Gość: xxx IP: 217.96.105.* 17.09.09, 21:16 Drogie kobiety. Mam kilka potwornych przebarwień na twarzy , powstawały one stopniowo...Jakie hormony plątają mi taki numer i co powinnam zrobić , które zbadać ?... czy jest jakiś ratunek ?. Dzieki z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ??? Re: Plamy hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 22:36 a nie pigułki, dziurawiec i opalanie? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Plamy hormonalne 17.09.09, 23:05 A opalałaś się? Chodzisz na solarium? Bo koleżance wyszły przebarwienia właśnie po opalaniu + tabsy. Nic nie chce na to pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Plamy hormonalne IP: 217.96.105.* 18.09.09, 00:23 No własnie nigdy nie brałam tabletek, ale badan hormonalnych tez nigdy nie robilam.... najpierw to była mała plamka ale potem tak jakby zaczela sie poszerzać. Nie wyglada to fajnie. Próbowałam ja zlikwidować ubiegłej jesionio- zimy kwasami u kosmetyczki. Ale niestety to było trudne i nie zeszło do końca ... a teraz mimo filtrów i nie opalania sie znowu wszystko jest takie jakie było. Juz nie mam siły - a bardzo chce sie tego pozbyć. Moze ja faktycznie jestem na cos chora...próby wątrobowe tez wyszły ok. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio7 Re: Plamy hormonalne 18.09.09, 10:40 ja też nigdy nie brałam tabletek , wszystkie badania ok ,więc wychodzi na to że to tarczyca przynajmniej tak stwierdziła moja endo Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Plamy hormonalne 18.09.09, 10:47 Mam takie nieciekawe plamy na czole pod linią włosów. Wyglądają jakbym się nie domyła:/// Niby w ciązy może sie tak dziać, no ale mi pojwiły się wcześniej Możliwe, ze przyczyną były tabletki na hiperprolaktynemię, a ciąża się do tego dołożyła. Nawet nie chce mi się kupowąc żadnych kremów, by to zmniejszyć. Chyba naiwnie liczę na to, ze znikna po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: Plamy hormonalne 18.09.09, 11:45 U mnie tez wyszly w czasie ciazy i niestety same nie znikna, moga leciutko zblednac, ale nieznacznie. U mnie pomoglo serum biodermy, miesiac stossowania (na noc) miesiac pzrerwa i znowu miesiac stosowania. Tak mi kazala moja dermatolog i teraz mam juz nieznacznie widoczne. Tyle, ze od slonca moze to wyjsc na nowo i trzeba bedzie powtarzac kuracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Plamy hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 13:46 Ja mam takie na policzkach, pod koscią policzkową. Pół roku temu odstawiłam tabsy a latem zaczęłam chodzić na solarium. Nie wiem czy to połączenie jest powodem? Odpowiedz Link Zgłoś