justina34 28.01.04, 23:32 Czy komuś to pomogło na grzybicę pochwy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neti87 Re: CITROSEPT? 29.01.04, 12:14 Sam Citrosept nie pomoże, ale bardzo się przyczynia do walki z grzybicą. Myślę, że grzybica pochwy to na tyle poważna sprawa, że trzeba udać się do lekarza. Ja dostałam Orungal i dopochwowo Nystatynę i świetnie zadziałało. Równocześnie podmywłam się albo Tantus Rosa, albo właśnie roztworem Citroseptu (można wykonać też irygację, ulotka zawiera dokładne dane nt. proporcji). Teraz popijam Citrosept profilaktycznie (ilośc kropelek wedł. ulotki, piję z sokiem pomarańczowym) i żadnych nawrotów grzybicy nie mam. Jakoś mi się ten Citrosept spodobał, na własnym ciele doświadczyłam, że oczyszca on organizm z toksyn, uregulował też inne sprawy. Jestem zwolenniczką tego środka. Po jakims czasie na pewno zrobię przerwę, ale na pewno będę do citroseptu wracała. On ma szerokie zastosowanie, dobrze mieć taka buteleczkę chociażby do profilaktycznego zakwaszanie środowiska w pochwie. Odpowiedz Link Zgłoś
justina34 Re: CITROSEPT? 29.01.04, 18:24 Dzięki za info. Ja u lekarza jestem średnio raz na 2 cykle... Ostatni raz wczoraj. Wypróbowałam już chyba wszystkie dostępne środki, jakie byli w stanie wyprodukować na tę przypadłość. Citrosept to próba łapania się brzytwy przez tonącego. ) Dowiedziałam się wczoraj,że to NIEULECZANE... Odpowiedz Link Zgłoś
polly25 Re: CITROSEPT? 06.02.04, 14:26 Rozumiem, przez co przechodzisz. Ja też myslałam, że mój przypadek jest nieuleczalny (leczyłam się bezskutecznie ok. 2 lat, wybróbowałam na sobie chyba wszystkie dostępne na rynku leki). Okazało się jednak, że byłam w błędzie, po tym jak: odstawiłam pigułki, kompletnie zaprzestałam na pewien czas współżycia (wiem, że dla niektórych to zbyt radykalny krok, ale jak widać pomaga). Nie trać nadzieji! Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: CITROSEPT? 29.01.04, 18:36 witam wiec w klubie nieuleczalnych Ja tez ostatnio wyczytalam ze sie musze pogodzic z wizytami u lekarza co 2 miesiace,bo 5% kobiet tak ma... jestesmy wiec wyjatkowe Citroseptu nie pijam regularnie bo jest tak paskudny ze nie moge sie przemoc ale kupilam ziolka u Bonifratrow, ktore pije 2-3 razy dziennie i zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
agatex19 Re: CITROSEPT? 29.01.04, 22:05 Cześć, Ja też popijałam kropelki Citroseptu i nie byłam w stanie ich przełknąc. Ostatnio kupiłam KAPSUŁKI Citroseptu i łykam je w czsie posiłku. Nie czuć żadnej goryczy. Polecam, Agatex Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: CITROSEPT? 30.01.04, 09:15 krople Citroseptu należy przyjmować z sokiem pomarańczowym i potem tymże sokiem popić. Nie mam z tym żadnych trudności. Poza tym do podmywania się kapsułki się nie nadają, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś