Dodaj do ulubionych

nerwica czy co?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 11:02
to jest mój wątek, wklejam go bo ma ta sprawa dużo wspólnego z tym to chcę napisać forum.gazeta.pl/forum/w,216,135384583,135384583,brak_okresu_brak_ciazy.html

zaczęło się w sumie od braku okresu, budzę się w nocy z łaskotkami nóg i rąk i nie mogę spać, nawet teraz łaskoczą mnie ręce, cały czas muszę nimi ruszać bo czuję, że oszaleję! jestem bardziej nerwowa (ale zawsze nerwus byłam), boli mnie głowa, pogorszyła mi się cera, wypadają włosy, przytyłam, nie mam uczucia głodu od jakiegoś tygodnia, trzęsą się ręce i nogi jak mnie tak łaskoczą. normalnie.... doprowadza mnie to do szału! okropne! crying nie mam na nic ochoty, takie stany depresyjne mam... mam stwierdzone zaburzenia rytmu serca i nerwicę, zaburzenia rytmu spowodowane właśnie przez nerwicę, cierpiałam na straszne duszności które mi przeszły od jakiś 2 tygodni za to właśnie pojawiły się te łaskoczące bóle nóg i rąk. prawdopodobnie mam również grzybicę układu pokarmowego (teraz może i ogólnoustrojową... oby nie). zaczęłam już wczoraj od wizyty u ginekologa... po weekendzie majowym idę do rodzinnego. generalnie jestem bardzo nerwową osobą, żyję praktycznie w ciągłym stresie. poradźcie coś bo oszaleję do wizyty u rodzinnego. albo to tylko stres albo to hormony albo nerwica albo wszystko sad
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: nerwica czy co? 27.04.12, 12:06
      kup sok pomidorowy i pij codziennie dwie szklanki.
      • wielorak Re: nerwica czy co? 27.04.12, 13:41
        a czym ty się tak stresujesz i denerwujesz? musisz zmienić tryb życia. odpoczynek, spokój i relaks. uważaj z tymi nerwami bo to jest pasmo niekończących się nowych chorób, przy nerwicy wszystko może wysiąść więc lepiej to szybko leczyć, idź do psychologa, psychiatry
    • kozica111 Re: nerwica czy co? 28.04.12, 21:33
      Potas i magnez na początek.
    • easyblue Re: nerwica czy co? 28.04.12, 22:21
      pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_niespokojnych_n%C3%B3g
      Ale u Ciebie dochodza jeszcze ręce.
      Być może objawy pochodza od kręgosłupa.
      Zbadaj tarczycę, bo ona naprawdę potrafi namieszać. Ale WSZYSTKIE TRZY HORMONY!!! Tsh, ft3 i ft4. Wzajemna zależność między nimi jest bardzo ważna. Także procentowy stosunek. To, ze są w normie NIE ŚWIADCZY absolutnie ot rym, ze jesteś zdrowa!
      Poproś rodzinnego o lek na uspokojenie. Moje serce świetnie wycisza lexotan /to lek z grupy benzodiazepin, wystarczy 1,5 mg, czyli bardzo mała dawka/. Od wielu lat mam go cały czas przy sobie, choć biorę rzadko.
      Gdy miałam problemy z sercem kardiolog zalecił środki na... depresję. Pierw uznałam go za wariata - jaka depresja?? Ja?! A gdy po pól roku terapii zobaczyłam zmiany, byłam najszczęśliwszą osobą na Ziemi. I wcale nie miałam żadnych załamań, myśli samobójczych, patrzenia w jeden punkt. Po prostu powolne, wieloletnie ponizenie nastroju. A należę to wesołych osób ze sporym poczuciem humoru, więc sam pomysł depresji był dla mnie szokujący. Psycholog gdy do niej poszłam po wysłuchaniu moich problemów zdrowotnych /serce, nerwica, kilkumiesięczne chorowanie po ciąży które skutecznie pozbawiło mnie sił/ bez wahania przepisała leki. Pomyśl o tym, bo naprawdę warto.
      • Gość: co to Re: nerwica czy co? IP: *.cm-4-1c.dynamic.ziggo.nl 29.04.12, 08:57
        no wlasnie... ciekawe co napisalas, bo generlanie moje problemy zaczely sie wlasnie po urodzeniu dziecka, czuje ze slabne, i psychnicznie i fizycznie, a ten brak okresu to nasilil to wszystko.lekarz przepisal mi duphaston i o dziwo poprawilo sie (od piatku biore). tzn cera sie poprawila, nie wkur... mnie tak wszystko, przestalam tyc (czuje to)... jakos tak mi lepiej. no niestety tylko okresu jak brak tak brak, laskotki w nogach i rekach zostaly, zaburzenia rytmu serca tez (bo to nerwica), no i nie mam takich dolów strasznych... ale w sumie od jakiegos czasu mysle o wizycie u psychiatry. czyli wyglada tak, ze to co popsuly hormony to sie poprawia, ale to co siedzi w glowie, czyli ta nerwica, stany depresyjne (po tych hormonach mniejsze, ale wciaz sa) - zostalo.
        • rotkaeppchen1 Re: nerwica czy co? 06.05.12, 13:57
          Lekarz przepisał ci duphaston bez zrobienia badań??? Zmien lekarza i nie daj się zbyć tabletkami, które tylko zamaskuja problem. Ja tak bralam, latami, zeby mieć okres plus antydepresanty na depresję. Po latach okazało się ze mam hashimoto i odkąd zajęłam się tarczyca moje dolegliwości przeszły.
    • mami-016 Re: nerwica czy co? 06.05.12, 18:37
      Też stawiam na tarczycę. Robiłaś badania tsh, ft3 ft4?
      Jak chcesz się doradzić w sprawie tarczycy, to napisz do mnie mami-016@gazeta.pl.
      Choruję na nadczynność od 3 lat, jestem po jodzie radioaktywnym. A wszystko zaczęło się po ciąży...
    • Gość: co to Re: nerwica czy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 10:41
      odebrałam dziś wyniki, badałam tsh, ft3, tf4, anty tpo i w normie. jestem przeziębiona więc morfologię i crp wykonam pózniej. co jeszcze zbadać?
      • rotkaeppchen1 Re: nerwica czy co? 09.05.12, 10:16
        Podaj dla pewności wyniki wraz z normami. Bo np Tsh 3,5 przy normie do 4 jest "w normie" a tylko "wtajemniczeni" wiedzą, ze to zły wynik.
    • Gość: co to Re: nerwica czy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 12:54
      tsh 0,76, norma 0,27 - 4,20 ( wiem, trochę za niskie mam tsh)
      tf3 3,24, norma 2 - 4,4
      ft4 1,1, norma 0,93 - 1,70
      anty tpo 5, norma do 34
      • rotkaeppchen1 Re: nerwica czy co? 10.05.12, 21:02
        Masz procentowo więcej ft3 niż ft4. To źle. Poczytaj na forum choroby tarczycy i hashimoto.
        • Gość: co to Re: nerwica czy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 10:11
          a skąd masz procenty???? no ale nie mogę mieć przecież ft3 mniej niż 2 a ft 4 więcej niż 1,7..... nie kumam tego w ogóle... to po co te badania skoro niby wszystko w normie a i tak źle???? to totalnie bez sensu.... niech mi ktoś to wytłumaczy bo nie "czaję"
          • rotkaeppchen1 Re: nerwica czy co? 11.05.12, 11:31
            Kalkulator do przeliczania znajdziesz na ww. forum. Tam popytaj o szczegóły.
    • Gość: co to Re: nerwica czy co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.12, 19:25
      a okresu jak nie mam tak nie mam. ostatnią tabletkę duphastonu wzielam w poniedzialek. lekarz daje mi czas do nastepnego piatku. jak nie bedzie okresu mam wrocic do niego....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka