Dodaj do ulubionych

Skurcze macicy-czy doczekam sie odp. ?????????

06.02.02, 19:33
Pani Doktor,
Jestem w 28 tyg. ciazy i od 24 biore Fenoterol w dawce 4X1 plus Isoptin.
Skurcze jednak nadal wystepuja ok 10 do 20 na dobe w zaleznosci od dnia. Staram
sie jak najwiecej lezec. jestem na zwolnieniu. Martwi mnie moja szyjka, ktora
jak narazie nie skraca sie ale ma tylko 2 cm. To chyba troche za malo.
Martwie sie. Jakie mam szanse na donoszenie tej ciazy ?
Bardzo prosze o odpowiedz.
Dziewczyny, czy wy tez macie podobne problemy ?

Obserwuj wątek
    • julka28 Re: Skurcze macicy-czy doczekam sie odp. ????????? 08.02.02, 10:07
      przykro mi, że nie możesz sie jednak doczekac odpowiedzi, ale coś ci poradzę
      zajrzuj na stronę www.bajbus.pl na farum i na czat, tam jest sporo dziewczyn w
      podobej sytuacji, wiem bo "rozmawiałam" z nimi. Zajrzyj tam, może ci coś
      poradzą, pociesza, podzielą się doświadczeniem, to tez pomaga. Nie martw się,
      na pewno wszystko będzie dobrze smile
      • justine1 Re: Skurcze macicy-czy doczekam sie odp. ????????? 08.02.02, 13:00
        dzieki julka,
        na bajbusie jestem codziennie
        tu chyba przestane zagladac bo to forum jest prawie "martwe" nie mowiac o
        szybkosci reakcji pani doktor sad((
        pozdrawiam cie
        • julka28 Re: Skurcze macicy-czy doczekam sie odp. ????????? 08.02.02, 14:30
          a no widzisz smile a to forum rzeczywiście zamiera... Nie martw się, leż i
          odpoczywaj, każdy tydzień do przodu to wygrana twojego maluszka, a sama wiesz,
          że jak sie martwisz to jest gorzej. Mnie na takie "zbyt częste" skurcze
          przepowiadające (poza lekami ale ja brałam dość długo Duphaston i No-spę)
          pomagały głębokie przeponowe oddechy jakich uczą w szkole rodzenia - uspokajało
          sie wtedy trochę. Trzymajcie sie cieplutko z maluszkiem smile
          • justine1 Re: Skurcze macicy-czy doczekam sie odp. ????????? 09.02.02, 11:31
            Tez staram sie tak oddychac. A ty masz juz dzidziulka ?
            • julka28 Re: Skurcze macicy-czy doczekam sie odp. ????????? 11.02.02, 10:24
              cześć, mam juz jednego malucha - trzylatka - przedszkolaka. Pierwszą ciążę
              bardzo wczesnie poroniłam, druga- to maluszek smile - cała ciąża na Duphastonie i
              okazjonalnie No-spa i niestety trzecia - poroniona. Więc mam doświadczenia
              podobne jak większość dziewczyn z Bajbusa sad
              Jak wnioski po odpowiedzi Pani Doktor?
    • monika.antepowicz Re: Skurcze macicy-czy doczekam sie odp. ????????? 11.02.02, 00:17
      Fenoterol można zwiększyc do 6x1, a długość szyjki w badaniu usg powinna być
      powyżej 3 cm. Nie napisała Pani, czy to pierwsza ciąża, czy kolejna, bo u
      wieloródek w tym okresie w badaniu wewnetrznym moze być tak krótka szyjka. No i
      powinna Pani leżec. Jesli pomimo fenoterolu są skurcze, to można dołączyc magnez
      (Slow MAg)ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka