Dodaj do ulubionych

Absurd przeciwnikow aborcji

24.06.03, 19:21
To jest dla mnie niesamowite, ze przeciwnicy aborcji swojej energii wogole
nie zuzywaja na walke przeciwko wojnie. dlaczego o perzeciwnikach aborcji nie
mozna powiedziec, ze sa pacyfistami.
Na przyklad ten pan Bruno jest przeciwnikiem aborcji, czyli zwolennikiem
zycia, a jednoczesnie interesuje sie samolotami wojskowymi.
To jest dla mnie nie do pojecia.
Ciekawe, ze tam gdzie aborcja jest zakazana jest najwiecej wojen.
Obserwuj wątek
    • zly_wilk Absurd zwolenników wolnego wyboru 24.06.03, 19:26
      sharon_s napisała:

> To jest dla mnie niesamowite, ze przeciwnicy aborcji swojej energii wogole
      > nie zuzywaja na walke przeciwko wojnie. dlaczego o perzeciwnikach aborcji nie
      > mozna powiedziec, ze sa pacyfistami.

To niesamowite, że zwolenniczki wolnego wyboru kobiet w sprawie aborcji w ogóle
      nie interesują się wolnym wyborem męzczyzn - czy on ma ochotę zostać ojcem, czy
      ma ochotę płacić alimenty. Jeszcze mniej interesuje je wolny wybór pracodawcy -
      czy on ma ochotę zatrudniać kobietę w ciązy - musi i już. Nie mówiąc już o
      wolnym wyborze dziecka - czy ono chce się urodzić, czy może woli być wyskrobane.

Pozdrawiam -
      • sharon_s Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru 24.06.03, 19:31
        > To niesamowite, że zwolenniczki wolnego wyboru kobiet w sprawie aborcji w
        ogóle
        >
        > nie interesują się wolnym wyborem męzczyzn - czy on ma ochotę zostać ojcem,
        czy

to niesamowite, ze facet nie zdaje sobie sprawy z wlasnych zachowan seksualnych
        i nie wie do czego sluzy jego najwiekszy skarb. to niesamowite, ze piec minut
        po, chowa glowe w piasek.

Nie mówiąc już o
        > wolnym wyborze dziecka - czy ono chce się urodzić, czy może woli być
        wyskrobane

no comment.
        • rozaola Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru 24.06.03, 20:28

> Nie mówiąc już o
          > > wolnym wyborze dziecka - czy ono chce się urodzić, czy może woli być
          > wyskrobane
          >

> no comment.

Sharon, dlaczego no comment? Jak im sie nie wytlumaczy i paluchem nie pokaze,
          ze opowiadaja bzdury, to smia na to nie wpadna.

Otoz zly wilku, embrion nie posiada rozwinietego mozgu, wobec czego nie posiada
          woli i nie mzoe niczego chciec ani nie chciec.
          Troche pomysl zanim cos walniesz.

roza
        • Gość: ws Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru IP: *.gds.pl 25.06.03, 11:19
          sharon_s napisała:

> > To niesamowite, że zwolenniczki wolnego wyboru kobiet w sprawie aborcji w
          > ogóle
          > >
          > > nie interesują się wolnym wyborem męzczyzn - czy on ma ochotę zostać ojcem
          > ,
          > czy
          >
          > to niesamowite, ze facet nie zdaje sobie sprawy z wlasnych zachowan
          seksualnych
          >
          > i nie wie do czego sluzy jego najwiekszy skarb. to niesamowite, ze piec minut
          > po, chowa glowe w piasek.

To miałaś pecha, że tylko takich spotkałaś. Są faceci i faceci i prosze nie
          uogólniaj. Niestety wy feministki jesteście zwolenniczkami "filozofi ścian".
          Głosicie poglądy takie, że za nimi tylko już "ściana", a pośrodku to by tak nie
          można.
          >
          > Nie mówiąc już o
          > > wolnym wyborze dziecka - czy ono chce się urodzić, czy może woli być
          > wyskrobane
          >
          > no comment.
          To była ironia, która dobrze dość dobrze ukazała wasz sposób myślenia. Liczy
          się tylko wasza widzenie świata, a inni czy to ważne...........?
          • Gość: koholog Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru IP: *.crowley.pl 25.06.03, 11:47
            Najpierw piszesz "Są faceci i faceci", a zaraz potem "wy feministki".
            Chciałabym zaznaczyć, że są feministki i feministki :), ale niestety Ty chyba
            jesteś zwolennikiem "filozofii ściany dla feministek".
            :D
            Potraktuj to jak zwrócenie uwagi, nie jako "rzucanie się na Ciebie z
            pięściami" :)
            • Gość: ws Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru IP: *.gds.pl 25.06.03, 12:04
              Gość portalu: koholog napisał(a):

> Najpierw piszesz "Są faceci i faceci", a zaraz potem "wy feministki".
              > Chciałabym zaznaczyć, że są feministki i feministki :), ale niestety Ty chyba
              > jesteś zwolennikiem "filozofii ściany dla feministek".
              > :D
              > Potraktuj to jak zwrócenie uwagi, nie jako "rzucanie się na Ciebie z
              > pięściami" :)
              Dziękuję za zwrócenie uwagi. Miło mi, że istnieją rownież feministki, które
              starają się również widzieć problemy nie tylko porzez pryzmat płci. Niestety
              ale jak to w życiu bywa, z reguły najbardziej widoczne są te osobniki, które
              najwięcej i najgłośniej krzyczą, dotyczy to też feministek i tak się jakoś
              składa, że są to osoby o skrajnych poglądach, można powiedzieć, że "nawiedzone".
              Pozdrawiam
              • mike_mike Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru 25.06.03, 12:28
                Gość portalu: ws napisał(a):

> Gość portalu: koholog napisał(a):
                >
                > > Najpierw piszesz "Są faceci i faceci", a zaraz potem "wy feministki".
                > > Chciałabym zaznaczyć, że są feministki i feministki :), ale niestety Ty ch
                > yba
                > > jesteś zwolennikiem "filozofii ściany dla feministek".
                > > :D
                > > Potraktuj to jak zwrócenie uwagi, nie jako "rzucanie się na Ciebie z
                > > pięściami" :)
                > Dziękuję za zwrócenie uwagi. Miło mi, że istnieją rownież feministki, które
                > starają się również widzieć problemy nie tylko porzez pryzmat płci. Niestety

A jak nie patrzeć na problemy przez pryzmat płci? Kobiety i mężczyźnie jadnak
                maja troszkę różne problemy.... Racz to zauważyć...
                • Gość: ws Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru IP: *.gds.pl 25.06.03, 14:11
                  mike_mike napisał:

> Gość portalu: ws napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: koholog napisał(a):
                  > >
                  > > > Najpierw piszesz "Są faceci i faceci", a zaraz potem "wy feministki".
                  >
                  > > > Chciałabym zaznaczyć, że są feministki i feministki :), ale niestety
                  > Ty ch
                  > > yba
                  > > > jesteś zwolennikiem "filozofii ściany dla feministek".
                  > > > :D
                  > > > Potraktuj to jak zwrócenie uwagi, nie jako "rzucanie się na Ciebie z
                  > > > pięściami" :)
                  > > Dziękuję za zwrócenie uwagi. Miło mi, że istnieją rownież feministki, któr
                  > e
                  > > starają się również widzieć problemy nie tylko porzez pryzmat płci. Nieste
                  > ty
                  >
                  > A jak nie patrzeć na problemy przez pryzmat płci? Kobiety i mężczyźnie jadnak
                  > maja troszkę różne problemy.... Racz to zauważyć...
                  Z mojej wypowiedzi nie wynika, że płeć nie jest ważna w oglądzie i
                  rozwiązywaniu problemów, ale tylko to, że nie jest to tylko jedyne kryterium w
                  kontekscie, którego można te problemy dostrzegać.
                  • sharon_s Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru 25.06.03, 18:18
                    > > Z mojej wypowiedzi nie wynika, że płeć nie jest ważna w oglądzie i
                    > rozwiązywaniu problemów, ale tylko to, że nie jest to tylko jedyne kryterium
                    w
                    > kontekscie, którego można te problemy dostrzegać.

ta wypowiedz nie ma sensu, bo jak sie pojawia jakis problem to od razu sie
                    pojawia zarzut, ze przez pryzmat ´plci. jak nie chcemy, zeby bylo przez pryzmat
                    plci, to od razu sie wyglasza litanie na temat natury itd.
                    • Gość: ws Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru IP: *.gds.pl 26.06.03, 09:05
                      sharon_s napisała:

> > > Z mojej wypowiedzi nie wynika, że płeć nie jest ważna w oglądzie i
                      > > rozwiązywaniu problemów, ale tylko to, że nie jest to tylko jedyne kryteri
                      > um
                      > w
                      > > kontekscie, którego można te problemy dostrzegać.
                      >
                      > ta wypowiedz nie ma sensu, bo jak sie pojawia jakis problem to od razu sie
                      > pojawia zarzut, ze przez pryzmat ´plci. jak nie chcemy, zeby bylo przez
                      pryzmat
                      >
                      > plci, to od razu sie wyglasza litanie na temat natury itd.
                      Coś chyba nie tak, problemy mają to do siebie, że rozwiązywanie ich jest
                      znacznie trudniejsze niż samo powstanie problemu. Problem aborcji jest takim
                      przykładem - i jej legalność (nie mówię tu czy jestem jej zwolennikiem czy nie)
                      nie może być postrzegana tylko przez pryzmat "mój brzuch, mój problem"
                      (przepraszam za drastyczną formę), czyli li tylko z pozycji kobiety.
                      Pozdrawiam
                      • sharon_s Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru 26.06.03, 18:09

>
                        > nie może być postrzegana tylko przez pryzmat "mój brzuch, mój problem"
                        > (przepraszam za drastyczną formę), czyli li tylko z pozycji kobiety.

alez chyba to jest tylko jeden punkt w tej dyskusji i nie jest on jedyny.
                        jest to tylko wyciete haselko, za ktorym stoi ogromna dyskuja, to jest skrot.
                        • Gość: ws Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru IP: *.gds.pl 26.06.03, 18:13
                          sharon_s napisała:

>
                          > >
                          > > nie może być postrzegana tylko przez pryzmat "mój brzuch, mój problem"
                          > > (przepraszam za drastyczną formę), czyli li tylko z pozycji kobiety.
                          >
                          > alez chyba to jest tylko jeden punkt w tej dyskusji i nie jest on jedyny.
                          > jest to tylko wyciete haselko, za ktorym stoi ogromna dyskuja, to jest skrot.

Dobrze, że zbliżamy się do punktu, od którego można zacząć dyskusję a nie
                          pyskówkę.
                          Pozdrawiam
                  • mike_mike Re: Absurd zwolenników wolnego wyboru 27.06.03, 09:42

> > A jak nie patrzeć na problemy przez pryzmat płci? Kobiety i mężczyźnie jad
                    > nak
                    > > maja troszkę różne problemy.... Racz to zauważyć...
                    > Z mojej wypowiedzi nie wynika, że płeć nie jest ważna w oglądzie i
                    > rozwiązywaniu problemów, ale tylko to, że nie jest to tylko jedyne kryterium
                    w
                    > kontekscie, którego można te problemy dostrzegać.

Zgadzam siem.
          • Gość: EWOK do WS IP: 213.241.18.* 25.06.03, 12:18

Niestety wy feministki jesteście zwolenniczkami "filozofi ścian".

Wszystkie, prawda? POznałeś wszystkie feministki świata i wiesz, jakie one są,
            czyż nie? Wiesz ponadto, że Sharon jest femininstką. Jestem na tym forum
            znacznie dłużej niż ty, ale nie przypominam sobie, aby taką deklarację
            składała. Czy też może wszyscy, którzy tu piszą są feministkami? W takim razie
            witaj w gronie, siostro.

Są faceci i faceci i prosze nie
            > uogólniaj.

Pomyśl trochę, zanim coś napiszesz. Albo przedstaw na czym opierasz niezbitą
            pewnośc, że nagannośc uogólniania stosuje się wyłącznie do facetów. Jakie masz
            wyróżniki? Czy można uogólniać dzieci ? Np. wszystkie dzieci to słodkie
            dzieciątka? Albo wszystkie dzieci to nieznośne bachory. A emerytów? Każdy
            emeryt to upierdliwy staruszek, na przykład. Albo każdy emeryt to mądry i
            doświadczony człowiek. Nakreśl proszę spójną teorię jaką w swojej nieocenionej
            mądrości i godnej pozazdroszczenia konsekwencji stworzyłeś.
            • Gość: ws Re: do WS IP: *.gds.pl 25.06.03, 14:06
              Gość portalu: EWOK napisał(a):

>
              > Niestety wy feministki jesteście zwolenniczkami "filozofi ścian".
              >
              >
              > Wszystkie, prawda? POznałeś wszystkie feministki świata i wiesz, jakie one
              są,
              > czyż nie? Wiesz ponadto, że Sharon jest femininstką. Jestem na tym forum
              > znacznie dłużej niż ty, ale nie przypominam sobie, aby taką deklarację
              > składała. Czy też może wszyscy, którzy tu piszą są feministkami? W takim
              razie
              > witaj w gronie, siostro.
              >
              > Są faceci i faceci i prosze nie
              > > uogólniaj.
              >
              > Pomyśl trochę, zanim coś napiszesz. Albo przedstaw na czym opierasz niezbitą
              > pewnośc, że nagannośc uogólniania stosuje się wyłącznie do facetów. Jakie
              masz
              > wyróżniki? Czy można uogólniać dzieci ? Np. wszystkie dzieci to słodkie
              > dzieciątka? Albo wszystkie dzieci to nieznośne bachory. A emerytów? Każdy
              > emeryt to upierdliwy staruszek, na przykład. Albo każdy emeryt to mądry i
              > doświadczony człowiek. Nakreśl proszę spójną teorię jaką w swojej
              nieocenionej
              > mądrości i godnej pozazdroszczenia konsekwencji stworzyłeś.
              Masz rację, że nie można uogolniać. Zaatakowałem tą samą bronią, którą Sharon
              tutaj wojuje i co.... wtedy jest wrzask, że nieobiektywny. Właśnie oto mi
              chodzi, żeby zobaczyć różnorodność poglądów i postaw, starać się im przyjrzeć,
              wysłuchać racji innych, zrozumieć dlaczego takim a nie innym hołdują, (nie
              wymagam zgadzania się z nimi). I jeszcze jedno, mniej "ozdobników" w
              wypowiedziach, które tak użyte sugerują co innego niz faktycznie znaczą.
              PS. Coś o perfumach w innym wątku.
              • Gość: EWOK Re: do WS IP: 213.241.18.* 25.06.03, 14:43

Właśnie oto mi
                > chodzi, żeby zobaczyć różnorodność poglądów i postaw, starać się im
                przyjrzeć,
                > wysłuchać racji innych, zrozumieć dlaczego takim a nie innym hołdują, (nie
                > wymagam zgadzania się z nimi).

Chęć szufladkowania, którą okazujesz, raczej ci w tym nie pomoże. Jesteś tu
                parę dni a już zdążyłeś ocenić i skatalogować w Szuflandii co najmniej trzy
                osoby. Mnie to osobiście nie przeszkadza, byłam już w necie szufladkowana
                jako "pedał", macho tłukący swoją żonę, zwariowaną fundamentalistkę katolicką,
                lalkę Barbie zajętą wyłącznie swoim wyglądem, a ostatnio, w twojej diagnozie,
                sfrustrowaną feministkę. Przyzwyczaiłam się. W końcu pochopne sądy nie o mnie
                źle świadczą tylko o sądzącym.
                • Gość: ws Re: do WS IP: *.gds.pl 25.06.03, 14:52

>
                  > Właśnie oto mi
                  > > chodzi, żeby zobaczyć różnorodność poglądów i postaw, starać się im
                  > przyjrzeć,
                  > > wysłuchać racji innych, zrozumieć dlaczego takim a nie innym hołdują, (ni
                  > e
                  > > wymagam zgadzania się z nimi).
                  >
                  > Chęć szufladkowania, którą okazujesz, raczej ci w tym nie pomoże. Jesteś tu
                  > parę dni a już zdążyłeś ocenić i skatalogować w Szuflandii co najmniej trzy
                  > osoby. Mnie to osobiście nie przeszkadza, byłam już w necie szufladkowana
                  > jako "pedał", macho tłukący swoją żonę, zwariowaną fundamentalistkę
                  katolicką,
                  > lalkę Barbie zajętą wyłącznie swoim wyglądem, a ostatnio, w twojej diagnozie,
                  > sfrustrowaną feministkę. Przyzwyczaiłam się. W końcu pochopne sądy nie o mnie
                  > źle świadczą tylko o sądzącym.
                  Mnie też o to chodzi i nie mam zamiaru nikogo szufladkować (szufladować?).
                  Jeżeli tak to odczułaś to przepraszam.
                  Pozdrawiam
                • Gość: ws Re: do WS IP: *.gds.pl 25.06.03, 16:10

>
                  > Właśnie oto mi
                  > > chodzi, żeby zobaczyć różnorodność poglądów i postaw, starać się im
                  > przyjrzeć,
                  > > wysłuchać racji innych, zrozumieć dlaczego takim a nie innym hołdują, (ni
                  > e
                  > > wymagam zgadzania się z nimi).
                  >
                  > Chęć szufladkowania, którą okazujesz, raczej ci w tym nie pomoże. Jesteś tu
                  > parę dni a już zdążyłeś ocenić i skatalogować w Szuflandii co najmniej trzy
                  > osoby. Mnie to osobiście nie przeszkadza, byłam już w necie szufladkowana
                  > jako "pedał", macho tłukący swoją żonę, zwariowaną fundamentalistkę
                  katolicką,
                  > lalkę Barbie zajętą wyłącznie swoim wyglądem, a ostatnio, w twojej diagnozie,
                  > sfrustrowaną feministkę. Przyzwyczaiłam się. W końcu pochopne sądy nie o mnie
                  > źle świadczą tylko o sądzącym.
                  Masz rację z tymi pochopnymi sądami. Tylko, że ja sobie poczytałem Twoje posty
                  na innych forach. Jesteś osobą pewną siebie, o bardzo zdecydowanych poglądach.
                  Tylko jedno ale, bardzo chcesz, aby inni też się z nimi zgadzali, bo jak nie
                  to...tyrady o krynicy mądrości, szufladkowaniu, sądzeniu i tego typu
                  podobne .......Niby wszystko w porządku, niby pewien poziom zachowany, ale tak
                  nie do końca. A tak a propos, do syna to masz pretensje, że w ogóle jest czy,
                  że nie jest dziewczynką. O mężu nie będę wspominał.
                  Pozdrawiam
              • sharon_s Re: do WS 25.06.03, 19:57
                > Masz rację, że nie można uogolniać. Zaatakowałem tą samą bronią, którą Sharon
                > tutaj wojuje i co.... wtedy jest wrzask, że nieobiektywny. Właśnie oto mi
                > chodzi, żeby zobaczyć różnorodność poglądów i postaw, starać się im
                przyjrzeć,
                > wysłuchać racji innych, zrozumieć dlaczego takim a nie innym hołdują

no przeciez ja nie wojuje, tylko ciagle stawiam pytania.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                naprawde wydaje mi sie to absurdalne- bycie przeciwnikiem aborcji i
                zwolennikiem wojny. przeciez jak to wezmiemy na logike albo chlopski rozum, jak
                ktos woli, to to sie wyklucza.
                • Gość: ws Re: do WS IP: *.gds.pl 26.06.03, 08:55
                  sharon_s napisała:

>> no przeciez ja nie wojuje, tylko ciagle stawiam pytania.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  > naprawde wydaje mi sie to absurdalne- bycie przeciwnikiem aborcji i
                  > zwolennikiem wojny. przeciez jak to wezmiemy na logike albo chlopski rozum,
                  jak
                  >
                  > ktos woli, to to sie wyklucza.
                  W tej kwestii zgadzam się z Tobą.
                  Pozdrawiam
          • sharon_s spotkalam fajnych 25.06.03, 18:15
            > > To miałaś pecha, że tylko takich spotkałaś. Są faceci i faceci i prosze nie
            > uogólniaj.

tak ,sa faceci i faceci i nie pisalam o tych, ktorych spotkalam, a o tych
            ktorzy tu pisuja;)
            • Gość: ws Re: spotkalam fajnych IP: *.gds.pl 26.06.03, 08:57
              sharon_s napisała:

> > > To miałaś pecha, że tylko takich spotkałaś. Są faceci i faceci i pros
              > ze nie
              > > uogólniaj.
              >
              > tak ,sa faceci i faceci i nie pisalam o tych, ktorych spotkalam, a o tych
              > ktorzy tu pisuja;)
              Ja też tu zacząłem pisywać i wielu tu pisuje, którzy nie pasują do tej
              wypowiedzi (wczesniejszej).
              Pozdrawiam
    • kora3 Re: Zły wilk :) 24.06.03, 22:53
      Ale bajdurzysz wiesz ??? Mężczyzna na ogół ma coś do powiedzenia :) z reguły
      nakłania do aborcji w patowych sytuacjach ..więc ta gadka jest
      idiotyczna ...conajmniej ...no cóz , ale jak uważasz,z e bycie Ojcem to
      płacenie alimentów to chyba nie ma z Tobą o czym gadać w temacie świadomego
      rodzicielstwa .....smutne, ze właśnie niektórzy faceci mają takie poglady i
      jeszcze ci zagorzali obrońcy życia :( Zgroza bierze ......

A dziecko ...haha wiesz ....nie decydujemy o tym , czy chcemy żyć ...nikt z
      nas ...czasem decyduje za nas kierowca po pijaku, nieuważny ruch reki
      chirurga ....choroba ... a Ty takie głupoty opowiadasz ....a narodzone już
      dziecko to niby o czym decyduje ????? o tym, jakich ma rodziców ???? Nie...
      Jakiego będzie wyznania ??? Nie ....Pomijając całkowicie aspekt moralny ...czy
      zapłodniona komórka jest już dzieckiem czy nie .....nawet niemowlę nie ma
      takiej percepcji, by mieć świadomość istnienia i świata ...a co dopiero
      zarodek .....A tak szczerze powiedz .....ile kasy dałeś na głodujące dzieci w
      Afryce ...obchodzi Cię los małych Chińczyków co już naprawdę SĄ i mrą z
      ghłódu ????? pewnie nie myslisz o tym na codzień ....ale sumienie masz kryształ
      bo walczysz o nienarodzonych Polaków :) To wygodne i nie wymaga żadnych
      nałkładów ...prawda ?????
    • Gość: Tran to jest niesamowite bowiem IP: 217.96.29.* 25.06.03, 08:47
      masz malutki mózdżek. Przecież dla Ciebie człowiek, który wkurza się gdy widzi
      jak oszalała matka i ojciec skur...syn zabija bezbronne i odczłowieczone przez
      nich dziecko, nie powinien interesowac sie samolotami... wiesz co ty jesteś
      zwykła idiotka.
      • Gość: hot_dog Re: to jest niesamowite bowiem tran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 11:05
        Ty zaś jesteś idiota niezwykły,albowiem uważasz innych za idiotów, jeśli sie
        tylko z tobą nie zgadzają.Ot typowy przykład ignoranta-impertynenta.Sam nie wie
        a innych poucza.
        • kora3 Re: to jest niesamowite bowiem tran 25.06.03, 11:20
          Gość portalu: hot_dog napisał(a):

> Ty zaś jesteś idiota niezwykły,albowiem uważasz innych za idiotów, jeśli sie
          > tylko z tobą nie zgadzają.Ot typowy przykład ignoranta-impertynenta.Sam nie
          wie
          >
          > a innych poucza.

Szkoda chyba faktycznie czasu na Trana :)))) Jest On przykładem jedynie
          słusznego "myslenia" aktualnie na topie ....za to słownictwo i poziom :)))))
          iscie spod budki z piwem .......chyba ma kompleksy na tle intelektu, czemu
          nawet niespecjalnie się dziwię :)))

Pozdro
          Korcia
          • anndelumester Tran ma co innego na głowie ! 25.06.03, 11:29
            bowiem Tran jest teraz zajęty modlitwą za moje nienarodzone dziecko które
            narodzi się pojutrze (albo w poniedziałek) - tak przynajmniej deklarował
            rano , wiec, kurde, dajcie Tranowi sie skoncentrowac....

• Gość: tran Alez moja droga nie obiecywałem IP: 217.96.29.* 25.06.03, 14:23
              ci litanii, a jedynie zwykłą modlitwę. Myslę, że będzie ok.
      • sharon_s Re: to jest niesamowite bowiem 25.06.03, 19:59
        > masz malutki mózdżek. wiesz co ty jesteś
        > zwykła idiotka.

a ty niestyet jestes zwyklym chamem.
        jak mozesz byc obronca zycia bezbronnych i nazywac ludzi idiotami. czy to jest
        takie twoje milosierdzie??
    • agrafek Re: Absurd przeciwnikow aborcji 25.06.03, 11:26
      Na wojnie zwykle jakaś tam liczba uzbrojonych facetów (a ostatnio też kobiet)
      strzela do jakiejś liczby innych uzbrojonych facetów (a ostatnio także kobiet).
      Ciekaw jestem w co jest uzbrojone dziecko przeciw któremu zwraca się własna
      matka?
      pozdrawiam
      • yamadei Re: Absurd przeciwnikow aborcji 25.06.03, 12:17
        agrafek napisał:

> Na wojnie zwykle jakaś tam liczba uzbrojonych facetów (a ostatnio też kobiet)
        > strzela do jakiejś liczby innych uzbrojonych facetów (a ostatnio także
        kobiet).
        >
        > Ciekaw jestem w co jest uzbrojone dziecko przeciw któremu zwraca się własna
        > matka?
        > pozdrawiam

A ciekawe w co byli uzbrojeni handlarze i klienci na tym bazarze w ktory
        pieprznela amerykanska bomba. Zastanow sie zanim cos palniesz, dobra?
        • agrafek Re: Absurd przeciwnikow aborcji 25.06.03, 14:28
          >
          > A ciekawe w co byli uzbrojeni handlarze i klienci na tym bazarze w ktory
          > pieprznela amerykanska bomba. Zastanow sie zanim cos palniesz, dobra?

Róznica pomiędzy amerykańską bombą na targu a dowolnej narodowości ginekologu w
          gabinecie zawiera się chyba w przypadkowości i celowości. Ot, takie sobie
          palnięcie.
          pozdrawiam, po zastanowieniu.
    • chooligan Re: Absurd przeciwnikow aborcji 25.06.03, 11:26
      sharon_s napisała:
      > To jest dla mnie niesamowite, ze przeciwnicy aborcji swojej energii wogole
      > nie zuzywaja na walke przeciwko wojnie. dlaczego o perzeciwnikach aborcji nie
      > mozna powiedziec, ze sa pacyfistami.

O zwolennikach aborcji zaś nie mozna powiedziec że są militarystami.
    • Gość: BRvUngern-Sternber Re: Absurd przeciwnikow aborcji IP: *.bg.am.lodz.pl 25.06.03, 16:34
      Wojna nie jest zlem a aborcja tak.Sa wojny sprawiedliwe i nie.Nie ma aborcji
      sprawiedliwej.To oczywiste.I skad informacja ze interesuje sie samolotami
      wojskowymi?Czyz bym napisal cos o F-16?Alez cala Polska o tym mowi czy to
      znaczy ze cala Polska interesuje sie lotnictwem wojskowym?
      • jasmina22 Re: Absurd przeciwnikow aborcji??? 25.06.03, 19:59

zastanawiam się nad aspektem prawnym ' przewidzianej przez kodeks kary za
        aborcję .
        Jeśli uznajemy od samego poczęcia zarodek za istote ludzką to dlaczego aborcja
        nie jest traktowana przez prawo jako morderstwo z premydytacją i co za tym
        idzie czyż nie powinny być orzekane najwyższe wyroki przewidziane prawem
        włacznie z dożywociem czy kk ?

jeśli uznajemy ,że od samego poczęcia zarodek za istotę ludzka ,za która na tym
        etapie całkowicie jest odpowiedzialna kobieta , to wbrew prawu jest wszelkie
        podejmowane przez nią działania zagrazające życiu czy zdrowiu płodu .Czy jest
        to np skok ze spadochronu , czy przyjmowanie substancji szkodliwych dla płodu -
        palenie papierosów itd , a zatem kara za narażenie zdrowia czy życia dziecka
        już po urodzeniu powinny wg. prawa byc identyczna .

jaka jest zatem idea za którą kryje się takie a nie inne orzeczenie kary jeśli
        uznajemy aborcję za odebranie życia ?

• Gość: hot_dog Re: Absurd przeciwnikow aborcji IP: *.crowley.pl 25.06.03, 20:32
        Brusku, nie wiem czy wiesz,że niektórzy uwazają, ze nie ma wojen
        sprawiedliwych, bo wtedy giną ludzie. Np. Dalajlama odrzuca przemoc jako formę
        walki o wolność Tybetu. Przypomnij też sobie, w jaki sposób Gandhi wywalczył
        wolność dla Indii.Polecam zresztą film pod tym tytułem zamiast tych
        meksyknskich kaszanek, które z upodobaniem recenzujesz na forum.
        • Gość: BRvUngern-Sternber No tak szalenstwa z Azjii. IP: *.bg.am.lodz.pl 26.06.03, 14:36
          Nie zdziwilo mnie ze powolujecie sie na szalone azjatyckie filozofie rezygnacji
          i niedzialania.Jest to najgorsza zaraza toczaca nasza cywilizacje...
        • agrafek Re: Absurd przeciwnikow aborcji 28.06.03, 14:42
          Gość portalu: hot_dog napisał(a):

> Brusku, nie wiem czy wiesz,że niektórzy uwazają, ze nie ma wojen
          > sprawiedliwych, bo wtedy giną ludzie. Np. Dalajlama odrzuca przemoc jako
          formę
          > walki o wolność Tybetu. Przypomnij też sobie, w jaki sposób Gandhi wywalczył
          > wolność dla Indii.Polecam zresztą film pod tym tytułem zamiast tych
          > meksyknskich kaszanek, które z upodobaniem recenzujesz na forum.

Proponuję też przyjrzeć się dokładnie historii Indii w tamtym okresie w
          kontekście przemian w Europie i na świecie i zastanowić się czy w jakimkolwiek
          innym okresie byłoby to możliwe.
          Nie wiem, czy istnieją "wojny sprawiedliwe". Istnieją natomiast z
          pewnością "wojny konieczne" i za taką uważam, na przykład naszą wojnę obronną z
          1939.
          pozdrawiam.
    • Gość: doku Przeciwnicy aborcji są zwolennikami rozmnażania IP: *.chello.pl 25.06.03, 22:38
      Jest to nurt wciąż żywy w religijnych subkulturach, gdzie debilni rasiści jęczą
      ze strachu, że kolorowi mają więcej dzieci i nas zaleją. Wszystkie religie chcą
      płodzić i rodzić jak najwięcej, gdyż młodzi ludzie potrzebni są do prowadzenia
      wojen. Celem zawsze jest zabijanie obcych, abyśmy to my rozmnażali się
      szybciej. W ogóle religijni żywią się śmiercią jak jakieś wampiry. Im więcej
      cierpiących dzieci, im więcej ciemnoty i biedy, im więcej chrzcin, pogrzebów i
      innych imprez ogłupiających maluczkich, tym lepiej prosperują funkcjonariusze
      religijni i mają więcej władzy.
    • kora3 Re: Pytanie ...... 28.06.03, 16:34
      Wiecie co ??? Zauważyłam,z e tu się chętnie używa określenia "zwolennik
      aborcji" ,,,mnie się zdaje, ze mylnie ....chyba nie znam nikogo, kto mówi 'A
      jakby co to się ciążę usunie" mało jest chyba takich niefrasobliwych ..z
      różnych powodów zarówno etycznych, jak i zdrowotnych... Większość ludzi,
      których znam zabezpiecza się przed niechcianą ciążą skutecznie i bardzo to
      dobrze świadczy o społeczeństwie, ze już się trochę wyedukowało w tej
      kwestii :))

A wracając do "zwolenników aborcji" to, że ktoś nie wyklucza pewnych sytuacji z
      góry nie oznacza, ze jest zaraz "zwolennikiem" ....
      tak naprawdę nikt z nas nie wyklucza, ze mógłby zabić .....Nawet, jak myśli,z e
      nie mógłby to mógłby ....w oblicvzu napadu, zagrożenia własnego lub bliskiej
      osoby życia ....każdy broniłby się jak może ....i istnieje ryzyko, ze
      zabiłby ...to samo żołnierze (temat tu wdzięczny) jadąc z bronią nawet w
      pokojowych zamiarach na obszar objęty wijną dopuszczają możliwość użycia broni
      i zabicia ....zatem ????

Łatwo się pisze "obrońcom poczetego zycia", bo się w takiej sytuacji nie
      znajdują i już ....Ciekawe, czy odradzałby taki jeden z drugim aborcję swojej
      siostrze, czy żonie, gdyby ciąża groziłaby Jej śmiercią ...to jest już
      indywidualny wybór każdego i miłosierdzie chrześcijanina kazałoby raczej
      współczuć tej osobie , bo stoi przed niesamowicie trudnym wyborem niż Ją
      kamieniować :) Ale jakoś teraz często się rzuca tym przysłowiowym kamieniem w
      każdego, kto "nieprawomyślny" ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka