Dodaj do ulubionych

jakieś sposoby??

20.09.10, 23:26
Witam Was kobietkismile Mam problem a mianowicie dwa lata brałam tabletki antykoncepcyjne cilest..juz nie biore pół roku..od tego czasu mam nie regularne miesiączki cykle od 40-55 dni..Byłam u lekarza to dała mi luteinę dopochwową jednak okres mam w 1 miesiącu regularny a na nastepny zas musze czekac.. dodam że staramy sie od pol roku o dziecko i nic z tego nie wychodzisad co mi może byc?mozliwe ze to przez tabletki sie nam nie udaje?Jak powiedzialam doktorce to mi powiedziala ze probowac az bedzie i ze mam dopiero 22 lata..a ja sie martwiesadtak bardzo bym chciala miec fasolkesmileMiała któraś tak i sie udalo?jakieś sposoby na szybsze zostanie mamusią?aaa i jeszcze jedno moze zmienic lekarza?..bo zamiast mi pomoz to jeszcze dobija ze jestem mloda...
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: jakieś sposoby?? 21.09.10, 10:44
      Fasolkę to się kupuje w sklepie ogrodniczym.

Kup sobie termometr i poszukaj forum o NPR. Poobserwuj się, będziesz wiedziała jak wyglądają Twoje cykle, czy i kiedy masz owulację.
      I wyluzuj. Masz dopiero 22 lata!
      • monikaaa222333 Re: jakieś sposoby?? 21.09.10, 14:58
        mierzyłam temperature przez 3 miesiace ale w moim organizmie sie nic nie działo cały czas było 36.8 a przed samym okresem 36.4 i tak co miesiac i na to mi wygladalo ze nie mam dni płodnychsadsadbo czytałam ze temperatura przy dniach płodnych wzrasta
    • madzia-linka Re: jakieś sposoby?? 21.09.10, 11:01
      Witam ja przez 6! lat brałam t antykoncepcyjne+ inne hormony bo się leczyłam. Odstawiłam poczekałam pół roku (sama chciałam tyle poczekać) i za pierwszym razem się udało teraz mam 3 letnie szczęście w domkusmile Mój cudowny gin (niestety już nie żyje) powiedział że do 30 lat można się strać przez 2 lata o dziecko i może nie wyjść tzn nie trzeba podejmować leczenia itd. Po 30stce można spokojnie działać przez rok potem już trzeba się doszukiwać przyczyny czemu się nie udajesmile Masz jeszcze sporo czasu!!!!
      • monikaaa222333 Re: jakieś sposoby?? 21.09.10, 15:00
        ale my bardzo pragniemy juz teraz dziecka a nie po 30sad
    • megi1973 Re: jakieś sposoby?? 21.09.10, 11:22
      a studia skończyłaś? masz dobrze płatną pracę? dostaniesz zasiłek macierzyński? macie własne lokum? bez tego nawet nie powołuj nowego życia na świat!!!
      • monikaaa222333 Re: jakieś sposoby?? 21.09.10, 14:55
        Tak jestem rok po slubie..mam cudownego męża bardzo sie kochamy i jestesmy ze sobą od 4 lat,pracuje u męża w firmie (legalnie)-wiec nie musze sie martwic o zasilek macierzynski...lokum tez mamy bo wykonczylismy sobie poddasze u moich rodzicow..tylko brakuje nam tego szczęścia czyli dziecka..Piszecie że po 30 powinnam sie martwić a do tego czasu ja zwariuje uwazam ze jestesmy na tyle dojrzali ze mozemy miec juz dziecko tym bardziej ze ja w grudniu bede miec 23 lata a oj maz w lutym 30...
    • 3dzidza Re: jakieś sposoby?? 22.09.10, 16:01
      Ja też kiedyś stosowałam tabletki cilest mniej więcej 2lata i muszę powiedziec że tez długo nie mogłam zajśc w ciąże nie wiem czy to akurat przypadek zaszłam dopiero po jakims roku i poroniłam lekarz kazał mi przez pół roku zabezpieczac się bym nie zaszła ponownie bo macica powinna się zregenerowac ale zaszłam po 2miesiącach bardzo musiałam uważac piersze miesiące przeleżałam w łóżku ,mam 30lat i jestem mamą 3 dzieci .
      Więc na pewno tobie się uda a są specjalne testy do kupienia w aptekach dzięki którymi dowiesz się kiedy masz dni płodne !
      • monikaaa222333 Re: jakieś sposoby?? 22.09.10, 19:54
        masz racje musze byc cierpliwa...i najleiej zrobic testy owulacyjnesmile
        • wieszczka_mroku Re: jakieś sposoby?? 22.09.10, 21:21
          zmień gina, zrób sobie badania hormonów w odpowiednich dniach cyklu, to chyba jednak dziwne, że masz cykle 55dni a gin na to nic oprócz luteiny, którą też przyjmuje się w określony sposób, szczególnie przy staraniach o potomka. IdX do kogoś kompetentnego, bo stracisz kupę czasu i nerwów, twoje długie cykle, trudności z namierzeniem owulacji (warto sprawdzić czy wogóle jest np. monitoring cyklu). Ogólnie masz powody, by przypuszczać, że jednak warto szukac lekarza a nie czekać. Testy owulacyjne sikane nie wskazują owulacji lecz jedynie jej możliwość, tak więc nic ci nie dadzą, nie są wiarygodne. powodzenia
    • Gość: ewa Re: jakieś sposoby?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 20:48
      Spokojnie, im więcej stresu tym trudniej zajść w ciąże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka