Dodaj do ulubionych

Nieregularny okres

31.07.11, 17:23
Przesladuje mnie moja miesiaczka od kad pamietam ...dostalam pierwszy raz w 6 klasie i od tamtego czasu nigdy nie mailam jej regularnie byla przerwa rok potem mialalm okres co trzy miesiace a potem znowu przerwa i ostatnio powoli zaczelo sie regulowac, dostawalm jakis tydzien pozniej a mam 17 lat i juz myslalm ze bedzie dobrze ...ale jednak sie mylilam ;/ Mialam dostac miesiaczke 13 lipca a jest sierpien (mowie odrazu jestem dziewica) Co najgorsze od dwoch tygodni boli mnie brzuch z rana jakbym maila wymiotowac a do tego glowa i jestem zmeczona i wkolo marudze crying( Nie wiem co sie dzieje, zaczelam brac antybiotyk moze to cos pomoze a z mama jest mi glupio gadac na ten temat bo boje sie ze pomysli ze wspolzylam z moim chlopakiem crying( a na to ze okres mam nieregularny wkolo mowi ze jeszcze mi sie ustawi ale ja sie zaczynam przejmowac bo wszystkie moje kolezanki juz maja w maire regularny okres ...Co mam zrobic ?? crying(
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Nieregularny okres 31.07.11, 18:38
      iść do lekarza.
      poza tym o regularności miesiączek można mówić w okolicach 23-24 roku życia, a nie 17.
      antybiotyk na to z całą pewnością NIE pomoże.
    • Gość: marion Re: Nieregularny okres IP: 82.160.150.* 08.08.11, 09:22
      Wybierz się do ginekologa. Powinien dać Ci skierowanie na badanie hormonów.

Jak czytałam Twój opis, to miałam wrażenie, że czytam o sobie sprzed lat. Po wielu latach udręki z rozchwianymi cyklami poszłam do gina i okazało się, że mam 2 hormony znacznie powyżej normy i to one przyczyniały się do tak długich cykli. Dostałam leki i było już OK.
    • mimija Re: Nieregularny okres 09.08.11, 22:09
      Skonsultuj to z dobrym ginekologiem, jakieś USG też by się przydało. Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka