Dodaj do ulubionych

Skrócona (?) przerwa w braniu tabletek

IP: *.tktelekom.pl 22.02.11, 12:08
Witam
Mam pytanie odnośnie przerwy między opakowaniami tabletek antykoncepcyjnych.
Tabletki biorę zawsze wieczorem, a przedwczoraj, kilka godzin po wzięciu ostatniej z opakowania dostałam grypy żołądkowej i tu pojawia się moje pytanie: czy tabletka zdążyła się "przetworzyć" i czy teraz zacząć kolejne opakowanie jeden dzień szybciej niż zazwyczaj?
Proszę o poradę.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Rachela Re: Skrócona (?) przerwa w braniu tabletek IP: *.aster.pl 22.02.11, 12:11
      ja bym nie zaczynała wcześniej, tylko normalnie. dodatkowo, zastosowałabym jeszcze jakąś metodę antykoncepcji.
      • Gość: almostunreal Re: Skrócona (?) przerwa w braniu tabletek IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 13:02
        Jeśli obawiasz się że przerwa się przedłuży z powodu niewchłonięcia tabletki bez problemu można zacząć następne opakowanie wcześniej.
        • Gość: usunelamkonto Re: Skrócona (?) przerwa w braniu tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 13:50
          jesli kilka godzin oznacza powyzej 4 to tabletka sie zdazyla wchlonac. nowe opakowanie zaczynasz normalnie po przerwie. jesli tabletka nie wchlonela sie bo nie minely 4 godziny to trzeba zaczac nowe opakowanie dzien wczesniej (przerwa ma byc 7 dni)

nie ma potrzeby stosowac dodatkowego zabezpieczenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka