Dodaj do ulubionych

planowanie dziecka

11.02.04, 08:55
myślimy z mężem o dziecku, ale chcielibyśmy mieć dziewczynkę.W związku z tym
mam pytanie czy mozna sobie jakoś zaplanować płeć dziecka, czy raczej jest to
nie możliwe.
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: planowanie dziecka 11.02.04, 09:38
      plemniki żeńskie są większe, dłużej żyją, ale za to są wolniejsze. dlatego
      stosunek równo w dzień owulacji i tuż po daje fory tym "męskim" które są
      szybkie, ale szybko giną. za to kochanie się dzień, dwa przed owulacją daje
      szansę dla dziewczynki bo te plemniki tyle są w stanie przetrwać w ciele
      kobiety. to ogólny zarys teorii, ale nie wiem jaka jest jej skuteczność.
      gdzieś czytałam, że odpowiednia dieta sprawia, że komórka jajowa przyciąga inne
      plemniki (dieta dla dziewczynki i dieta dla chłopca). tylko, że jest
      dewastująca dla organizmu - dostarcza mu się jednych składników, unikając
      innych i może to być niezdrowe. nawet nie pamiętam na czym ta dieta polegała.
      życzę zdrowej dziewczynki smile))
      • bedita Re: planowanie dziecka 11.02.04, 12:49
        lilith76 napisała:

> plemniki żeńskie są większe, dłużej żyją, ale za to są wolniejsze. dlatego
        > stosunek równo w dzień owulacji i tuż po daje fory tym "męskim" które są
        > szybkie, ale szybko giną. za to kochanie się dzień, dwa przed owulacją daje
        > szansę dla dziewczynki bo te plemniki tyle są w stanie przetrwać w ciele
        > kobiety. to ogólny zarys teorii, ale nie wiem jaka jest jej skuteczność.
        > gdzieś czytałam, że odpowiednia dieta sprawia, że komórka jajowa przyciąga
        inne
        >
        > plemniki (dieta dla dziewczynki i dieta dla chłopca). tylko, że jest
        > dewastująca dla organizmu - dostarcza mu się jednych składników, unikając
        > innych i może to być niezdrowe. nawet nie pamiętam na czym ta dieta polegała.
        > życzę zdrowej dziewczynki smile))
        >wielkie dzięki za rade,ale jeszcze jedno, - to jak mam obliczyć te dni "przed"
        czy to się liczy od pierwszego dnia miasiaczki?
        • lilith76 Re: planowanie dziecka 11.02.04, 13:03
          cykl liczy się od pierwszego dnia miesiączki. jeśli są regularne to nie ma
          problemu: okres następuje w 14 dni po owulacji, czyli np. w cyklu 28 dniowym -
          14 dnia. wtedy łatwo przewidzieć kiedy będzie "ten" dzień. gorzej gdy długość
          cykli jest nieregularna.
          pomysł oparty o "selekcję" plemników przydaje się parom, które od kilku
          miesięcy obserwują kobiecy cykl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka