Dodaj do ulubionych

LINK DO NOWEGO EKSPERTA

20.05.04, 17:52
www.wpadka.pl/?id=wszystkoo&PHPSESSID=ad3b04be9f733c6459001bf407f9144a
Obserwuj wątek
    • gagat100 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 20.05.04, 17:53
      .. i moze pani monika sie ucieszy bo TU bedzie mniej pracy...
      • ariana1 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 21.05.04, 14:13
        Ten ostatni dopisek był zupełnie niepotrzebny moim zdaniem. Mogłabyś oszczędzić
        sobie tej złośliwości i nie sprawiać przykrości kobiecie , której na oczy nie
        widziałaś. Żałosne doprawdy......
    • letniwiatr Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 21.05.04, 14:41
      ojj dziekuje bardzo za tego nowego eksperta
      jest do niczego sad
    • dorotawey1 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 22.05.04, 00:18
      gagat100 napisała:

> www.wpadka.pl/?id=wszystkoo&PHPSESSID=ad3b04be9f733c6459001bf407f9144a
      >
      >
      > Byłam na tej stronie i dla mnie to ta strona jest"wpadką" Nie polecamsmile)
      >
      >
      >
      >
      >
      >
    • gagat100 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 22.05.04, 09:52
      ja tez bylam na tej stronie zadalam dwa pytania i dostalam KONKRETNA odpowiec
      emailem za dwa dni
    • mia33 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 22.05.04, 11:13
      ja właśnie podałam ta strone i nie uważam zeby byla ona zla..

tam przynajmniej ginekolog podaje krótko,zwieźle ale bardzo konkretnie odp na
      KAŻDY temat i to w ciągu 2-3 dni.

skoro nie podoba wam sie tu ani tam, to moze z wami jest cos nie tak..

albo po prostu zgloscie sie do sprawdzonego lekarza i zapytajcie osobiscie
      zamiast robic tu szum uncertain
      • dorotawey1 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 22.05.04, 22:41
        Przepraszam ale ja mówilam o tamtym forum a nie o tym.Radziła bym czytać
        uważniej posty a potem się wypowiadać,bo koleżance chyba mgła na oczy zaszłasmile)
        Wyluzuj się bo każdy ma prawo do własnego zdania!!!!!
    • aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 01:22
      Właśnie otrzymałam odpowiedź od ginekologa na "wpadce" - pytanie proste i
      konkretne, niestety odpowiedź nasunęła wątpliwości co do jego kompetencjisad
      Oczekiwałam krótkiej i konkretnej odpowiedzi a dostałam mętną. Ale znalazłam
      odpowiedź sama przez google. Polecam wszystkim ten sposób szukania informacji.
      Pozdrawiam
      • letniwiatr Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 01:57
        ja dostalam taka odpowiedz, ze tez tylko sie w glowie pomieszalo, zadnych
        konkretow sad
      • gagat100 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 11:53
        podalam tylko link do nowego eksperta tylko po to ze jak komus TU nie odpowiada
        zeby mogl tam skozystac
        • aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 13:00
          Ale ja nie mam do Ciebie pretensjismile Swoją drogą dziękuję, warto spróbować
          wszędzie. Tylko wydaje mi się, że odpowiadanie w kółko na te same pytania jest
          dużym ułatwieniem dla tego rodzaju "ekspertów". Rutyna. Jak się trafi problem
          trochę niecodzienny, wymagający być może sięgnięcia do jakiś źródeł, odpowiada
          się ogólnikami. Ale dziękuję, nie bierz tego do siebie.
          Pozdrawiam.
          • martini_very_bianco Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 13:51
            Bo problem niecodzienny jest chyba do pójścia do lekarza w realu...

16%VOL
            22%VAT

--
            takie tam... forum homeopatyczne
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
            • aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 13:55
              Ten problem niecodzienny nie wymaga pójścia do lekarza tylko krótkiej
              odpowiedzi - tak lub nie. Czysta teoria i nic ponadto.
              • chinskie_ziola Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 14:03
                antykoncepcja.dyskusja.com/index.php
                to jest link do forum o antykoncepcji (jak chyba widac wink
                z tego, co wiem, jest tam paru lekarzy.
                sprobujcie, moze oni szybciej pomoga...
              • annuczek Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 18:06
                Nie rozumiem dziewczyn, które uważają, że przez internet da się postawić
                diagnozę.

A może Ty zadałaś pytanie, na które nie można odpowiedzieć tak lub nie bez
                konkretnego badania?
                • martini_very_bianco Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 18:16
                  O tym własnie mówię...
                  Rozumiem doskonale, że zagląda tu wiele osób, które chcą usłyszeć różne opinie
                  na jakiś temat, i to jest fajne, bo dobrze jest widzieć więcej niż jedną stronę
                  jakiegoś problemu i przemyśleć kilka sposobów jego rozwiązania, albo wypytać
                  inne dziewczyny o doświadczenia czy pozastanawiać się nad jakąś kontrowersyjną
                  według nich opinią lekarza, wypytać o tabletki, popytać innych dziewczyn, jak
                  sobie radzą z tym i tym - ale tylko tyle. Przynajmniej takim miejscem forum
                  jest dla mnie, gdybym napisała, że boli mnie jajnik i co z tym zrobić, to
                  nastawiłabym się na odpowiedzi od "masz owulację" po "masz raka jajnika". W
                  medycynie klasycznej podstawą do jednoznacznego określenia powodu tego bólu są
                  badania, i tutaj nic nie wyczarujemy. O ile przez internet można śmiało
                  powiedzieć, że swędzenie i pieczenie to grzybica lub infekcja bakteryjna, to
                  nie da się jednoznacznie stwierdzić, skąd się biorą bolesne miesiączki. Powodów
                  jest kilka(naście) i jakakolwiek próba diagnozy przez internet to strzelanie do
                  tarczy z zawiązanymi oczyma. Możemy sobie coś nawzajem sugerować, ale i tak to
                  musi być zweryfikowane przez lekarza.
                  A poza tym, to ja uważam, że wiele postów na tym i wielu innych forach
                  poświęconych zdrowiu, baaardzo źle świadczy o lekarzach - są "małomówni" i nie
                  zadają sobie trudu, żeby wyczerpująco odpowiedzieć na pytania pacjentek/
                  pacjentów. I to mnie martwi.

16%VOL
                  22%VAT

--
                  takie tam... forum homeopatyczne
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
                • aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 24.05.04, 00:40
                  Niechodzi o diagnozę - nie traktujcie dziewczyn jak idiotek! Są osoby, które są
                  zadowolone, gdyż otrzymały odpowiedzi jakiej oczekiwały. Jak widać nie
                  wszystkim było to dane, więc chyba zrozumiałe jest, że są też osoby
                  niezadowolone i chyba mają prawo to wyrazić.
                  Moje pytanie jak już mówiłam jest teoretyczne i nie wymaga badania ani diagnoz.
                  Oczekiwałam konkretnej odpowiedzi w jednym zdaniu. To chyba nie jest wygórowana
                  prośba?
                  • jagusia7 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 24.05.04, 09:19
                    Tak sobie czytam Wasze wypowiedzi, i postanowiłam na próbę napisać do tego
                    eksperta, którego poleciła gagat. Zadałam pytanie(na które znam odpowiedź,
                    podkreślam, że to była tylko próba, bo nie wymyśliłam w tej chwili innego
                    pytania). Spytałam, jak wygląda hormonalne leczenie endometriozy, jakie leki
                    można zastosować. Otrzymałam odpowiedź: "hormonalne leczenie endometriozy jest
                    bardzo źle tolerowane przez kobiety". No cóż. Na szczęście nie traktuję
                    internetu jako pogotowia ratunkowego, raczej nie korzystam, ale jakoś głupio
                    człowiek się czuje, kiedy widzi, że jego pytanie zostało potraktowane "na
                    odwal".
                    • aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 24.05.04, 17:50
                      Właśnie o tym mówię. Ja spytałam o to jakie są szanse na urodzenie zdrowego
                      dziecka przez kobietę chorą na celiakię - czy dziecko może odziedziczyć
                      chorobę. Myślałam, że na to pytanie się nie da mętnie odpowiedzieć. Odpowiedź
                      brzmiała: "jest możliwe urodzenie zdrowego dziecka. Po dane procentowe proszę
                      się zwrócić do pediatry" smile
                      Szkoda słów na komentarze.
                      • gagat100 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 24.05.04, 18:38
                        aniel napisala "szkoda slow na komentarze" ja tak sadze o tym forum wiec
                        polecam link do nowego eksperta tym osoba ktore nie znalazly tu odpowiedzi na
                        zadane im pytanie
                        • gosiabie Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 24.05.04, 18:57
                          Jak dla mnie to stronka dla nastolatków.
                          • gagat100 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 25.05.04, 10:56
                            moze i dla nastolatkow ale ginekolog tu i tam taki sam niektorym tu nie
                            odpowiada a nie ktorym tam
                            • mia33 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 25.05.04, 11:18
                              rany boskie!! zachowujecie sie jak marudne stare panny...
                              dziewczyna wam podaje alternatywnego linka, a wy macie jeszcze pretensje
                              nie podoba sie to nie musicie korzystac.
                              jak zadajecie pytania dotyczace hipotez itp to nie dziwcie sie ze takie odp wam
                              daja..
                              sprawdzcie sobie to najpierw na jakies str. internetowej, albo zwroccie sie
                              bezposrednio do specjalisty.
                              tamten ekspert odpowiada na pytania dotyczace raczej malo skomplikowanych
                              problemow zwiazanych ze zdrowiem kobiety i antykoncepcja. ja takie zadalam
                              odpowiedz kompetentna otrzymalam.
                              to maja byc porady ginekologa a nie ekspertyzy, analiza skomplikowanych
                              przypadkow i sposoby leczenia
                              ginekolog z "wpadki" nie bedzie wam odpowiadal na tego typu pytania bo to
                              wlasciwie nie jego dzialka....
                              • aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 25.05.04, 18:38
                                Ginekolog jest specjalistą, zatem co znaczy stwierdzenie, że to nie jego
                                działka. Jak już ktoś podejmuje się coś zrobić, to powinien to robić w miarę
                                porządnie a nie "na odwal".
                                • monika2003 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 26.05.04, 21:57
                                  Pani dr M, również udzielała odpowiedzi "na odwal". Kilka razy zadawałam
                                  pytanie i otrzymywałam odpowiedź nie na temat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka