Dodaj do ulubionych

Powiększone endometrium

09.05.12, 20:32
Może od początku. 10 miesięcy temu miałam drugie cc. Karmiłam piersią i pierwszą miesiączkę dostałam 23 lutego, później 23 marca i 19 kwietnia. Od początku miesiączki są dziwne. Pierwsze dwa dnia mam czarną wydzielinę (dosłownie czarną) później dwa dni bardzo obfitą miesiączkę i dwa ostanie dni znowu czarna krew. Dzisiaj miałam lekkie plamienia i wdała mi się infekcja. Poszłam dzisiaj do ginekologa i stwierdził po usg przerośnięte endometrium o owalnym kształcie. Podkreślił, że dziwnym kształcie, dodatkowo lekko przekrwione. Kazał przyjść ostatniego dnia miesiączki i ma powiedzieć co dalej. Powiedział, że prawdopodobnie będzie potrzebny zabieg i badanie histopatologiczne. Powiedzcie proszę, czy mam się bać?
Obserwuj wątek
    • villemo86 Re: Powiększone endometrium 11.05.12, 18:24
      Czy na prawdę nikt nie może czegoś podpowiedzieć? Wiecie jak jest u lekarza, mnóstwo pytań rodzi się dopiero po wyjściu
    • garibaldia Re: Powiększone endometrium 11.05.12, 19:44
      Za mało danych. Jeśli to torbiel endometrialna to stosunkowo prosty zabieg laparoskopowy ją usunie. Może to jakiś skrzep wewnętrzny powstały po cc? Po co Ci "banie się" na zapas? Wypytaj o szczegóły lekarza na następnej wizycie a na razie się nie denerwuj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka