Dodaj do ulubionych

alkohol a badanie krwi

09.09.11, 13:41
Witam, orientujecie się może, czy ok 3 piwa wypite wieczorem będą miały wpływ na wyniki badań krwi zrobione następnego dnia na czczo? Jestem kobietą i taka ilość % jest dla mnie mocno odczuwalna. Wiem, że lepiej nie pić, ale jest dawno po fakcie, więc nie o to pytam. Chodzi mi przede wszystkim o takie wartości jak ALT, AST i kreatynina.
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: alkohol a badanie krwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 17:28
      alkohol we krwi utrzymuje sie jakies 24h nawet jezeli odczuwamy ze nie jestesmy pod jego wpływem juz, tak wiec jak najbardziej moga nieco zaburzyc wyniki..napij sie soczku
      • Gość: almostunreal Re: alkohol a badanie krwi IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 17:50
        Mój błąd, rutynowe badania, które brzydko mówiąc "olałam" idąc na imprezę dzień wcześniej. Po prostu jestem ciekawa, czy taka sytuacja wystarczy, żeby spowodować podwyższenie wspomnianych wartości, czy wyniki te zmieniają się dopiero przy "realnych" problemach.
        Niestety z powtórzeniem badań muszę jeszcze chwilę poczekać.
        • doral2 Re: alkohol a badanie krwi 09.09.11, 19:39
          nawet jeśli podwyższy, to nie aż tak, żeby wyniki wyskoczyły poza normę.
          • Gość: almostunreal Re: alkohol a badanie krwi IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 20:01
            Dziękuję, o to mi chodziło, czyli nie jest dobrze sad
            • Gość: asia Re: alkohol a badanie krwi IP: *.internetia.net.pl 10.09.11, 20:39
              tylko badanie pod kątem alkoholu we krwi je wykaże, takie rutynowe nie
              • aaaniula Re: alkohol a badanie krwi 11.09.11, 13:00
                no niestety, ale próby wątrobowe mogą być jak najbardziej podwyższone. Potem już tylko od lekarza zależy czy będzie kazał Ci te badania powtarzać czy nie. No i oczywiście glukoza oznaczana dzień po piciu alkoholu jest zupełnie niemiarodajna.
    • Gość: almostunreal Powtórzyłam badanie IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 21:56
      Zestresowałam się i powtórzyłam badanie. Na szczęście wszystkie wyniki są znowu w normie. Stąd wniosek, że jeszcze sobie trwale nie zrujnowałam zdrowia tymi piwkami, ale swój wpływ na organizm mają... uncertain
      • aaaniula Re: Powtórzyłam badanie 14.09.11, 13:53
        nikt nie mówił, że trzy piwa niszczą zdrowie. Jednak wypite w dzień poprzedzający badania mogą zmienić wyniki.
        • almostunreal Re: Powtórzyłam badanie 14.09.11, 13:55
          Oczywiście nie mówiłam o tych trzech, tylko ogólnie. Lubię po prostu wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka