maga19 18.05.04, 22:30 Od nowego cyklu lekarz przepisał mi Logest. Nie brałam żadnych tabletek anty od półtora roku i w związku z tym mam pytanie - czy miałyście na początku brania w\w jakieś skutki uboczne (np.mdłości)? DZiękuję i pozdr. Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miekka Re: Pytanie o Logest. 19.05.04, 12:04 Biore Logest od pięciu miesięcy. To też moje pierwsze leki hormonalne. Ani na początku, ani w dalszych miesiącach stosowania nie miałam żadnych skutków ubocznych. Ale to jest rzecz indywidualna bar5dzo, więc u Ciebie może być inaczej. Logest zawiera możliwie małą ilość hormonów, więc jest jakby "najdelikatniejszy", ale może być różnie. Ja mam bardzo wrażliwy żołądek, więc bałam się, że na pewno cos mi się będzie po Logeście działo, ale szczęśliwie nie działo i nie dzieje się nic. Oby i u Ciebie tak było. miekka Odpowiedz Link Zgłoś
allumeuse_21 Re: Pytanie o Logest. 19.05.04, 12:11 zadnych. Logest od lat dziala na mnie jak witamina C, zadnych powiklan, komplikacji, mdlosci. w przeciwienstwie np do Diane ktora trzeba odstawic po 3- 4 dniach zeby nie zwariowac. jesli cokolwiek bedzie u ciebie z Logestem nie tak, to bez wachania popros lekarza o zmiane pigulek. mozna je dobrac indywidualnie, w sposob zeby dzialaly, nie szkodzac. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
maga19 Re: Pytanie o Logest. 19.05.04, 16:10 A czy ktoś przytył po Logeście? Dzięki za odp. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kachna.bubu Re: Pytanie o Logest. 19.05.04, 14:55 Zachęcam do poczytania wątku " DRETWIENIE STOP/NóG A PIGUŁKI /ZAKRZEPICA/" Odpowiedz Link Zgłoś
azalea Re: Pytanie o Logest. 19.05.04, 16:37 Ja biorę Logest, teraz skończyłam 3 cykl (to moje pierwsze tabl. hormonalne w zyciu, mam 36 lat). 1 cykl-trochę plamień, lekkie bóle głowy, 2 cykl - praktycznie żadnych dolegliwości opócz nastojów depresyjnych, 3 cykl - potworne bóle nóg i rwanie w łydkach. Przerywam teraz i zastanowię się co robic dalej. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów )) Odpowiedz Link Zgłoś
azalea Re: Pytanie o Logest. 19.05.04, 16:38 Aha, nie przytyłam nic, ale mam cały czas wrażenie jakby "napompowania" ... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblack Re: Pytanie o Logest. 19.05.04, 19:15 Ja biore Logest o 15 miesiecy sa to moje pierwsze pigułki, mam 23 lata, nie przytylam ( mam nadzieje) bo ja caly czas mam fioła na punkcie wagi, zaleta jest to ze w koncu mam bardzo regularny cykl znacznie mniejszy i bezbolesny, minusik jaki zauwazylam to znacznie mniejsze nawilzenie pochwy podczas stosunku wrecz nawet suchosc a drugie to to ze zrobily mi sie rozstepy ale to sprawa indywidulana, szkoda tylko ze lekarz nie zleca badan hormonalnych przed przepisaniem pigułek, podobno Logest zawiera najmniejsza ilosc hormonow wiec chyba poprostu mama pecha. Acha minusem jest cena u mnie ok 34 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mia33 Re: Pytanie o Logest. 20.05.04, 10:48 ja wlasnie koncze moj pierwszy cykl z logestem.. faktycznie skutkow ubocznych poza lekkimi stanami depresyjnymi nie ma..zadnych mdlosci itp..co do tycia nie wiem wydaje mi sie ze troche przytylam na brzuchu liczylam raczej ze urosnie mi po nich tylek i piersi, ale niestety w tych miejscach zadnych zmian nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
bielkate Re: Pytanie o Logest. 20.05.04, 13:07 A ja mam inne doświadczenia. Przed ciążą brałam Logest i nic mi się nie działo. Teraz, już dawno po urodzeniu, zaczęłam znów brać Logest i skutki były spore: apetyt Gigant, 5 kg w miesiąc do przodu, pryszcze na czole - tego to nie było nawet w okresie dojrzewania. Moje zdanie - to zależy od organizmu i poziomu innych hormonów w danym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
agulenka Re: Pytanie o Logest. 20.05.04, 15:54 Logest to moje drugie tabletki po 5 latach brania mercilonu. Nie czułam się źle, ale niestety nie miałam wogóle ochoty na sex. Byłam stale nieco rozdrażniona. Ja również czułam się stale napompowana, spuchnięta. Tyć nie tyłam, ale jakoś tak spuchłam, szczególnie można to było zauważyć po palcach, jak obrączka, zawsze dobra zaczeła mnie po prostu uwierać. Teraz mam przylepiony 3 plaster evra i to dopiero jest tragedia!! Dziewczyny odradzam. Tabletkę się łyka i good bye, a to paskudztwo stale jest obecne i nie daje o sobie zapomnieć. Brzydko obklejone resztkami plasta, bo nie da się uniknąć, żeby sie nie stykało z ubraniem. I czuję się okropnie, moje piersi chcą eksplodować z bólu, zero ochoty na sex...I cena też okropna - 62 złote za miesiąc...ja dziękuję i życzę wszystkim dziewczynom, żeby znalazły dla siebie idealną pigułkę, po której nie będzie się tyć i bedzie ochota na sex!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Pytanie o Logest. 20.05.04, 16:29 ja bralam Logest, czulam sie super ale w przerwach bolala mnie glowa wiec zmienilam na inne, na ktorych bylo gorzej wiec wrocilam wlasciwie do tego samego tyle ze pod inna nazwa Harmonet (maja taki sam sklad tylko inny producent) i tez jest OK, tzn nie tyje, nie jestem spuchnieta , libido OK , nie jest sucho niestety jak na kazdych innych pigulkach jest tendencja do nadmiernego zbierania sie tluszczu w kobiecych miejscach buuuu wiec sie pilnuje a wtedy sie nie tyje Odpowiedz Link Zgłoś
btyrpin Re: Pytanie o Logest. 20.05.04, 20:34 Biorę go od 14 miesięcy, żadnych skutków ubocznych, zaczęłam brac po pół roku od urodzenia bąbla, później waga spadła mi o 4 kg, może jestem troche bardziej rozdrazniona ale to może byc skutkiem humorów moich serduszek czli 3,5 letniej Agnieszki i 1,5 rocznej Oleńki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś