Dodaj do ulubionych

prezerwatywa

17.01.04, 18:35
Czy jesli podczas stosunku prezerwatywa nie peknie ani sie nie zsunie, to
mozna zajsc w ciaze? Moze moje pytanie brzmi dziecinnie, ale
dostaje juz lekkiego szmergla, bo okres mi sie spoznia ok.5 dni sad(
Moze ktos jest w stanie mi wyjasnic dlaczego prezerwatywa nie jest 100%
zabezpieczeniem ?
Obserwuj wątek
    • zuzia2004 Re: prezerwatywa 17.01.04, 18:56
      miss71 napisała:

> Czy jesli podczas stosunku prezerwatywa nie peknie ani sie nie zsunie, to
      > mozna zajsc w ciaze? Moze moje pytanie brzmi dziecinnie, ale
      > dostaje juz lekkiego szmergla, bo okres mi sie spoznia ok.5 dni sad(
      > Moze ktos jest w stanie mi wyjasnic dlaczego prezerwatywa nie jest 100%
      > zabezpieczeniem ?

jeśli sie martwisz po prostu zrob kochana test - najlepiej z surowicy krwi
      wtedy pewnosc masz 100@ w dobrym laboratorium na wynik czekasz ok 40 minuteksmile
      • miss71 Re: prezerwatywa 17.01.04, 19:23
        Wczoraj robilam test ciazowy(w 34 dniu cyklu), wyszlo, ze nie jestem w ciazy.
        Od trzech dni odczuwam lekki bol w dole brzucha przypominajacy zblizajacy sie
        okres, ale nic sie nie dzieje.
        Test z surowicy krwi bede mogla zrobic dopiero w poniedzialek, ta niepewnosc
        mnie po prostu oslabia sad

• annuczek Re: prezerwatywa 17.01.04, 20:11
          A moze mialas jakis wyjatkowo stresujacy miesiac, zmienilas diete, klimat...
          Moze przyczyna opoznienia nie jest ciaza. Postaraj sie uspokoic smile Nawet jezeli
          do tej pory mialas idealny 28-dniowy cykl, cos innego niz ciaza moglo go
          zaklocic. Glowa do gory. A do prezerwatywy lepiej stosowac dodatkowe -
          chemiczne srodki, a takze - jezeli jest taka mozliwosc - metody naturalne.
        • zuzia2004 Re: prezerwatywa 17.01.04, 20:17
          wiesz nie przejmuj sie jesli robilas test to w 34 dniu na pewno juz by cos
          wykazal - ja w ubieglym rokumialam podobna sytuacje ( cykl 35 dni)bylo to
          wynikiem przeziebienia idiety jaka wtedy przeprowadzalam , po wizycie moj
          ginekolog zapisal mi wtedy duphaston i wiesz na moje sugetie iz zawsze mialam
          regularne cykle, twierdzul iz nawet najlepsze zegraki czasami sie psujasmile a
          wiec nie martw sie wszytsko bedzie oksmile
          pozdrawiam
        • zuzia2004 Re: prezerwatywa 17.01.04, 20:17
          poza tym im bardziej bedziesz go wyczekiwala tym wieksza szansa na to iz
          wystapi pozniejsmile
    • monika.antepowicz Re: prezerwatywa 18.01.04, 12:44
      Mało prawdopodobne, ale różne przypadki się zdarzaja= bardziej skuteczna jest
      proezerwatywa stsowana wraz ze srodkiem plemnikobójczym- bo czasem moga powstac
      niewidoczne uszkodzenie proezerwatywy podczas użycia
      • miss71 Re: prezerwatywa 22.01.04, 20:23
        Wciaz nie dostalam okresu!!! Bylam u lekarza i ten nie stwierdzil ciazy,
        zrobilam dzis test ciazowy i tez nie wykazal ciazy, ale okresu brak (to juz 40
        dzien cyklu).Mialam przez kilka dni lekkie bole podbrzusza, a ostatnio
        zauwazylam uplawy, so biale i geste.Dodam jeszcze, ze dwa wczesniejsze okresy
        mialam co 30, 33 dni(wczesniej bralam Diane 35 przez 2 lata).
        Lekarz przepisal mi Luteine ( pod jezyk) przez 6 dni po 2 tabl. Biore juz
        trzeci dzien, moje pytanie, to kiedy po Luteinie pojawia sie okres?
    • kasiaskowronska1 Re: prezerwatywa 20.01.22, 12:32
      Nie ma raczej na to szans, a jeszcze pewniej jest jak poza mechaniczną formą antykoncepcji stosuje się metodę objawowo-termiczną. Polecam Cyclotest MyWay do wyznaczania płodności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka