Gość: ona25 IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 16:41 Kochałam sie z moim chlopakiem do konca dzien przed planowanym okresem, jednak okres mi sie spoznia 2gi dzień .Czy to mozliwe ze jestem w ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 17:12 termin majacej nadejsc miesiaczki jest terminem umownym.Jezeli owulacja nastapila pozniej to faza poowulacyjna rowniez sie przesuwa do przodu a z tego powodu rowniez i nadejscie okresu.Zrob test. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona25 Re: ciąża przed okresem IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 17:16 jest jeszcze za wczesnie na test poniwaz nie mineło 7 dni . Denerwuje sie i nie wiem co mam robic, Dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 18:34 A od czego minęły 2tyg? Skoro nie minęło jeszcze 7 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona25 Re: ciąża przed okresem IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 19:05 nie 2 tyg tylko 2 dni Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 19:25 No to dolicz do 10 dni od seksu i idź na bete. Ale najpierw poczytaj co to, jak się robi i jak się uzyskuje miarodajny wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 17:45 10 dni po owulacji można zrobić betę z krwi, ale nie wiem czy jesteś w stanie ją określić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona25 Re: ciąża przed okresem IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 18:27 myslicie ze moje obawy sa uzasadnione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona25 Re: ciąża przed okresem IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 20:50 prosze piszcie co o tym myslicie ! Odpowiedz Link Zgłoś
alajna85 Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 22:05 Ciąża będzie możliwa, jeśli cykl okaże się dłuższy niż "zwykle" (o ile można tak powiedzieć), co za tym idzie, owulacja się opóźniła i kochałaś się właśnie w okresie okołoowulacyjnym. Jeśli miałaś dostać okres faktycznie, to kochając się dwa dni przed nie zajdziesz w ciążę. Okres mógł się opóźnić z różnych powodów. Poczytaj trochę o "tych" sprawach, to zaoszczędzisz sobie stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 22:30 "Jeśli miałaś dostać okres faktycznie, to kochając się dwa dni przed nie zajdziesz w ciążę." A kto to moze wiedziec czy okres faktycznie by byl w terminie(umownym)? "Okres mógł się opóźnić z różnych powodów." Ale wczesniej opoznila sie owulacja.Okres przychodzi 12-16 dni po niej i jest to faza stala. Odpowiedz Link Zgłoś
alajna85 Re: ciąża przed okresem 20.10.10, 23:38 "Jeśli miałaś dostać okres faktycznie, to kochając się dwa dni przed nie zajdziesz w ciążę." A kto to moze wiedziec czy okres faktycznie by byl w terminie(umownym)? No właśnie tego nikt nie wie. Chodzi o sam fakt, niektóre kobiety myślą, że w ciążę można zajść w każdym momencie cyklu (oczywiście autorka nie musi być w tym gronie). Ale wczesniej opoznila sie owulacja.Okres przychodzi 12-16 dni po niej i jest t > o faza stala. Wiem, co to jest faza lutealna. Tak czy inaczej, że powodem opóźnienia nie musi być ciąża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona25 Re: ciąża przed okresem IP: *.as.kn.pl 20.10.10, 22:35 ja juz sama nie wiem mam nadzieje ze moze jutro dostane ale tak naprawde to watpie w to . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwiga Re: ciąża przed okresem IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.10, 01:28 2 dni to zadna panika, to normalne. po tygodniu mozesz sie zastanawiac, ale nie po 2 dniach. P.S. Jest to mozliwe, bo znam osobe, ktore zaszla w ciaze dzien przed "obliczonym" okresem. Cykl sie przedluzyl i wcale by go w tym terminie nie dostala....ale co ci da nasze gdybanie na forum??? Odpowiedz Link Zgłoś