Dodaj do ulubionych

dziwne krwawienie po 2 tabletkach Luteiny 50

27.01.11, 21:03
Staram się o dziecko od jakiegoś czasu. Cykle mam regularne co 28 dni.
W celu ułatwienia zajścia w ciążę ginekolog przepisał mi Luteinę 50 -podjęzykową. Miałam brać od 17 do 24 d.c.! Dziś wzięłam 2 tabletkę i niestety pojawiło się jakieś dziwne krwawienie! Zupełnie nie wiem co teraz robić?
Brać dalej te tabletki czy przerwać?
Może ktoś tutaj miał podobny przypadek?
Obserwuj wątek
    • hoope Re: dziwne krwawienie po 2 tabletkach Luteiny 50 27.01.11, 21:06
      Dodam jeszcze, że czuję dziwny ucisk w dole brzucha i cały dzień czułam ciepło w podbrzuszu...
    • prawdziwy_necik Re: dziwne krwawienie po 2 tabletkach Luteiny 50 28.01.11, 12:53
      ja luteine brałam aby wyregulowac cykl i własnie by pojawiło sie krwawienie bo długo ich nie miałam...przez stosowane leki(choroba przewlekła)
      • Gość: emka Moja rada ? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 28.01.11, 14:32
        Zmienić lekarza idiotę, który zaleca branie luteiny na sztywno od określonego dnia cyklu. Luteina wzięta przed owulacją może ją zablokować i z zaciążenia nici, nawet przy regularnych cyklach 28 dniowych owulacja może być np. w 20 dniu co oznacza,że faza lutealna jest wtedy skrócona.
        Luteinę bierze się po owulacji potwierdzonej na monitoringu cyklu lub trzeciego dnia wyższych temperatur.
        • Gość: kinga Re: Moja rada ? IP: *.prenet.pl 29.01.11, 13:11
          popieram w 100% wypowiedz emki- ja jestem tego przykladem,lekarz przepisal mi Luteine na wyregulowanie cyklu bo tez staram sie o dziecko mialam brac od 17 do 27dc bez wczesniejszego monitoringu cyklu ,bralam przez 5 mies i jak sie pozniej okazalo owulacje mialam 20dc(To ze mam pozniej owulacje dowiedzialam sie z testow owulacyjnych dopiero a lekarz po jednym badaniu usg stwierdzil ze mam w 13dc co okazalo sie nieprawdą) wiec Luteina mogla mi blokowac i kolejne miesiące zmarnowane a dodam,ze jestem kilka lat po 30tce wiec kazdy miesiac jest dla mnie cenny.Zmienilam lekarza i czekam na wizyte u kolejnego ale jesli i ten okaze sie taki sam jak jego poprzednicy to nie bede wiecej marnowac czasu tylko wybiore sie do specjalistycznej kliniki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka