vessnna 04.03.04, 15:34 Podczas badania usg, okazało się,że jestem w 7 tygodniu ciaży a także ,że mam torbiel. Lekarz powiedział,żeby tym sie nie przejmować, ja jednak cały czas odczuwam niepokój. Czy torbiel napewno nie zagraża ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sula25 Re: ciąża a torbiel 06.03.04, 20:10 Zdania są podzielone!Sama miałam torbiel ( choć nie byłam w ciąży) i zasięgałam porady u kilku specjalistów.Jeden nawet zaproponował ciąże jako dobry i skuteczny "lek". Moj ginekolog stwierdził jednak ,że torbiel jest za duża i mogła się jeszcze powiększyć( brałam tabletki i na szybką ciąże nie było dużych szans) musiałam ją usunąć....ale myślę, że nie powinnaś się martwić Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: ciąża a torbiel 06.03.04, 21:09 czasem po zajściu w ciąze w jajniku tworzy się torbiel ciałka żóltego, które wydziela hormony podtrzymujące ciazę.- taka torbiel zazwyczaj zanika w okolicacxh 12 tygodnia ciąży i nie wymaga interwencji Odpowiedz Link Zgłoś