Dodaj do ulubionych

ocierające się uda :-(

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.12, 11:07
Z radością witam czas kiedy można zrzucić rajstopy smile Niestety u mnie pojawia się wtedy problem ocierających się ud sad
Generalnie rzecz biorąc uda mam spore wink (samo BMI 26, ale ze wskazaniem na uda) i gdy jest ciepło uda delikatnie się pocą, powstaje tarcie i lipa...
Oczywiście mam, a jakże wink, przywiezione skądś specjalne majtki z nogawkami jakby z jedwabiu, nie ściągające, ale właśnie zapobiegające obtarciom...
Jednak takie majtki to dość kłopotliwe rozwiązanie sad Nie zawsze mamy ochotę na taką bieliznę wink
Próbowałam pudru dla dzieci... Nie pomogło...
Macie może jakieś swoje sposoby?
Obserwuj wątek
    • paartycja Re: ocierające się uda :-( 13.05.12, 12:47
      mam dokładnie ten sam problem
      rok temu ktoś doradził mi smarowanie zacierających się miejsc antyperspirantem-kilka minut przed wyjściem
      to działa big_grin
      obecnie używam garnier mineral w kulce (lepszy niż w sztyfcie) i działa przez kilka godzin.
      polecam
      • Gość: piotrek Re: ocierające się uda :-( IP: *.petrus.pl 22.05.12, 15:51
        A nie można po prostu szerzej chodzićsmile
        • boni57 Re: ocierające się uda :-( 18.06.18, 12:42
          Gość portalu: piotrek napisał(a):

> A nie można po prostu szerzej chodzićsmile

dawno się tak nie ubawiłam big_grinxD
    • Gość: elle Re: ocierające się uda :-( IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 12:54
      posmaruj uda np. rexoną w sztyfcie
      • Gość: anula super - spróbuję :-) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.12, 13:31
        Wielkie dzięki smile
    • xika_da_selva Re: ocierające się uda :-( 20.05.12, 14:55
      BMI 26 nie jest zbyt dobre. , najlepsza rada byloby chyba schudnac... a jesli to niemozliwe lub utrudnione, to mozna by sie troche postarac zmniejszyc chociazby obwod ud, czyli: czeste pillingi kawowe, kapiel z rekawica sizalowa (?) zamiast gabki, czestsze chodzenie pieszo (o joggingu nie wspomne, bo nie kazdy lubi, chociaz jego efekty sa zbawienne), smarowanie sie kremami antycellu (np. te Eveline, oczywiscie nie likwiduja cellu, ale lekko wygladzaja i napinaja skore) i ogolnie dieta bogata w wode mineralna i warzywa- po kilku tygodniach powinnas zauwazyc roznice i nawet jesli nie schudniesz (nie sadze, zebys byla otyla, tylko troche zaokraglona, prawda?) to uda bedziesz miala mniejsze o 1-2 cm,a to juz moze pomocsmile

• paartycja Re: ocierające się uda :-( 20.05.12, 18:21
        niekoniecznie-swego czasu sporo schudłam (18 kg),również w obwodach,uda też-a mimo to i tak się obcierały.
        przerwę między udami miałam jako dziecko,potem już zawsze,nawet jak byłam szczupła uda się ocierały-chyba to taka budowa
        ale schudnąć oczywiście nie zawadzi big_grin
        • Gość: rada Re: ocierające się uda :-( IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 22:24
          Trochę ruchu. Zaraz pewnie na mnie forumowiczki naskoczą, ale skoro masz ten problem, to pewnie dieta by się przydała i ćwiczenia.
          • lustroo Re: ocierające się uda :-( 21.05.12, 22:30
            Jedna pani mówiła, że ona latem nosi obcięte rajstopy, robi z nich majtki z nogawkami do długości, które jej pasują, no i ma się rozumieć nie wystają spod spódnicy smile
            • paartycja Re: ocierające się uda :-( 22.05.12, 06:31
              też tak robiłam ale jakby istnieje ryzyko,że ci się spódnica zawinie albo wiatr podwieje...średnio to raczej wygląda choć pomaga,nie powiem
    • lidek0 Re: ocierające się uda :-( 22.05.12, 07:34
      żaden dezodorat czy talk nie będzie zapobiegal ocieraniom a jedynie poceniu się, sama noszę takie krótkie spodenki pod sukienkami czy spódnicami i nie jest to żaden problem i nie trzeba nic obcinać, gotowe można kupić.
      • Gość: elle Re: ocierające się uda :-( IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 16:22
        > żaden dezodorat czy talk nie będzie zapobiegal ocieraniom a jedynie poceniu się

Niekoniecznie. Działanie dodatkowe polega na tym, że baza, z której uformowano sztyft antyperspirantu- powiedzmy tej rexony- powoduje, że skóra staje się śliska i mniej się ociera.

Podobno są też jakieś specjalne smarowdila przeciw otarciom dla kolarzy - może warto potestować?
      • headvig Re: ocierające się uda :-( 22.05.12, 18:35
        a gdzie to kupujesz?
    • Gość: mali Re: ocierające się uda :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 11:58
      Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - jesteś za gruba. Zamiast wymyślać jakieś śmieszne gacie trzeba się wziąć za siebie, jak schudniesz to uda przestaną na siebie napierać. Pomocne będzie także robienie ćwiczeń na wzmocnienie wewnętrznych mięśni ud, mi to pomogło bo mimo niskiej wagi górna częśc ud stykała sie ze sobą.
      • Gość: lols Re: ocierające się uda :-( IP: *.home.aster.pl 08.07.12, 23:31
        Gość portalu: mali napisał(a):

> Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - jesteś za gruba. Zamiast wymyślać jakieś śmie
        > szne gacie trzeba się wziąć za siebie, jak schudniesz to uda przestaną na siebi
        > e napierać.

dużo zalezy od budowy ciała i wrazliwosci skóry- nawet jako szczuplutka, wysportowana nastolatka mialam problem z ocierajacymi sie udami. w tym samym czasie moja mama, mimo ok 15 kg nadwagi, mogla biegac w sukienkach bez rajstop i majtek z nogawkami (ale ona zawsze tyła w brzuch, a ja zawsze miałam masywne uda i cieżkawy tyłek w stosunku do reszty sylwetki).
    • roxxi_80 Re: ocierające się uda :-( 22.05.12, 13:46
      ja mam ten sam problem, ja mam grube uda jak mam spodnice czy sukienke scieraja sie ze soba az mam czerwone krostki i plamy jak po odparzeniu. Ale teraz robie tak ze na uda pryskam antyperspirant, ja stosuje nivea. psikam sporo czekam az sie sie po swojemu wchlonie i nawet jak sie ocieraja to nie ma pieczenia smile
    • headvig Re: ocierające się uda :-( 22.05.12, 18:34
      mam to samo, choć po schudnięciu już nie aż tak bardzo. dla mnie jedyne rozwiązanie to majty z dłuższymi nogawkami. triumph takie miał w kolorze cielistym, ale drogie.
      • Gość: m Re: ocierające się uda :-( IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 15:26
        Wystarczy w sklepie z bielizną kupić halkę spodnie z milanezu są w różnych kolorach i zakłożyć pod spódnice lub sukienkę i sprawa rozwiązana na cały dzień.
        • Gość: iwona298 Re: ocierające się uda :-( IP: *.access.telenet.be 09.07.12, 21:32
          ja obcinam zwykle cienkie rajstopy bez lycry przed kolana, albo zakladam leginsy pod spodnice, zawsze dluzsze niz spodnicasmile
    • Gość: tarantula Re: ocierające się uda :-( IP: *.radom.vectranet.pl 14.07.12, 13:08
      mniej zrec, jedyny sposob. brutalna prawda. Nie cuduj, nie obcinaj rajstop, wez sie za siebie, przestan tyle jesc i cwicz - jest masa cwiczen na uda, stopisz sadlo, wyrobisz miesnie to i przestana cie obcierac. Wez sie do roboty dziewczyno, bo tylko mozesz na tym zyskac - twoje zdrowie w twoich rekach!
      • Gość: mery Re: ocierające się uda :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.14, 19:50
        Problem ocierających się ud nie jest problemem jedynie osób otyłych, więc takie komentarze są zbędne (i niepotrzebnie nieprzyjemne).
        Ja przy wzroście 160 cm ważę 46 kg, jestem obiektywnie szczupła i również mam ten problem. Kwestia budowy i tyle.
    • Gość: udka Re: ocierające się uda :-( IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.12, 13:39
      czemu tak ją obrażasz...he, łatwo powiedzieć nie żryj, odchudż się...
      Jestem całe życie b. szczupła, a nogi to mam akurat długie i b szczupłe, z tym, że moje uda, przy samej,,bułce,, mocno się łączą i mam z tym kłopot, bo mi akurat podpaski się skręcają, nawet wkładki, co jest kłopotem,do krwi mogą obetrzeć, więc wierzę, że ta kobieta ma kłopot, Nie ważne, czy chudy czy gruby, to budowa.
      • Gość: z Re: ocierające się uda :-( IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 21.06.14, 10:40
        Ja używam talku do ciała. Zwykły kosmetyczny bez zapachu.
        rano przed wyjściem do pracy, po wyjściu z pracy.

Póki co dla mnie jest to idealne rozwiązanie.
        Łatwo, szybko i bezproblemowo mozna stosować.

Pozdrawiam
    • horpyna4 Re: ocierające się uda :-( 08.06.18, 09:58
      Milanezowe majtki z nogawkami zawsze produkowały zakłady "Mewa" w Biłgoraju; prowadzą sprzedaż internetową, więc nie ma problemu z kupnem.

Ostatnio w ich ofercie pojawiły się tzw. "półhalkomajtki", w kilku kolorach do wyboru. Jest to o tyle fajne, że nogawki są do dołu rozszerzane i powiewają, przez co jest lepszy dostęp powietrza do skóry ud.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka