Dodaj do ulubionych

ciąża przed okresem

IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 16:41
Kochałam sie z moim chlopakiem do konca dzien przed planowanym okresem, jednak okres mi sie spoznia 2gi dzień .Czy to mozliwe ze jestem w ciazy?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 17:12
      termin majacej nadejsc miesiaczki jest terminem umownym.Jezeli owulacja nastapila pozniej to faza poowulacyjna rowniez sie przesuwa do przodu a z tego powodu rowniez i nadejscie okresu.Zrob test.
      • Gość: ona25 Re: ciąża przed okresem IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 17:16
        jest jeszcze za wczesnie na test poniwaz nie mineło 7 dni . Denerwuje sie i nie wiem co mam robic, Dzieki za odpowiedz.
        • em.haa Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 18:34
          A od czego minęły 2tyg? Skoro nie minęło jeszcze 7 dni?
          • Gość: ona25 Re: ciąża przed okresem IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 19:05
            nie 2 tyg tylko 2 dni
            • em.haa Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 19:25
              No to dolicz do 10 dni od seksu i idź na bete. Ale najpierw poczytaj co to, jak się robi i jak się uzyskuje miarodajny wynik.
    • lidek0 Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 17:45
      10 dni po owulacji można zrobić betę z krwi, ale nie wiem czy jesteś w stanie ją określić.
      • Gość: ona25 Re: ciąża przed okresem IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 18:27
        myslicie ze moje obawy sa uzasadnione?
        • em.haa Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 18:35
          Tak, gratulacje.
    • Gość: ona25 Re: ciąża przed okresem IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 20:50
      prosze piszcie co o tym myslicie !
      • em.haa Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 21:00
        Myślę że jesteś w ciąży.
    • alajna85 Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 22:05
      Ciąża będzie możliwa, jeśli cykl okaże się dłuższy niż "zwykle" (o ile można tak powiedzieć), co za tym idzie, owulacja się opóźniła i kochałaś się właśnie w okresie okołoowulacyjnym. Jeśli miałaś dostać okres faktycznie, to kochając się dwa dni przed nie zajdziesz w ciążę. Okres mógł się opóźnić z różnych powodów.
      Poczytaj trochę o "tych" sprawach, to zaoszczędzisz sobie stresu.
      • kasiak37 Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 22:30
        "Jeśli miałaś dostać okres faktycznie, to kochając się dwa dni przed nie zajdziesz w ciążę."

A kto to moze wiedziec czy okres faktycznie by byl w terminie(umownym)?

"Okres mógł się opóźnić z różnych powodów."

Ale wczesniej opoznila sie owulacja.Okres przychodzi 12-16 dni po niej i jest to faza stala.
        • alajna85 Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 23:38
          "Jeśli miałaś dostać okres faktycznie, to kochając się dwa dni przed nie zajdziesz w ciążę."
          A kto to moze wiedziec czy okres faktycznie by byl w terminie(umownym)?

No właśnie tego nikt nie wie. Chodzi o sam fakt, niektóre kobiety myślą, że w ciążę można zajść w każdym momencie cyklu (oczywiście autorka nie musi być w tym gronie).

Ale wczesniej opoznila sie owulacja.Okres przychodzi 12-16 dni po niej i jest t
          > o faza stala.
          Wiem, co to jest faza lutealna.
          Tak czy inaczej, że powodem opóźnienia nie musi być ciąża.
    • Gość: ona25 Re: ciąża przed okresem IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 22:35
      ja juz sama nie wiem mam nadzieje ze moze jutro dostane ale tak naprawde to watpie w to .
      • em.haa Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 22:42
        My też smile
        • Gość: jadwiga Re: ciąża przed okresem IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.10, 01:28
          2 dni to zadna panika, to normalne. po tygodniu mozesz sie zastanawiac, ale nie po 2 dniach.
          P.S. Jest to mozliwe, bo znam osobe, ktore zaszla w ciaze dzien przed "obliczonym" okresem. Cykl sie przedluzyl i wcale by go w tym terminie nie dostala....ale co ci da nasze gdybanie na forum???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka