Dodaj do ulubionych

coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE

06.05.04, 19:58
Ludzie to jest wprost niemożliwe!!! Po prostu w to nie wierzę!!!! Juz sama
nie wiem od kiedy zaczęłam mieć kompleksy z powodu wiecznych plam pod
pachami, przez to nie czułam się pewnie, nosiłam szerokie bluzy i wogóle...
to było coś strasznego! Jak taka niby"błaha rzecz" może zniszczyć radośc
życia.. kupowałam coraz to nowe antyperspiranciki i wogóle leki, mydła itp.
Pogodziłam się juz z tym że Zawsze niezależnie czy mi gorąco czy zimno będę
się pociła!! I któregoś pięknego dnia latałam po netku i weszłam na forum,
ktoś tam wspomniał i strasznie wychwalał ANTIDRAL!!! i to za 14 zł! więc na 2
dzien poszłam kupiłam, Na noc się nasmarowałam, i na następną noc i jeszcze
następną....i nic, ale mnie to juz nie smuciło...tak jak zwykle- klapa! na 4
dzien budzę się, prysznic,zakładam bluzeczkę,idę do pracy, godzina- zero
potu, 2,3 4 godziny- NIC!!!! poprostu nic! Zdązyłam się spocić na plecach-
tak latałam, a pod paszkami NIC!!!!!!!suchutko że az szok! A przeciez tak
było gorąco i tak biegałam!!!! CUD nad Wisłą!!!! big_grinbig_grinbig_grin
Ludzie którzy macie problemy z poceniem, marsz do apteki do ANTIDRAL!!!!!! big_grin
14 zł i po kłopcie!!!Pozdrawiawm potników ;P
Obserwuj wątek
    • gryka1 Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 06.05.04, 20:04
      Stosowałam ten środek.Dla mnie jest za ostry. Miałam wrażenie, że jestem
      poparzona pod pachami.
      • the_kami Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 06.05.04, 22:56
        Ja to stosuję (jakoś chyba od liceum?) raz na 1,5-2 tygodnie (w zależności od
        pory roku). Nie parzy, a jest skuteczny.
    • ewa812 Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 06.05.04, 22:35
      jeszcze lepszy jest etiaxil, daje efekt juz po pierwszym stosowaniu, tylko ze
      jest zanacznie droższy; no i jest tez w wersji dla wrażliwych
      • kasiunia62 Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 07.05.04, 07:36
        rzeczywiście po użyciu skróra strasznie swędzi, piecze i jest czerwona, ale
        wolę to już przecierpieć a na 2 dzień czuć się świeżo. Kocham ten preparat wink
        • gooska2 Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 07.05.04, 07:56
          hej,
          dwa dni temu pobieglam do apteki po ten specyfik, posmartowalam sie raz i tylko
          raz (bo pieklo) i wczoraj caly dzien mialam suche pachy a musze dodac, ze
          bardzo biegalam i bylam ciagle w stresie. dzisiaj posmaruje sie nim znowu....

dziewczyny? jak dlugo mozna to stosowac? jak przestane to oczywiscie zaczne sie
          pocic tak?

pozdroawiam
          • kasiunia62 Gosia 07.05.04, 19:44
            No i fajnie że Ci pomogł, ja narazie używam go 2 tydzien, smaruję się czasem co
            3 dni, bo już codziennie nie trzeba, pachy są suche kilka dni big_grin Super preparat!
            A nie wiem jak długo mozna go bezpiecznie uzywac, ja na pewno zrobię sobię może
            za miesiąc przerwę, tak na 2 tyg- wogóle nie będe się smarowac.
            Pozdrawiam!
            • gooska2 Re: Gosia 12.05.04, 20:35
              Posmarowalam raz, potem za trzy dni nastepny raz a teraz mam tydzien przerwy i
              ciagle sucho wink
    • letniwiatr Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 07.05.04, 11:59
      hej,
      a co mam zrobic jesli poce sie nie tylko pod pachami, a na calym ciele?
      blagam o pomoc!!!
      • honeybeam Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 07.05.04, 14:14
        Polecam krem antyprespiracyjny firmy Dremedic (polski produkt). Rewelacja. A
        ponieważ nie jest taniutki (chyba coś koło 20 paru zł), poproś o tester w
        aptece i sprawdź czy zadziała. Ja mam bardzo wrażliwą skórę pod pachami i nie
        podrażniał mi skóry. Korzystałam z testera ale mam właśnie zamiar kupić sobie
        teraz całe opakowanie. W ogóle dla mnie kosmetyki tej firmy to najnowsze
        odkrycie, są extra (kremy, balsam do ciała -prawie jak z SVR, no i ten krem
        antypersp. i rewelacyjny krem na naczynka. Pozdrawiam
        • honeybeam Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 07.05.04, 14:17
          Upsss, wkradła mi się literówka wink. Chodzi o firmę Dermedic smile))
      • kasiunia62 letniwiatr 07.05.04, 19:43
        ja też pocę się nie tylko pod pachami! Jak jest upalnie to czuję że mi strużki
        spływają po plecach i w zagięciach kolan.Ale najwazniejsze dla mnie było to by
        pozbyc sie pocenia w pachach, reszta nie jest tak uciązliwa. Można się
        posmarować Antidralem wszędzie gdzie się skóra za bardzo poci( no chyba oprocz
        pachwin, nie byłoby to przyjemne brr!!)
        Pozdrawiam!
    • magdulka26 Do kasiuni62 07.05.04, 19:05
      Kasiunia ja tez mam ten wstrętny problem ,czy lato czy zima potrafiłam się
      pocić pod pachami wrrr.Poszłam do apteki i poprosiłam znaną mi panią
      farmaceutkę o Antidral i cóż mi ona powiedziała ,że on jest do stóp anie pod
      pachy gdyż skóra pod pachami jest o wiele bardziej wrazliwsza niz na stopach i
      to powoduje podraznienia.A co śmieszniejsze Antidralu uzywa się do garbowania
      skór.I tak sie skończyła moja radość.Kupiłam sobie coś innego ale to nie daje
      żadnych efektów.Jestem załamana tym wszystkim.
      • kasiunia62 Re: Do kasiuni62 07.05.04, 19:40
        ojej , no wiesz!?!
        Powinna Ci normalnie sprzedac Antidral, używam go już z tydzien może dwa i
        owszem podrażnia skórę pod pachami ale pózniej jest ok. Wiem że jest silny, ale
        jego skutecznośc jest najwazniejsza.
        PozdrawiaM!
        • magdulka26 Re: Do kasiuni62 07.05.04, 19:50
          Wiem ale jak ci skóra zacznie twardnieć pod pachami? Ileż trzeba będzie tego
          uzywać -całe zycie .Mam już dość tego cholernego pocenia wrr.Jestem w rozterce
          • magdulka26 Re: Do kasiuni62 08.05.04, 12:34
            Jak wiadomo każdy człowiek się poci ,organizm wyzuca z siebie niepotrzebne
            toksyny własnie między innymi przez pocenie się ,więc nie może być tak żebysmy
            się wogóle nie pocili.Ale pocenie a pocenie to jest róznica ja bym tam wolała
            mniej się pocić .Może wypowie sie ktoś kto uzywa Antidralu troszkę dłużej i
            jakie są jego spostrzeżenia na ten temat.Jak często go uzywa itp.
    • witoldka Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 07.05.04, 21:01
      MOje Drogie,

jedna rzecz mnie tylko bardzo martwi. Mam ten sam problem i dlatego dlaczam sie
      do watku. Czytalam, juz dosc dawno temu, jakies 4-5 lat temu, ze uzywanie
      antyperspirantow, powoduje nieuwalnianie sie toksyn z organizmu. W zwiazku z
      tym kraza one w organiznmie i moga sie odkaldac gdzie indziej np. w powodujac
      torbiele zlosliwe na jajnikach.

Poniewaz sama od lat uzywam antypespirantow, uswiadomilam sobie to zagrozenie
      niedawno. Okazalo sie ze mam torbiel na jajniku. I to nie jest torbiel
      czynnosciowa...
      Sama uzywam antypersirantu vichy na 7 dni. oczywiscie oryginalnego,
      przywiezionego z niemiec.

Co o tym myslicie?

pozdrawiam
      witusia
      • malamaga Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 08.05.04, 23:13
        To co piszesz o niebiezpieczenstwie używania antyperspirantów to oczywista
        bzdura, przecież pocimy się nie tylko pod pachami, prawda? Chyba żeby używać i
        ch na całym ciele.Tak więc toksyny wraz z potem mogą sobie spokojnie odpłynąc w
        innych miejscach.
        Antidral używam mniej wiecej raz na tydzień. faktycznie bardzo drażni skórę,
        pod pachami przynajmniej (piecze, swędzi), ale jest skuteczny
        A czy ktoś stosował preparat SAUBER 7 GIORNI ?
        stosuje sie go raz na 7 dni (jak nazwa wskazuje...), jest w kremie, sztyfcie i
        psikaczu

• magdulka26 Do malamaga 09.05.04, 15:25
          witam ,piszesz że stosujesz go raz w tygodniu i co nie pocisz sie przez resztę
          dni.Ja bym już sie wszystkiego złapała byle by sie nie pocić .Niech mnie swędzi
          pal sześć byle by sucho było.
          • gryka1 Re: Do malamaga 09.05.04, 21:50
            Oj nie wiesz co mówisz.Ja stosując Antidral miałam wrażenie , że mam pod
            pachami rozgrzane żelazka. I powiem Ci, że skóra ładnie nie wygląda. Podnosisz
            rękę a tu czerwona plama jakby miała zaraz zejść skóra.Ale co kto lubi.Sama
            doszłam do pewnych wniosków. Otóż im silniejszego środka używałam tym bardziej
            się pociłam. Któregoś lata postanowiłam z tym skończyć. Zmieniłam dietę na
            lżejszą ( mniej mięsa, wiecej warzyw, dużo wody) a było to w bardzo, bardzo
            ciepłym kraju.I zauważyłam, że zapach potu stał się delikatniejszy i pociłam
            się mniej. Po powrocie do domu odeszłam od antyperspirantów i wybrałam zwykły
            dezodorant może trochę mocniejszy niż przeciętnie, ale zawsze tylko dezodorant.
            Ponieważ pocimy się wszedzie zaczełam używać talków do ciała także do nóg.
            O depilacji pach (wosk-trochę boli ale krótko a własy się bardzo szybko
            osłabiają)i częstym myciu nie wspomnę.Pozdrawiam.
      • stachenka Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 09.05.04, 23:41
        Nie dotyczy to zwykłych antyperspirantów, ale "blockerów", które mają za
        zadanie całkowicie powstrzymać wydzielanie potu.
        • miss_paradox Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 10.05.04, 18:39
          ja jem lekko i antyperspiranty na mnie nie dzialaly, ale Antidral dziala. przed
          chwila puscilam pytanie do pani doktor jak to z tym Antidralem jest. Ja stosuje
          od pol roku okolo raz na 10 dni, moze rzadziej nawet i w ogole sie nie poce.
          • zuzia36 Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 10.05.04, 19:48
            ja na pieczenie po Antidralu mam taki sposób: rano po umyciu paszki dużo dużo
            kremu nawilżającego. Wieczorem znowu. Antidral używam raz na tydzień.
            A słyszałam, że do usuwania toksyn z organizmu są nerki. Nie wiem czy to
            prawda, bo sie na tym nie znam.
            Pozdrawiam wielbicielki Antiral-u i nie tylko !!!!!!!!!!!!!!
    • gluusia Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 10.05.04, 20:19
      Czy któraś z Was używała tego nowego Vichy. Stosuje się go najpierw przez 7 dni
      a później co kilka dni, czyli cos podobnego do tego Antidralu, ale może tak nie
      podrażnia. Widziałam go w aptece i zastanawiam się czy kupić. Proszę o opinie?
    • nicola25 Re: coś dla nadmiernie pocących się!!!!WAŻNE 17.05.04, 15:49
      Po przeczytaniu waszych komentarzy z wielka nadzieją kupiłam sobie
      ten "rewelacyjny" Antidral. Pocą mi się dłonie, stopy i pachy. Użyłam tego
      cuda. Myślałam że mi wypali pachy!!! Piekło, swędziało... /a specjalnie 3 dni
      nie goliłam/. Po 3-krotnych zastosowaniu dłonie mam szorstkie, skóra mi się
      łuszczy /żaden krem nie działa/, stopy to samo - wyglądają jakbym miała
      grzybicę stóp /skóra się łuszczy i swędzi/, pachy na szczęście tylko swędzą...
      A potliwość jak była, tak i jest. No może odrobinke mniej.
      Nie wiem czy jestem pechowa, bo alergikiem nie jestem
      • kasiunia62 nicola 17.05.04, 16:19
        nie wiem czemu na Ciebie tak podziałało...może poczekaj jeszcze z dzien, dwa,
        może wkoncu ci zablokuje potliwość.3mam kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka