Dodaj do ulubionych

Badania przed operacją

07.03.12, 19:13
Cześć wszystkim, kochane jesteście, podczytuję od pewnego czasu i dzięki za wszystkie wpisy, bo dużo się już dowiedziałam praktycznych rzeczy dzięki czemu jestem spokojniejsza.
Mam problem polegający na tym, że w szpitalu po wyznaczeniu terminu zgłoszenia się na operacje dano mi cały zestaw z badaniami z poleceniem, że jeśli nie chcę leżeć dłużej to powinnam zrobić je na własną rękę, przyjść z gotowymi i wtedy szybciutko położyć się na sali operacyjnej. Mam jeszcze trochę czasu, więc myślałam, ze spokojnie to pozałatwiam, niestety okazało się, że teraz nie dostanę skierowań na badania przedoperacyjne od żadnego lekarza Z NFZ, taki przepis, bo tylko szpital może się za nie rozliczyć. Zależy mi na tym, żeby operacja była przeprowadzona jak najszybciej, więc pytam ile czasu zajmuje od zrobienie w szpitalu kompletu badań i otrzymania wyników do samego zabiegu? Bardzo proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • eli-50 Re: Badania przed operacją 07.03.12, 20:10
      Witaj Aqua kiss
      W moim przypadku dzień przed operacją pobrali mi w szpitalu krew, oprócz tego zrobiono ekg. Do szpitala wzięłam ostatnie usg robione przez gin, grupę krwi i szczepienie p/wzw. I to wszystko. Nie było długiego czekania. Na drugi dzień byłam operowana. Pozdrawiam cieplutko smile.
    • olikkk Re: Badania przed operacją 07.03.12, 21:18
      Aqua witaj u nas kiss
      Ja dostałam ze szpitala wykaz badań i termin na ich wykonanie w tym samym szpitalu, na kilka dni przed operacją. Wyniki były szybko, a z całym kompletem musiałam się zgłosić w ustalonym terminie do anestezjologa, który zdecydował w rozmowie ze mną o sposobie znieczulenia.
      Do szpitala szłam zaopatrzona we wszystko co było potrzebne do operacji i po szczepionce przeciw żółtaczce.
      Jak masz jeszcze jakieś pytania to zachęcam - pytaj smile
      Można wiedzieć kiedy operacja ?
      Pozdrawiam cieplutko kiss
      • iola88 Re: Badania przed operacją 08.03.12, 07:36
        Witaj Aqua, ja tak jak Eli miałam wszystkie badania zrobione w szpitalu dzień przed operacją łącznie z grupą, krwi, jedyne co miałam ze sobą to szczepienia przeciw WZW. W szpitalu byłam ok 8 rano i zaraz zaczęły się pobierania krwi itp, wieczorem była rozmowa z anestezjologiem o sposobie znieczulenia i tyle. Na drugi dzień o 12 miałam operację, tak późno bo byłam trzecia w kolejce. Pozdrawiam smile
        • beaplus Re: Badania przed operacją 08.03.12, 08:22
          Aqua ja podobnie jak Iola szłam do szpitala ze szczepieniem przeciw WZW, grupą krwi, a resztę badań miałam zrobioną rano przy przyjęciu do szpitala. Chciałam zrobić te badania wcześniej u siebie bo pracuję w szpitalu, ale sobie nie życzyli badań z innych ośrodków. Wieczorem w dniu przyjęcia miałam rozmowę z anestezjologiem.
          • bulbinka536 Re: Badania przed operacją 08.03.12, 08:45
            Aqua ja miałam robione wszystkie badania w szpitalu na izbie przyjęć ,
            na drugi dzień operacja .
            • aqua48 Dzięki za odzew! 08.03.12, 13:40
              Bardzo dziękuję wszystkim, które tak chętnie i szybko odpowiedziały na moje pytanie. Operację mam wyznaczoną na połowę maja. Jestem alergikiem i chciałam załatwić sprawę przed rozpętaniem się obłędnego kichania seriami (puściły by mi od razu wszystkie szwy). Mimo, że biorę leki przeciwalergiczne, to jednak w 100% nie działają. No i ta narkoza przy zatkanym nosie.. A bałam się, że jeszcze ze trzy-cztery dni mnie potrzymają przed bez tych badań i w sumie zabieg przesunie się o tydzień (bo plus weekend). ale jeśli tak szybko są te wyniki to nie będę się martwić. Pewnie rzeczywiście jest tak jak lekarz pierwszego kontaktu powiedział, ze spychają finansowanie na inną placówkę. Jeszcze raz dziękuję, trzymajcie za mnie kciuki!
              • iola88 Re: Dzięki za odzew! 08.03.12, 14:04
                Na pewno będziemy trzymać a Ty Aqua wpadaj do nas jak najczęściej smile.
              • olikkk Re: Dzięki za odzew! 09.03.12, 10:56
                Aqua oczywiście kciuki będziemy trzymać, a Ciebie zapraszamy do częstych odwiedzin kiss
                • olikkk Re: Dzięki za odzew! 10.03.12, 20:01
                  Aqua czekamy na Ciebie również tutaj Tekst linka smile
                  • bulbinka536 Re: Dzięki za odzew! 10.03.12, 20:13
                    Aqua oczywiście paluchy będę trzymała wink
                    Pozdrawiamkiss
                    • aqua48 Pozdrawiam Was wszystkie! 11.03.12, 16:55
                      I jeszcze raz dziękuję, za pomoc i rozwianie moich wątpliwości, na pewno będę się odzywać!
                      • julcia3-1 Re: Pozdrawiam Was wszystkie! 18.05.12, 16:19
                        A... jeśli chodzi o moje badania, to miałam na konsultacjach cały komplet: 1. cytologię 2. Hp abrazja 3. Grupa krwi 4. badania moczu i morfologia. Usg nie mialam, bo lekarz mówił, że można to badanie wykonać w każdej chwili. A z tego co powiedziała mi pani dr na konsultacji to wynik aktualny z abrazji jest najistotniejszy dla nich.
                        • olikkk Re: Pozdrawiam Was wszystkie! 23.10.14, 20:44
                          W związku z przeprowadzką naszego forum, wątek został przeniesiony
                          i można go znaleźć tutaj:

Syrenki - kontynuacja forum "Usunięcie macicy i co dalej?"

http://syrenki.net/viewtopic.php?f=6&t=129

Pozdrawiam i zapraszam na nowe forum
                          smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka