ja50 22.06.04, 14:01 Co poradzicie osobie, która I wybiera sie do ginekologa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: ginekolog 22.06.04, 14:26 powiedz lekarzowi, ze to Twoja pierwsza wizyta, powinien cie zapytac czy jestes dziewica, czy rodzilas, czy bylas w ciazy, zapyta o dlugosc cykli, o ich regularnosc, zapyta kiedy byla ostatnia miesiaczka, pownien zapytac czy ktos w Twojej bliskiej rodzinie choprowal na nowotwor piersi, zbada Ci piersi..... przynajmniej tak powinien. rady praktyczne: idz w spodnicy lub sukience ( luznej), nie bedziesz z przebieralni z golym tylkiem szla do fotela badan, chyba ze u gina sa jednorazowe koszulki przed kolana ( w warszawie u mojej gin byly takie). wiem, ze to prawie niemozliwe, ale nie stresuj sie... Odpowiedz Link Zgłoś
ja50 Re: ginekolog 22.06.04, 15:48 A czy wizyta dziewicy rządzi sie jakimis specjalnymi prawami? Radziłabyś kobiete czy mężczyzne? Słyszała, że meżczycni sa lepszymi lekarzami tylko nie wiem czy przelamie wstyd...Dziekuja za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ginekolog 22.06.04, 17:05 ja50 napisała: > A czy wizyta dziewicy rządzi sie jakimis specjalnymi prawami? Radziłabyś > kobiete czy mężczyzne? Słyszała, że meżczycni sa lepszymi lekarzami tylko nie > wiem czy przelamie wstyd...Dziekuja za odpowiedz zaden wstyd, idziesz do lekarza, ja nie mam zadnego skrepowania, mysle sobie, ze lekarz i tyle. dziewice bada sie przez odbyt, a kobiete wspolzyjaca dopochwowo. kobieta czy facet? to nie kwestia plci ale osoby. ja mam gina faceta, wczesniej w innym miescie mialam fajna babke. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: ginekolog 23.06.04, 08:11 nie zawsze dziewice bada sie przez odbyt! mnie lekarka na pierwszej, dziewiczej wizycie badala normalnie!! teraz wolę facetów-lekarzy ) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ginekolog 23.06.04, 08:44 agnie_szka9 napisała: > nie zawsze dziewice bada sie przez odbyt! mnie lekarka na pierwszej, dziewiczej > > wizycie badala normalnie!! > teraz wolę facetów-lekarzy ) to ajkies kuriozum. nie starasz dziewczyny przed pierwsza wizyta. nie kazdy jest taki ja baba, ktora twierdzi, ze cie badala. dziewice bada sie przez odbyt. moze nie powiedzialas, ze jestes dziewica? Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: ginekolog 23.06.04, 09:13 wiedziała, ze jestem dziewicą. na pierwszą wizytę poszłamz mamą. miałam chyba 14 lat. lekarka byla delikatna i wcale nikogo nie strasze. wcale tez źle nie wspominam pierwszej wizyty. bylam kilkanascie lat temu, wiec moze do tej pory cos sie zmienlo ) Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: ginekolog 23.06.04, 09:54 Dziewice można badać dopochwowo, chociażby po to, żeby cytologię zarobić, to jak lekarz próbkę ma pobrać? Są wzierniki dla dziewic, mniejsze. Poproś o cytologię. Idź w pierwszej fazie cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: ginekolog IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.06.04, 10:20 Moja pierwsza wizyta przebiegała mniej więcej tak: - pytania: miesiączka, czy współżyję, czy jestem dziewicą (byłam), czy niedługo chcę zacząć współżycie, czy męczy mnie trądzik - badanie: palcem dopochwowo - rezultat: tabletki anty (Diane-35) Zero wywiadu rodzinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ja50 Re: ginekolog 23.06.04, 11:51 A kiedy Waszym zdaniem powinna miec miejsce pierwsza wizyta u ginekologa, jezeli organizmem nie daje niepokojacych sygnalow i wszytsko wydaje sie byc wporzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: ginekolog 23.06.04, 12:08 Nie wiem ile masz lat, ale kontrolnie możesz już teraz, bojak będą objawy to może trzeba coś leczyć. Lepiej profilaktycznie. Raz do roku cytologia. bo nawet od zwykłej wody syfa można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: ginekolog 23.06.04, 12:37 kobieta, od kiedy zaczęła miesiączkować, powinna raz na jakiś czas odwiedzać lekarz ginekologa. za pierwszym razem, żeby sprawdzic czy wszystko jest w porzadku, a później raz na rok lub dwa, na wszelki wypadek. częściej, jeśli: a. jest w ciąży b. zaczęła współżycie c. dręczą ją jakieś dolegliwości i tyle ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilith76 Re: ginekolog IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.06.04, 12:54 moje nadżerki nie dawały ŻADNYCH objawów. Odpowiedz Link Zgłoś