Dodaj do ulubionych

wrzody na ciele

29.08.11, 23:25
czy jest tu ktos kto ma podobny problem albo ktos kto moze poradzic...moja zona od pewnego czasu ma klopoty z wrzodami...najczesciej robia jej sie na wewnetrznej stronie ud...bardzo ja to boli..najczesciej smarowala to mascia ichtiolowa ale jak sie jeden skonczyl to powstawal nastepny...czy oprocz lekarza slyszeliscie moze o jakichs tam sposobach...jakies babcine sposoby ...jakies domowe mascie...cokolwiek by jej to pomoglo...moze nawet jakies nazwy dobrych lekow...boli ja to a mnie rozsadza ze nie moge jej ulzyc...pomoze ktos??
Obserwuj wątek
    • Gość: elle Re: wrzody na ciele IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 05:28
      wrzody? a może czyraki?
    • aaaniula Re: wrzody na ciele 30.08.11, 14:38
      A co się przejmujesz babą upartą? Widocznie jej tak mocno nie boli skoro do lekarza nie poszła. Przypili ją to pójdzie...
      • Gość: Gość Re: wrzody na ciele IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 16:27
        Też miałam kiedyś takie kłopoty, pomogła maść przepisana przez lekarza.
        • kasiak37 Re: wrzody na ciele 30.08.11, 21:12
          lekarz,moze to zakazenie gronkowcem.
    • Gość: Roman Barbarzynca Re: wrzody na ciele IP: *.xdsl.centertel.pl 24.03.12, 22:55
      Mam cos podobnego,na poczatku lekarz podejrzewał ze moze to byc objaw cukrzycy ale po badaniach okazało sie ze to od sterydow . Radze zeby zona zrobila badania na cukrzuce jesli nie bierze sterydowsmile
    • nglka Re: wrzody na ciele 25.03.12, 01:57
      wymaz czyraka, koniecznie
      stawiam na gronkowca
      to niestety bardzo częsty powód powstawania czyraków w różnych miejscach
    • marianne11 Re: wrzody na ciele 25.03.12, 09:11
      Trzeba zrobić wymaz.
      Najczęściej przyczyną jest gronkowiec.
    • erivela Re: wrzody na ciele 10.04.12, 09:26
      Może to jakieś owrzodzenie żylne czy tętnicze podudzia, na które najczęściej stosuje się żele z kwasem hialuronowym, taki biologiczny opatrunek, który nawet drobnoustroje niszczy.
      • white_mouse Re: wrzody na ciele 08.06.12, 12:34
        Też słyszałam że połączenie kwasu hialuronowego z cynkiem bardzo dobrze się sprawdza w leczeniu takich schorzeń. Z tego co wiem chyba tylko Curiosin ma taki skład
    • Gość: amb Re: wrzody na ciele IP: *.braniewo.vectranet.pl 10.04.12, 12:47
      To moga byc czyraki i powinienes zaprowadzic zone do lekarza, nawet wbrew jej woli.
      • doral2 Re: wrzody na ciele 10.04.12, 18:38
        z domowych sposobów to może spróbuj jej uroki odczynić?
        albo na trzy zdrowaśki do pieca...
      • miriam.7 Re: wrzody na ciele 05.06.12, 10:54
        może udaj się do apteki po żel curiosine, który możesz dostać w aptece bez recepty, więc jeśli żona ma obiekcje co do wizyty u lekarza to w tym przypadku wizyta nie będzie konieczna, bo tak jak wspomniałam żel można dostać bez recepty w aptece.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka