gagat100 20.05.04, 17:52 www.wpadka.pl/?id=wszystkoo&PHPSESSID=ad3b04be9f733c6459001bf407f9144a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagat100 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 20.05.04, 17:53 .. i moze pani monika sie ucieszy bo TU bedzie mniej pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 21.05.04, 14:13 Ten ostatni dopisek był zupełnie niepotrzebny moim zdaniem. Mogłabyś oszczędzić sobie tej złośliwości i nie sprawiać przykrości kobiecie , której na oczy nie widziałaś. Żałosne doprawdy...... Odpowiedz Link Zgłoś
letniwiatr Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 21.05.04, 14:41 ojj dziekuje bardzo za tego nowego eksperta jest do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
dorotawey1 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 22.05.04, 00:18 gagat100 napisała: > www.wpadka.pl/?id=wszystkoo&PHPSESSID=ad3b04be9f733c6459001bf407f9144a > > > Byłam na tej stronie i dla mnie to ta strona jest"wpadką" Nie polecam) > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 22.05.04, 09:52 ja tez bylam na tej stronie zadalam dwa pytania i dostalam KONKRETNA odpowiec emailem za dwa dni Odpowiedz Link Zgłoś
mia33 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 22.05.04, 11:13 ja właśnie podałam ta strone i nie uważam zeby byla ona zla.. tam przynajmniej ginekolog podaje krótko,zwieźle ale bardzo konkretnie odp na KAŻDY temat i to w ciągu 2-3 dni. skoro nie podoba wam sie tu ani tam, to moze z wami jest cos nie tak.. albo po prostu zgloscie sie do sprawdzonego lekarza i zapytajcie osobiscie zamiast robic tu szum Odpowiedz Link Zgłoś
dorotawey1 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 22.05.04, 22:41 Przepraszam ale ja mówilam o tamtym forum a nie o tym.Radziła bym czytać uważniej posty a potem się wypowiadać,bo koleżance chyba mgła na oczy zaszła) Wyluzuj się bo każdy ma prawo do własnego zdania!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 01:22 Właśnie otrzymałam odpowiedź od ginekologa na "wpadce" - pytanie proste i konkretne, niestety odpowiedź nasunęła wątpliwości co do jego kompetencji Oczekiwałam krótkiej i konkretnej odpowiedzi a dostałam mętną. Ale znalazłam odpowiedź sama przez google. Polecam wszystkim ten sposób szukania informacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
letniwiatr Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 01:57 ja dostalam taka odpowiedz, ze tez tylko sie w glowie pomieszalo, zadnych konkretow Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 11:53 podalam tylko link do nowego eksperta tylko po to ze jak komus TU nie odpowiada zeby mogl tam skozystac Odpowiedz Link Zgłoś
aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 13:00 Ale ja nie mam do Ciebie pretensji Swoją drogą dziękuję, warto spróbować wszędzie. Tylko wydaje mi się, że odpowiadanie w kółko na te same pytania jest dużym ułatwieniem dla tego rodzaju "ekspertów". Rutyna. Jak się trafi problem trochę niecodzienny, wymagający być może sięgnięcia do jakiś źródeł, odpowiada się ogólnikami. Ale dziękuję, nie bierz tego do siebie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 13:51 Bo problem niecodzienny jest chyba do pójścia do lekarza w realu... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 13:55 Ten problem niecodzienny nie wymaga pójścia do lekarza tylko krótkiej odpowiedzi - tak lub nie. Czysta teoria i nic ponadto. Odpowiedz Link Zgłoś
chinskie_ziola Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 14:03 antykoncepcja.dyskusja.com/index.php to jest link do forum o antykoncepcji (jak chyba widac z tego, co wiem, jest tam paru lekarzy. sprobujcie, moze oni szybciej pomoga... Odpowiedz Link Zgłoś
annuczek Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 18:06 Nie rozumiem dziewczyn, które uważają, że przez internet da się postawić diagnozę. A może Ty zadałaś pytanie, na które nie można odpowiedzieć tak lub nie bez konkretnego badania? Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 23.05.04, 18:16 O tym własnie mówię... Rozumiem doskonale, że zagląda tu wiele osób, które chcą usłyszeć różne opinie na jakiś temat, i to jest fajne, bo dobrze jest widzieć więcej niż jedną stronę jakiegoś problemu i przemyśleć kilka sposobów jego rozwiązania, albo wypytać inne dziewczyny o doświadczenia czy pozastanawiać się nad jakąś kontrowersyjną według nich opinią lekarza, wypytać o tabletki, popytać innych dziewczyn, jak sobie radzą z tym i tym - ale tylko tyle. Przynajmniej takim miejscem forum jest dla mnie, gdybym napisała, że boli mnie jajnik i co z tym zrobić, to nastawiłabym się na odpowiedzi od "masz owulację" po "masz raka jajnika". W medycynie klasycznej podstawą do jednoznacznego określenia powodu tego bólu są badania, i tutaj nic nie wyczarujemy. O ile przez internet można śmiało powiedzieć, że swędzenie i pieczenie to grzybica lub infekcja bakteryjna, to nie da się jednoznacznie stwierdzić, skąd się biorą bolesne miesiączki. Powodów jest kilka(naście) i jakakolwiek próba diagnozy przez internet to strzelanie do tarczy z zawiązanymi oczyma. Możemy sobie coś nawzajem sugerować, ale i tak to musi być zweryfikowane przez lekarza. A poza tym, to ja uważam, że wiele postów na tym i wielu innych forach poświęconych zdrowiu, baaardzo źle świadczy o lekarzach - są "małomówni" i nie zadają sobie trudu, żeby wyczerpująco odpowiedzieć na pytania pacjentek/ pacjentów. I to mnie martwi. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 24.05.04, 00:40 Niechodzi o diagnozę - nie traktujcie dziewczyn jak idiotek! Są osoby, które są zadowolone, gdyż otrzymały odpowiedzi jakiej oczekiwały. Jak widać nie wszystkim było to dane, więc chyba zrozumiałe jest, że są też osoby niezadowolone i chyba mają prawo to wyrazić. Moje pytanie jak już mówiłam jest teoretyczne i nie wymaga badania ani diagnoz. Oczekiwałam konkretnej odpowiedzi w jednym zdaniu. To chyba nie jest wygórowana prośba? Odpowiedz Link Zgłoś
jagusia7 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 24.05.04, 09:19 Tak sobie czytam Wasze wypowiedzi, i postanowiłam na próbę napisać do tego eksperta, którego poleciła gagat. Zadałam pytanie(na które znam odpowiedź, podkreślam, że to była tylko próba, bo nie wymyśliłam w tej chwili innego pytania). Spytałam, jak wygląda hormonalne leczenie endometriozy, jakie leki można zastosować. Otrzymałam odpowiedź: "hormonalne leczenie endometriozy jest bardzo źle tolerowane przez kobiety". No cóż. Na szczęście nie traktuję internetu jako pogotowia ratunkowego, raczej nie korzystam, ale jakoś głupio człowiek się czuje, kiedy widzi, że jego pytanie zostało potraktowane "na odwal". Odpowiedz Link Zgłoś
aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 24.05.04, 17:50 Właśnie o tym mówię. Ja spytałam o to jakie są szanse na urodzenie zdrowego dziecka przez kobietę chorą na celiakię - czy dziecko może odziedziczyć chorobę. Myślałam, że na to pytanie się nie da mętnie odpowiedzieć. Odpowiedź brzmiała: "jest możliwe urodzenie zdrowego dziecka. Po dane procentowe proszę się zwrócić do pediatry" Szkoda słów na komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 24.05.04, 18:38 aniel napisala "szkoda slow na komentarze" ja tak sadze o tym forum wiec polecam link do nowego eksperta tym osoba ktore nie znalazly tu odpowiedzi na zadane im pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
gosiabie Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 24.05.04, 18:57 Jak dla mnie to stronka dla nastolatków. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 25.05.04, 10:56 moze i dla nastolatkow ale ginekolog tu i tam taki sam niektorym tu nie odpowiada a nie ktorym tam Odpowiedz Link Zgłoś
mia33 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 25.05.04, 11:18 rany boskie!! zachowujecie sie jak marudne stare panny... dziewczyna wam podaje alternatywnego linka, a wy macie jeszcze pretensje nie podoba sie to nie musicie korzystac. jak zadajecie pytania dotyczace hipotez itp to nie dziwcie sie ze takie odp wam daja.. sprawdzcie sobie to najpierw na jakies str. internetowej, albo zwroccie sie bezposrednio do specjalisty. tamten ekspert odpowiada na pytania dotyczace raczej malo skomplikowanych problemow zwiazanych ze zdrowiem kobiety i antykoncepcja. ja takie zadalam odpowiedz kompetentna otrzymalam. to maja byc porady ginekologa a nie ekspertyzy, analiza skomplikowanych przypadkow i sposoby leczenia ginekolog z "wpadki" nie bedzie wam odpowiadal na tego typu pytania bo to wlasciwie nie jego dzialka.... Odpowiedz Link Zgłoś
aniael Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 25.05.04, 18:38 Ginekolog jest specjalistą, zatem co znaczy stwierdzenie, że to nie jego działka. Jak już ktoś podejmuje się coś zrobić, to powinien to robić w miarę porządnie a nie "na odwal". Odpowiedz Link Zgłoś
monika2003 Re: LINK DO NOWEGO EKSPERTA 26.05.04, 21:57 Pani dr M, również udzielała odpowiedzi "na odwal". Kilka razy zadawałam pytanie i otrzymywałam odpowiedź nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś