Gość: Ewa IP: *.icpnet.pl 13.06.04, 00:44 Muszę wziąć postinor i nie chcę czekać do poniedziałku. Do którego lekarza mogę się zgłosić jutro (tzn. w niedzielę)? Dzięki z góry z informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dradam Re: postinor- Poznań IP: *.direcpc.com 13.06.04, 02:36 Postinor przyjmuje sie jak najszybciej. Bez czekania "na jutro". A tak jako ciekawostke moge dodac, ze na przyklad w Australii lek dostepny jest bez recepty (i niedlugo bedzie to i w Kanadzie). www.hc-sc.gc.ca/english/media/releases/2004/2004_27bk1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
e883 Re: postinor- Poznań 13.06.04, 02:42 Ech... niestety taki kraj... Ostatnio jak potrzebowałam Postinoru to musiałam zapłacić za wizytę 50 zeta - za wypisanie jednej recepty i za 60 zeta za Postinor Duo. To już lekka przesada...skąd na to wszystko brać? Przeciez wpadka może sie każdemu przytrafić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: postinor- Poznań IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 13.06.04, 09:43 POstinor powinien zapisac kazdy lekarz internista - nawet na pogotowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cordosa Re: postinor- Poznań IP: 62.233.185.* 13.06.04, 11:14 na przyszłośc lepiej poprosić swojego ginekologa o receptę na postinor bez wypisanej daty, bo będąc w potrzebie nie wiadomo na kogo się trafi. Ja osobiscie natknęłam się na panią dr nauk med. endokrynologa, która wprost powiedziała że jest pzreciwniczką "srodkow wczesnoporronych" jak sie wyraziła ( a postinor nie działa wczesnoporonnie przeciez) , czyli u niej bym nic nie załatwiła. Pytałam wowczas o skutecznosc moich pigulek, bo brałam antybiotyk i miałam pewne wątpliwości.. Z drugiej strony, jak trafi akurat na weekend czy jakies dni wolne to dopiero sie nic nie załatwi...bo wszystko pozamykane... Odpowiedz Link Zgłoś
annuczek Re: postinor- Poznań 13.06.04, 14:37 Zajrzyj do serwisu wpadka.pl - tam była kiedyś lista (wedlug miast) lekarzy przyjmujących w razie takich sytuacji także w weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owszem..ale Re: postinor- Poznań IP: 62.233.185.* 13.06.04, 14:57 jestem z Katowic. Wypisanych dla nas jest 2 lekarzy. Chciałam iść do feminy bo normalnie tam chodzę, ale gdzie tam! była sobota, ok 11 rano - na dzwonek nikt nie odpowiada. Lecznica zamknięta w weekend - słyszę od mieszkańców domu.... i co w takiej sytuacji? pogotowie chyba albo błaganie aptekarki o postinor że się doniesie receptę..... wcale to wszystko tak dobrze nie wygląda jak piszą, a szukając przez weekend można równie dobrze trafić na osoby zwolenników NPR i masz postinor w zasięgu marzeń wyłacznie..a czas leci... Odpowiedz Link Zgłoś
dradam1 Re: postinor- Poznań 13.06.04, 21:42 Warto wiedziec ze na przyklad we Francji lub Wielkiej Brytanii recepta na ten lek (rownowaznik) nie jest rowniez potrzebna. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś