Dodaj do ulubionych

krótki okres

IP: *.acn.pl 07.06.04, 17:49
biore pigułki Logest od ok. pół roku zawsze mój okres trwa 5 dni w tym
miesiącu mój okres jest krótszy i mniej obfity to znaczy okres dostałam
normlanie towarzyszyły mi te same objawy co zwykle pierwszy dzien okresu
wyglądał jak wczesniejsze za to drugiego dnia okres wyglądał tak jak 4 dnia
okresu w innych miesiącach teraz okresu jako takiego już nie mam lecz mam coś
w stylu plamienia takie jakie miewam na koniec już okresu. Nie wiem czym moze
być spowodowane te skrócenie się okresu czy powinnam sie czegoś obawaić??Czy
moge spokojnie zacząć nowe opakowanie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Adelka Re: krótki okres IP: *.acn.pl 07.06.04, 17:55
      Chciałam jeszcze dodac że pigułki biore regularnie nie brałam żadnych
      antybiotyków wymioty i biegunki nie wsytepowały w czasie zagrożenia kiedy to
      pigułka mogła sie jeszcze nie wchłonąć.
    • bluey Re: krótki okres 07.06.04, 18:14
      W ciazy raczej nie powinnas byc. Okres na pigulkach czesto sie skraca lub nawet
      zanika. Moze tak tez jest u ciebie? Zrob test i jak bedzie negatywny to bierz
      nastepne opakowanie...

A tak w ogole mam wrazenie ze biorac pigulki niektore dziewczyny przezywaja
      wiecej stresow niz niepigulkowe ;P Po co trujesz sie pigulkami i narazasz na
      rozne choroby (zakrzepica, rak sutka, udary, wylewy, zatory, problemy z
      watroba...) skoro co miesiac i tak zamierzasz sie stresowac ??? wink)) Skoro juz
      sie trujesz pigulkami i robisz to regularnie, nie masz wymiotow, biegunek, nie
      bierzesz lekow to mozesz byc spokojna - przynajmniej w kwestii nieplanowanej
      ciazy smile
      • Gość: Adelka Re: krótki okres IP: *.acn.pl 07.06.04, 18:36
        Dzieki za odpowiedzsmile ja nie stresuje sie co miesiąc pierwszy raz zdarzyło mi
        się coś takiego odkąd biore pigułki dlatego jestem zaniepokojona. Trudno były
        by mi uwierzyc w fakt że jest w ciąży przy reguralnym braniu pigułek no ale
        przeciez są wyjątki.
        • elka.w Re: krótki okres 07.06.04, 21:59
          Moja siostra wpadła biorąc regularnie pigułki. Wiem, że brała regularnie, bo
          obie miałyśmy ustawione na tą godzinę powiadomienia (ja 10 minut później) w
          komórkach i w razie czego miałam jej przypominać smile A że mieszkałyśmy razem i
          brała o tej godzinie gdy zawsze byłyśmy obie w domu to wiem, że brała
          rzeczywiście punktualnie. Nie miała wymiotów, ani biegunek, nie brała żadnych
          lekarstw, a tym bardziej antybiotyków. No i jakoś tak wpadła w 6 miesiącu
          łykania Harmonetu. Nie dostała okresu i z wielkim uśmiechem na twarzy zrobiła
          test - tak dla formalności, bo w ulotce każą... I wyszły 2 kreski. Uśmiech od
          razu znikł... Na szczęście jej chłopak okazał się wspaniałym ojcem i teraz
          mieszkają razem i razem wychowują prześliczną córeczkę smile
          Niby pigułki dają te 99% pewności, ale... Lepiej zanim rozpoczniesz kolejne
          opakowanie zrób test. Tak dla pewności! Być może u ciebie okres skrócił się z
          innego powodu smile

Ela
    • antonina_74 Re: krótki okres 07.06.04, 23:06
      Też tak mam, coraz krótsze i skąpsze okresy na Logeście, po roku zredukowały
      się do 2-3 dni plamienia. To podobno normalne, a dla mnie to jeden z milszych
      skutków pigułki - zawsze miałam okresy po 8-9 dni, z czego pierwsze dwa dni na
      tamponach Super Plus...
      Chyba nie powinnaś się obawiać ale oczywiście nie zaszkodzi pytać lekarza, ja
      mojego pytałam i stwierdził że to normalne.
    • nati85 Re: krótki okres 09.06.04, 11:46
      Zrób sobie badania krzepliwości krwi. Jeśli będą w normie i nie masz żadnych
      przeciwskazań do pigułek (wymienione są tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=13246673 ) i test wyjdzie
      negatywny to musisz przyjąć, że po prostu taka twoja okresowa uroda. Niektórym
      okres w ogóle na pigułkach zanika.
      • Gość: Adelka Re: krótki okres IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.06.04, 12:29
        Dziekuje za wszystkie odpowiedz.Pytałam sie tu i ówdzie apropo tego okresu.W
        końcu nie zrobiłam testu i dziś zaczynam nowe opakowanie do ginekologa ide w
        nastepnym tygodniu i wszystkiego się dowiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka