Dodaj do ulubionych

czy to może być wina proszku persil?

IP: 195.205.12.* 23.10.09, 10:48
Zawsze prałam w bonuxie, bryzie i rexie. Ostatnio zmieniłam proszek na persil.
Prałam w nim również majtki. Od tego czasu odczuwam swędzenie, pieczenie i mam
lekkie upławy. Czy może to być właśnie od proszku?
Obserwuj wątek
    • the_kami Re: czy to może być wina proszku persil? 23.10.09, 11:23
      Możesz mieć uczulenie. Albo grzybicę - ale to już nie od proszku. Albo jakąś
      infekcję - też nie od proszku. Sprawdź z bielizną upraną w czymś innym - jeśli
      nie przejdzie - do lekarza.
    • lidek0 Re: czy to może być wina proszku persil? 23.10.09, 17:36
      U mnie dokładnie odwrotnie, piorę tylko w Persilu bo po innych moi
      faceci dostaj wysypki. Stawiam raczej na stan zapalny. gdyby to była
      alergia na prosze miałabyś wysypkę w innych miejscach.
      • Gość: ania Re: czy to może być wina proszku persil? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 10:23
        mój luby ma alergię na vizir, ale swędzi go całe ciało. A pozostałe ubrania też
        prałaś w tym proszku? Jeśli tak, a nie swędzi cię całe ciało to raczej jakiś
        stan zapalny.
        • mel.la Re: czy to może być wina proszku persil? 24.10.09, 11:04
          mój luby ma alergię na vizir, ale swędzi go całe ciało. A pozostałe ubrania też
          prałaś w tym proszku? Jeśli tak, a nie swędzi cię całe ciało to raczej jakiś
          stan zapalny.

Proszki do prania wywoluja wlasnie infekcje bakteryjne i grzybiczne, wcale nie
          musi swedziec cale cialo. smile A autorka watku moze byc uczulona na jeden ze
          skladnikow Persila, poprzednie proszki, ktorych uzywala najwidoczniej go nie
          zawieraly.
    • Gość: celma persil IP: 85.219.233.* 15.03.14, 19:04
      odkąd mama zmieniła proszek na persil to mnie też wszystko swędzi ! wszystko co św wierze wchodzi w reakcję z potem i szału idzie dostać i kleiste się robi uncertain
      • lidek0 Re: persil 15.03.14, 20:29
        to wątek sprzed prawie 5 lat , dziwią mnie ludzie szukający takich staroci
    • ta.0 Re: czy to może być wina proszku persil? 03.12.18, 09:10
      Potwierdzam, Persil bardzo mocno mnie uczulił. Wcześniej używałam Ariela, bez problemów.
      Obecnie zastanawiam się nad Białym Jeleniem (proszki hipoalergiczne). Persila już nigdy więcej nie kupię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka