Dodaj do ulubionych

laserowe usunięcie nadzerki - Wrocław

16.09.11, 11:22
Mam pytanie do Wrocławianek. Ile w tym mieście biorą za usuniecie laserem nadżerki.
Czy taki zabieg rzeczywiście jest bezbolesny i skuteczny.
Kilka lat temu miałam krioterapie, która miała być bezbolesna i skuteczna.
Niestety bolało jak cholera i jak widać nieskuteczna, bo nadżerka się odnowiła wiec teraz nieufnie podchodzę do tych zabiegów. Z opowieści moich znajomych wynika, że najskuteczniejsze było wypalanie ale teraz lekarze już nie chcą wypalać.
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: laserowe usunięcie nadzerki - Wrocław 16.09.11, 13:40
      "Z opowieści moich znajomych..."

Ty daruj sobie opowieści znajomych i znajdź porządnego ginekologa, który zrobi ci kolposkopię jeśli takowej nie miałaś.
      Skoro miałaś zabieg wymrażania nadżerki i teraz masz ten sam problem to najprawdopodobniej nie masz żadnej nadżerki tylko ektopię- normalny stan z którym oprócz obserwowania nic się nie robi- ale tego nie stwierdza się na oko tylko za pomocą kolposkopu.

Tu sobie poczytaj, a nie daj się naciągać na jakieś bezsensowne zabiegi i kupę kasy.

www.kolposkopia.com/index.php/__Nadzerka_-_mity._legendy_i_cala_prawda/
      • Gość: brawurka75 Re: laserowe usunięcie nadzerki - Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 14:22
        Tez myślałam, że mam ektopię, ale niestety przy tej "rance" łapię częste infekcje i ostatnia cytologia to III wiec coś się chyba dzieje. Tak się składa, że teraz w końcu ( po wielu negatywnych doświadczeniach) chodzę do dobrego ginekologa, jestem w trakcie diagnostyki ( czekam na powtórną cytologię po leczeniu przeciwzapalnym), zrobiłam test na HPV ( negatywny) i na Chlamydię ( tez negatywnie).
        Ginekolog podchodzi ostrożnie to tej mojej szyjki, najpierw dalsza diagnostyka ( kolkoskopia ewentualnie wycinki) a potem zobaczymy. O laser pytam tak sama z siebie , przeszkadza po prostu mi ta zmiana a wymrozić już tego nie dam. Nie chcę tez tego zostawić.
        • 1mzeta Re: laserowe usunięcie nadzerki - Wrocław 16.09.11, 18:56
          Grunt,że idziesz tym tropem- niczego sobie nie wypalaj nawet laserowo bez kolposkopii i ewentualnego pobrania wycinka na histo- żeby mieć pewność co to jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka