moniczka.4 07.12.09, 18:09 czy alergia może byc głównym powodem ciągłego bólu gardła czy to jakis inny problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ha_ppy Re: ból gardła IP: 79.110.196.* 03.01.10, 22:49 Alergia moze byc jednym z powodow, owszem, ale moze nim byc tez angina. I wtedy potrzebny jest antybiotyk i zupelnie inne leczenie niz w przypadku alergii.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniula Re: ból gardła 04.01.10, 19:06 Według Ciebie można pomylić anginę z alergią? Gratuluję! Jeśli jest to lekki ból to zapewne może być powiązany z alergią. Mnie gardło często szczypie i swędzi(przy alergii). Do tego suche powietrze, duże zmiany temperatur między mieszkaniem a dworem. Jeśli jednak gardło boli Cię mocno to chyba dobrze będzie odwiedzić lekarza- laryngologa. Myślę, że dobrze będzie jeśli pójdziesz do niego i tak. Napewno coś zaradzi na bolace gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: ból gardła 04.01.10, 16:27 suche powietrze i centralne ogrzewanie na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
alajna85 Re: ból gardła 04.01.10, 19:03 Angina, suche powietrze, alergia, czasem nawet tabletki anty... Trochę tego jest, najlepiej udać się do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
moniczka.4 Re: ból gardła 04.01.10, 20:41 Bardzo dziekuję za odpwoiedzi Internista przepisał mi lek przeciwalergiczny który mam brac przez miesiąc a potem zobaczymy co dalej. Podejrzewa że jest to raczej związek z żoładkiem Odpowiedz Link Zgłoś