marzenka516 06.11.09, 17:11 odebrałam wynik oto on:obraz cytologiczny nieprawidłowy zmiany odczynowe zwiazane z zapaleniem, bakteryje, a pod spodem dopisane "komórki nabłonkowe do wyjasnienia, cechy infekcji wirusowej? co o tym myslicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dafga Re: wynik z cytologi pomózcie IP: *.tktelekom.pl 06.11.09, 17:16 i tak ładnie napisali a nie po łacinie Masz jakiegoś grzybka i wirusa Pewnie czeka Cię jeszcze jakieś dodatkowe badanie w kierunku wirusa Ale na moje to nic złego z tej cytologii nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
elowik Re: wynik z cytologi pomózcie 06.11.09, 20:14 wedlug mnie nie ma nic zlego, tylko wirus do wyjasnienia i pewnie grzybica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: wynik z cytologi pomózcie IP: 62.87.200.* 09.11.09, 12:56 Cechy infekcji wirusowej - moze chodzic o hpv, moze o jakiegos innego wirusa. Odpowiednik Papanicolau bylby tu III gr, wiec czeka cie dalsza diagnostyka i pewnie kolposkopia. Ale nie przejmuj sie, organizm sam sobie z takimi infekcjami wirusowymi czesto radzi, a grzybica latwa do wyleczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aanidaa Re: wynik z cytologi pomózcie 09.11.09, 13:46 znaczy, że czas pójść do lekarza na wizytę... Odpowiedz Link Zgłoś