Dodaj do ulubionych

Pomocy!!! Torbiel, tabletki, bóle

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.10, 12:14
Wtam,
pomozcie proszę.
Mam torbiel, lekarz przepisał na 3 miesiące tabletki, teraz biorę 4
opakowanie. Przez 3 miesiace nic mnie nie bolało, teraz od kilku dni
odczuwam lekkie bóle, kłucia tam gdzie mam torbiel. Pomózcie proszę,
co się dzieje, wizyta dopiero za tydzień...
Obserwuj wątek
    • Gość: antonia Re: Pomocy!!! Torbiel, tabletki, bóle IP: *.net.stream.pl 07.03.10, 13:39
      Lekarz nie pozwala mi brać hormony ze względu na obecność torbieli w piersiach.
      Nie napisałaś, gdzie twoja jest zlokalizowana.
      • Gość: ania Re: Pomocy!!! Torbiel, tabletki, bóle IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.10, 13:54
        Przepraszam - moja jest na jajniku.
        • Gość: ania Re: Pomocy!!! Torbiel, tabletki, bóle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.10, 11:52
          Czy któraś z Was miaa takie objawy? Prosże, pomóżcie, bo boli coraz
          bardziej....
          • Gość: Ania Re: Pomocy!!! Torbiel, tabletki, bóle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.10, 14:43
            Błagam, pomożcie,
            czy to może oznaczać że torbiel się rozlał? czy powinnam od razu
            zgłosić się do szpitala?
            • Gość: gosc Re: Pomocy!!! Torbiel, tabletki, bóle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 15:04
              mi sie wydaje ze poprostu sie ona powiekszyla i bardziej ja czujesz!!!Ja tez
              mialam torbiel na jajniku i czulam ciagle wzdety brzuch i klucia jajnika takie
              bole.Lekarz kazal wziac na to tablatke przeciwbolowa.Mi ten torbiel wchlonal sie
              sam bez tabletek!!!!
              • Gość: ania Re: Pomocy!!! Torbiel, tabletki, bóle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.10, 16:03
                Torbiel jest duża, ma 7 cm. Przed wizyta u ginekologa 3 mieisącu
                temu bóle miałam takie, że aż się skęcałam, bolało mnie całe
                podbrzusze. Teraz to lekkie kłucia,czasem jakby pieczenie,
                zastanawiam się tylko czy zawracać lekarzowi głowę, czy poczekać do
                wizyty w poniedziałek....
                • a-gunia1 Re: Pomocy!!! Torbiel, tabletki, bóle 10.03.10, 17:03
                  Witaj.Ja miałam jeszcze większą,do tego byłam w ciąży,mi niestety leki nie
                  pomogły.Miałam operacje w 4m-cu ciąży,usunęli mi guza i jajnik.Na szczęście
                  wszystko skończyło się dobrze,urodziłam córcie,teraz ma 3 latka i mam jeszcze
                  synka roczniakasmilepisze o tym,bo dziewczyny często się boją,że nie będą mogły
                  mieć dzieci.Też się bałam a tu proszęsmileAniu mi lekarz mówił,że ta torbiel w
                  każdej chwili może się ukręcić i wtedy krwotok.Mnie też bolało ale jak
                  czujesz,że jest źle to nie czekaj,do poniedziałku kawał czasu.Zrobią Ci USG i
                  się wyjaśni.NIE CZEKAJ!Pozdrawiam i trzymam kciuki.
                  • Gość: Ania Re: Pomocy!!! Torbiel, tabletki, bóle IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.03.10, 18:29
                    Szczerze mówiąc to nie bardzo wiem co robić, bo gabinet jest otwarty
                    dopiero w poniedziałek. Musiałabym się zgłosić do szpitala. Swoją
                    drogą to koleżanka miała rozlany torbiel i mówiła, że to boli
                    bardzo, a mnie tak jakby "ćmi", dlatego się niepokoję.
                    • ebo Re: Pomocy!!! Torbiel, tabletki, bóle 10.03.10, 21:18
                      Gdyby działo się coś bardzo złego gwarantuję Ci, że byś poczuła. Ja walczę z
                      torbielami już ok. 4 lat, jestem po 2 operacjach i punkcji. Jedna z moich
                      torbieli się skręciła i zniszczyła mi jajnik. Ale wtedy brzuch bolał mnie tak,
                      że wymiotowałam. Także spokojnie, to prawdopodobnie tylko nerwy. Jak za drugim
                      razem wykryli mi znowu dużą torbiel, też ok. 7 cm, to mało nie sfiksowałam tak
                      się "wsłuchiwałam" w swój organizm. Ledwo zakuło, a ja już się do szpitala
                      pakowałam. Polecam nospę, mi pomagała. A dla świętego spokoju i czystego
                      sumienia, możesz się wybrac na badanie do szpitala. Pozdrawiam i życzę zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka