Gość: buuu3 artizia IP: *.static.chello.pl 13.10.13, 23:58 witam brałam artizię przez 3 miesiące, a wcześniej yasminelle przez 3 lata. zdecydowanie artizia na mnie źle wpływała, nie dość, że miałam mdłości, okropne biegunki, wstręt do większości posiłków, przytyłam, ochota na słodkie, to od 10-16 tabletki albo totalny depresyjny dół, ze można było wyć i się nie ruszać z łóżka albo totalne zdenerwowanie, poza tym libido spadło do poziomu mniejszego niż zero, brak siły i ciągłe zmęczenie, ja nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena artizia IP: 80.50.126.* 07.01.14, 15:22 Artizie brałam 2 lata do czasu aż jej brakło w aptekach, hurtowniach - skutków ubocznych nie miałam, teraz przepisano mi Kontracept - odpowiednik, zaczynam brać, zobaczę jak się bedę czuła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lela Re: artizia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 16:50 to tych tabletek juz nigdzie nie mozna spotkac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: artizia IP: 156.17.191.* 19.01.14, 10:10 Mam ten sam problem - w aptekach nie ma mojej Artizii, więc dano mi odpowiednik Kontracept. Jeszcze nie zaczęłam brać. Po Artizi bardzo dobrze się czułam i zastanawiam się jak będzie teraz z tym Kontraceptem. W sumie kiedyś już przechodziłam z Harmonetu właśnie na Artizie (też odpowiedniki), skład homronów ten sam więc działanie na organizm niby powinno być takie samo ale zawsze są obawy.... Lena czy widzisz jakąś różnice, skutki uboczne zmiany tych tabletek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli braki IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.01.14, 12:42 Narazie nigdzie nie ma oficjalnego pisam, ze lek zostal wycofany - przynajmiej tak twierdza pannie farmaceutki. Jednak rzeczywiscie nie ma ich w hurtowniach - nie widomo czy to chwilowy brak..czy jak. Niedlugo przejde sie do lekarza i porozmawiam z nim na ten temat - jak sie czzegos dowiem, to sie z Wami podziele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: braki IP: 156.17.191.* 19.01.14, 10:09 Mam ten sam problem - w aptekach nie ma mojej Artizii, więc dano mi odpowiednik Kontracept. Jeszcze nie zaczęłam brać. Po Artizi bardzo dobrze się czułam i zastanawiam się jak będzie teraz z tym Kontraceptem. W sumie kiedyś już przechodziłam z Harmonetu właśnie na Artizie (też odpowiedniki), skład homronów ten sam więc działanie na organizm niby powinno być takie samo ale zawsze są obawy.... Oli czy widzisz jakąś różnice, skutki uboczne zmiany tych tabletek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maleństwo Artizia IP: *.toya.net.pl 05.02.14, 22:54 Podobno ma pojawić się ponownie w aptekach dopiero w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula artizia- dostępność IP: 217.153.177.* 21.02.14, 15:32 dzwoniłam do producenta leku- pod koniec lutego ma byc dystrybuowany do aptek- więc dostępny będzie z początkiem marca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunia artizia IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.14, 21:04 hej. zażywam artizię od ponad roku i koniecznie muszę ją zmienić. Generalnie wszystko było ok, dopóki nie zorientowałam się, że skutki uboczne na mnie wpływały 'na plusie'. Zwiększone libido- ok. Brak huśtawek nastroju ok. Powiększone piersi- ok. Ale przez ten rok przybywało mi systematycznie troszeczke wagi, tak ze teraz po 13 miesiącach mam 6kg więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: artizia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 19:13 lek jest już w sprzedaży pod nazwą Artilla, dziś zakupiłam, bo jak dla mnie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: artizia IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.14, 23:05 A w jakiej aptece kupiłaś tę artillę? I w jakiej cenie? : > Odpowiedz Link Zgłoś
nisia.1990 Re: Artizia - wiecie coś o tej pigułce? 23.06.14, 15:11 ja dziś dostalam ARTILLĘ o nich to już wcale nic nie ma w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamania artizia IP: *.inowroclaw.mm.pl 03.07.14, 23:09 Witajcie dziewczyny od prawie półtora roku brałam artizię i dobrze sie po niej czułam zadnych skutkow ubocznych, waga w normie, cera również, jedynie przez pierwsze 2-3 miesiace zazywania mialam lekko napiete piersi. Niestety od marca 2014 byly problemy z artizia, wiec moja ginekolog zapisala mi sidretella 20 i po nich rowniez dobrze sie czulam prawie tak jak po artizii z tym ze troche libido ucierpialo. Dzis bylam u mojej ginekolog i ona zapisala mi artille ktora jest artizia w nowym opakowaniu i nazwie, zas sklad ma byc ten sam. Zobaczymy jak bedzie martwi mnie troche jak bedzie z dostepnoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naxia Artizia IP: *.krosno.vectranet.pl 08.01.15, 22:32 Artizia... To były moje drugie tabletki, musiałam zmienić bo po Daylette przytyłam 5 kg w ciągu pół roku, prawie się odwodniłam, byłam ciągle zmęczona(funkcjonowałam tylko 6 godzin dziennie, resztę spałam. Artizia okazała się być na początku cudowna. 8 kg w dół waga mi spadła, zmęczenia minęło. Po jakich 6 miesiącach, zaczęło mi spadać libido, spadło do zera. Przytyłam 10 kg, bardzo bolesne miesiączki. Artizię rzuciłam w marcu rok temu. Minęło około 10 miesięcy i dalej libido nic się nie poprawiło. Kocham się z moim partnerem raz na miesiąc i robię to na siłę... A wcześniej to było nie do pomyślenia. Mam 20 lat... Nigdy w życiu nie wezmę już więcej ŻADNYCH tabletek anty do ust... Odpowiedz Link Zgłoś