pavvka 13.12.07, 10:57 Czyli czemu maszyna jest lepsza od faceta: gospodarka.gazeta.pl/technologie/1,86564,4727742.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piekielnica1 Re: Ślub z robotem 13.12.07, 11:10 Najlepsze jest to swiete meskie oburzenie w postach czytenikow Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Ślub z robotem 13.12.07, 11:27 No cóz, gdyby ten artykuł napisał facet i stawiałby on tezę "10 powodów dla których robot jest lepszy od kobiety", to mam wrażeie, że na naszym forum zrobiłby niezłą burzę jako przejaw seksizmu... Nota bene, to zwykle facetom zarzuca się, że marzą o kobietach- robotach, bo żywe kobiety są nieprzewidywalne itd.? Tymczasem proszę - tutaj to kobieta pisze, że robot jest lepszy od faceta, bo "wszystkie kłótnie byłyby zaprogramowane" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Ślub z robotem 13.12.07, 13:55 na pocieszenie przypomne, ze napisala o braku zazdrosci maszyny o ZYWYCH kochankow Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: Ślub z robotem 13.12.07, 11:20 to było do przewidzenia , nie od dziś wiadomo że gdy kobieta mówi że chciałaby mężczyzne partnera ma na myśli sługe,'niewolnika' :D Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ślub z robotem 13.12.07, 20:50 Tak, jelonek sprawdził to na reprezentatywnej grupie kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Ślub z robotem 13.12.07, 11:57 Tak na serio, nie sądzę, że kiedykolwiek do tego dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Ślub z robotem 13.12.07, 11:58 Prędzej ludzie wymyślą tabletki albo wszczepki, które będą niewelowały potrzebę bliskości. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Ślub z robotem 13.12.07, 12:14 Ale gdyby potraktować ten tekst poważnie (bo myślę, że to jednak prowokacja), to wyszłoby, że autorka szuka przede wszystkim zaspokojenia seksualnego, a nie związku. A do tego robot potencjalnie może się nadać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Ślub z robotem 13.12.07, 13:31 Ja bym się bała, że mu się program zatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Ślub z robotem 13.12.07, 13:50 > Ja bym się bała, że mu się program zatnie. Tym zywym tez sie zacina. Nawey czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Ślub z robotem 13.12.07, 20:00 Jeśli ktoś odczuwa taką potrzebę, to niech się wiąże nawet z robotem, mi wystarcza mój partner, ale szanuję prawo innych ludzi do życia według własnego pomysłu. W ten sposób nikogo nie krzywdzi, bo nie robi z mężczyzny robota, lecz korzysta z prawdziwego robota. Nie rozumiem, skąd to święte oburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Ślub z robotem 13.12.07, 21:19 a po co ślub? robot emeryturę po sobie zostawi, jak mu się śrubki zatrą? śluby i śluby, jakby bez ślubu żyć się nie dało;) Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Ślub z robotem 13.12.07, 21:22 Jak ktoś ma taką potrzebę, aby wziąć ślub, nawet z robotem pod osłoną nocy na polu z uprawą kukurydzy, to niech to zrobi. Różni ludzie mają różne potrzeby, jak ktoś ma taką, to nie widzę przeciwwskazań, nikomu to krzywdzy nie czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Ślub z robotem 13.12.07, 21:39 Powiedzmy, że kukurydza nie zostanie "wciśnięta w ziemię". Odpowiedz Link Zgłoś