19.04.11, 07:47
Kupiłam sobie krem... miał poprawiać koloryt skóry itp. Zastosowałam go wczoraj rano. Po ok 2-3h poczułam pieczenie twarzy sad Patrzę w lustro a tam... masakra. Skóra cała czerwona, piecze, swędzi- wygląda jak poparzona. W wielu miejscach także jakby lekko opuchnięta. Ulgę sprawiało mi tylko przemywanie jej zimną wodą.
Dermatolog przyjmie mnie dopiero jutro w godz popołudniowych. Moje pyt. czy któraś z Was miała może kiedyś takie przeżycie? Wygląda to okropnie ale pomijając fakt "czerwonego ryja" także piecze i jest lekko chropowate. Co zrobić aby sobie ulżyć? Można zastosować jakąś maść tak prosto z apteki? Czy może jakimś domowym sposobem? Bo zwariuję do jutra sad
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewelsia Re: Krem :( 19.04.11, 08:01
      Na własną rękę nic nie stosuj, bo możesz pogorszyć sprawę. Dostałaś uczulenia i już. Wypij sobie wapno, jeśli masz, takie zwykłe. Jak mocno piecze myj twarz zimna wodą. Pocieszę Cię i powiem, że jutro będzie lepiej, a pojutrze już całkiem dobrze.smile
      ps. podaj nazwę, coś za cudo kupiła, to może ustrzeżesz kogoś.
      • najma78 Re: Krem :( 19.04.11, 08:07
        Wyglada na rekacje alergiczna, byc moze na jakis skladnik/i kremu. Mialam taki wypadek, objawy podobne procz swedzenia, ale opuchlizna, pieczenie i wysuszone czerwone placki. Nie stosowalam niczego, po odstawieniu zbladlo w ciagu kilku dni, natomiast calkowicie skora wrocila do normy w ciagu paru tygodni. Powstrzymalam sie w tym czasie od stosowania jakichkolwiek kosmetykow na skore twarzy. Krem, ktory mi to spowodowal byl nawilzajacy, nic szczegolnego, a jednak.
        • sandrasj Re: Krem :( 19.04.11, 11:50
          hydrocortizonum... mam alergię na praktycznie wszystkie kosmetyki, i to własnie nim smaruję w ramach pierwszej pomocy, a poza tym wapno, albo coś mocniejszego przeciwhistaminowego no i do dermatologa...
          • truscaveczka Re: Krem :( 19.04.11, 13:39
            Sterydem? Twarz? Trochę ryzykowne uncertain
            Jako uczulona z twarzowymi objawami mogę poradzić chłodne kompresy z sody oczyszczonej, powinny zmniejszyć obrzęk smile
      • aga.pier Re: Krem :( 19.04.11, 12:47
        wcale nie musi nikogo ostrzegać. to co dobre dla innych wcale nie musić byc dobre dla nas i na odwrót.
    • pade Re: Krem :( 19.04.11, 13:12
      www.aptekaeskulap.pl/sanofil-aerozol-na-skore-60-g-p-5705.html
      to Ci pomoże
    • dorry Re: Krem :( 19.04.11, 13:56
      Bardzo mi pomaga na wszelkie podrażnienia woda termalna.
    • shellerka Re: Krem :( 19.04.11, 14:12
      mi sie kiedys takie cos zrobilo. nie wiedzialam co robic, wiec nalozylam sobie sudocrem. przynioslo mi to ulge i dosc szybko wszystko zniknelo.
    • osa551 Re: Krem :( 19.04.11, 14:18
      Wapno, antyhistamina i jakiś krem to pupy niemowlaków, najlepiej z panthenolem.
    • kosmitka06 Re: Krem :( 19.04.11, 16:27
      Krem to Solutions "ageless Results" dokładnie taki z Avonu. Właśnie poleciła mi go bratowa wink
      Na nią działa rewelacyjnie a na mnie... też podziałał niezle big_grin
      Dzięki za wszystkie wypowiedzi i pomoc.
      Pozdrawiam
      • ewelsia Re: Krem :( 19.04.11, 20:14
        To powiem Ci, że kremy Avonu też mnie uczulały, zresztą, maseczki też. Nie mam zaufania do nich i od dawna nie kupuję kosmetyków tej firmy.
    • kropkaa Re: Krem :( 19.04.11, 20:56
      Woda termalna + Cicalfate Avene - jest to krem dermatologiczny, który stosuje się po zabiegach med. estetycznej. Działa wyśmienicie, sprawdzone i na sobie i na dziecku. Są dwie wielkości opakowań, 100 ml i 40 ml, ten mniejszy w zupełności wystarczy.
      Z domowych sposobów lanolina, najlepsza jest z Rossmana na poranione brodawki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka