Dodaj do ulubionych

dieta dukana a wit.A

IP: 91.203.244.* 25.04.12, 14:51
Prosze z gory o odpowiedzi na moje pytanie a nie opinie na temat diety badz mojej inteligencjiwink. Dwa lata temu przeszlam diete Dukana z rezultatem minus 10kg, waga nie wrocila. Natomiast musze zrzucic jeszcze kilka czego nie zrobilam wtedy zeby nie narazac organizmu bardziej niz to potrzebne. Jedyny skutek uboczny jaki mnie dotknal to jakas alergia na slonce zwiazana z nieprzyswajaniem wit. A a to zwiazne bylo z brakiem tluszczy w diecie a bardziej z jego niedoborem(ryby nie pomogly). Poniewaz chce zrzucic te reszte kg a chce uniknac sytuacji sprzed dwoch lat, mam pytanie czy powinnam stosowac jakis tluszcz w kapsulkach, aby wchlaniac wit A ze slonca. Po powrocie do bardziej zdrowego sposobu zywienia w zeszle lato nie bylo problemow. Poprosze o opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: dieta dukana a wit.A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 15:10
      To przejdz na normalna zdrowa, zbilansowana diete a nie cudujesz..jeszcze ci mało problemow??
    • lidek0 Re: dieta dukana a wit.A 25.04.12, 16:28
      O ile ja wiem to ze słońca jest witamina D. Popytaj na forum dukana forum.gazeta.pl/forum/f,95274,Proteinki_dieta_Dukana.html
    • nostress.ka21 Re: dieta dukana a wit.A 29.04.12, 21:19
      1. W ogóle to skąd pewność, że to jest skutek uboczny diety?
      2. Dieta Dukana jest planem żywieniowym na całe życie, więc jeśli ją przeszłaś dwa lata temu to nie zrobiłaś tego prawidłowo.
      3. Tak, czepiam się smile Jestem zwolenniczką tego sposobu odżywiania, jednak nie jest na tyle ortodoksyjna żeby do niego przekonywać. Mam również świadomość tego, że każda dieta, powtarzam KAŻDA wpływa na nasz organizm, nawet popularne MŻ czy zbilansowana dieta. Każda zmiana w naszym życiu wpływa na nasz organizm, także zwalanie winy na dietę jest krzywdzące i powoduje jakieś paranoje w społeczeństwie, które zamiast zapoznać się z sensownymi wynikami badań i opiniami specjalistów wolą poczytać bzdury znalezione w śmietniku zwanym Internetem....
      • Gość: nie mloda Re: dieta dukana a wit.A IP: 91.203.244.* 30.04.12, 20:07
        dlaczego uwazasz ze nie przeprowadzilam diety prawidlowo?

ze jest to skutek uboczny powiedzial mi dermatolog, nie jest moja opnia, jestem bardzo zadowolona z tej diety i z czystym sercem polecam ja kazdemu, a ww sytuacji chce zapobiec w przyszlosci
        • nostress.ka21 Re: dieta dukana a wit.A 30.04.12, 21:48
          Diata Duka to plan żywieniowy, jeśli ją przeprowadziłaś do końca to powinnaś nie żyć, gdyż 4 faza trwa dożywotnio i polega na jednym dniu czystych protein tygodniowo i obligatoryjnie codziennie otręby. Także jest to program na całe życie i nie przekonasz mnie w żaden sposób, że jest inaczej.
          • Gość: nie mloda Re: dieta dukana a wit.A IP: 91.203.244.* 01.05.12, 08:38
            kazdy piatek proteinowy plus codziennie owsianka z otrebow

ale nie zamierzam Cie przekonywac,absolutnie, niespecjalnie jest mi to do funkcjonowania potrzebnewink
            • nostress.ka21 Re: dieta dukana a wit.A 01.05.12, 12:57
              W takim razie nie pisz, że przeszłaś tę dietę smile
              Przepraszam jeśli w jakiś sposób Cię uraziłam, nie taki był mój cel wink
              • Gość: nie mloda Re: dieta dukana a wit.A IP: 91.203.244.* 01.05.12, 15:56
                ale absolutnie nie poczulam sie urazona, domyslilam sie ze mialas na mysli sposob w jaki sie wyrazilam a mialam na mysli ze wtedy schudlam czyli przeszlam etap chudnieciawink jakkolwiek to brzmi, pozdrawiam
    • rotkaeppchen1 Re: dieta dukana a wit.A 01.05.12, 00:27
      Dobre tluszcze w zdrowej diecie to podstawa, nie tylko warunkuja przyswajanie witamin ADEK ale takze reguluja prace metabolizmu. Najbardziej polecany jest dobrej jakosci olej lniany, np johanny budwig, takze oliwa z oliwek lub olej kokosowy. Od 3 lyzek stolowych dziennie, do kazdego posilku jedna.
      • Gość: nie mloda Re: dieta dukana a wit.A IP: 91.203.244.* 01.05.12, 08:36
        serdecznie dziekuje, wlasnie takiej pomocy szukalam, napewno zakupie takowy olej, dziekuje i pozdrawiam
    • alpagania Re: dieta dukana a wit.A 02.05.12, 12:10
      Jeśli upierasz się przy diecie wysokobialkowej to trudno, choć nie polecam. Ale ja na twoim miejscu włączyłabym do diety 2 łyżki oleju rzepakowego dziennie - od takiej ilości na pewno nie przytyjesz, a wzbogacisz dietę w omega-3 i przy okazji zadbasz o przyswajanie się witamin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka