11.06.12, 21:05
Witam.mam 28 lat.odkad pamietam zawsze miesiaczkuje regularnie co 28dni.mam 3 letnia córeczke-przyszla na swiat przez cesarskie ciecie.ostatnio mialam robione usg przez brzuch,poniewaz czasami mialam krwawienia miedzy okresami-jednorazowe przypadki np gdy sie przedzwigalam,na tym usg wyszlo ze mam jakies polipy.powtórzylam cytologie-wyszla ok.obecnie czekam na usg dopochwowe-ale jest za miesiac(dodam ze mieszkam w UK)-to tak pokrótce.A pisze bo:
dnia 28 maja dostalam jak zawsze normalnie okres-ojawy jak zawsze-bolace piersi.okres sie skonczyl.i dnia 8 czerwca dostalam znowu krwawienia i krwawie wciaz.krwawienie jest skape,ale odczuwam lekkie bóle brzucha,tam wewnatrz.Troche sie boje,bo naczytalam sie o miesniakach-i nie wiem czy to moze byc to.nie wiem czy czekac na ta wizyte czy zalatwic sobie gdzies w prywatnym gabinecie.
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: okres 11.06.12, 21:44
      Ja bym od razu poszła do lekarza, ale tam gdzie jest usg. Jeżeli ono nic nie wykarze zrobiłabym badania /ale nie wiem jak z ich dostępnością/
    • black.joanna Re: okres 11.06.12, 22:05
      do lekarza, to pewnie mięśniaki
      • natalia2080 Re: okres 12.06.12, 10:28
        a po czym twierdzisz ze to miesniaki?
        • aqua48 Re: okres 12.06.12, 10:50
          Idź prywatnie do porządnego lekarza ginekologa, który robi usg dopochwowe - inaczej nikt nie stwierdzi czy to polip, czy nie, jeśli tak, to trzeba go szybko usunąć, bo będziesz krwawić bez końca. Jeśli krawienie się nasili, to nie czekaj na wizytę u lekarza, pędź do najbliższego szpitala na oddział ginekologiczny - przyjmą Cię bez żadnego skierowania.
          • natalia2080 Re: okres 21.06.12, 11:54
            to znowu ja.bylam w GP-przepisal mi leki jakies,i badanie krwi mi zrobili.usg mi nie moze przyspieszyc-mam czekac,jesli krwawienie sie nasili mam znowu isc do GP.Dzis troche sie nasililo i brzuch mnie juz boli jak na okres takze mysle ze to okres juz przyszedl-niby 3 dni wczesniej ale to chyba on.juz sama nie wiem co myslec,isc dzis do tej przychodni czy potraktowac to mocniejsze krwawienie jak okres.juz glupieje.a wizyte prywatna mam w sobote u polskiego ginekologa-czy z okresem mozna isc na usg dopochwowe??
            • Gość: emka Re: okres IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.12, 13:24
              Nie rozśmieszaj mnie- ale masz zamiar iść do polskiego ginekologa ? No to gratuluję pomysłu- tylko cię naciągnie na kasę i tyle. Sprawdź chociaż czy wystawia recepty, które są honorowane w UK.
              Poczytaj sobie na forach jacy to są "specjaliści" ci polscy ginekolodzy w UK co to przyjmują w prywatnych gabinetach- żenada.

GP przynajmniej wystawił ci skierowanie do szpitala gdzie będziesz zbadana fachowo i dalej pokierowana w leczeniu. Miesiąc czekania to nie tragedia, a tak jak ktoś pisał- w razie nasilenia się problemów idź do szpitala na A&E albo do walki-in-clinic.
    • Gość: emka Re: okres IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.12, 13:19
      A co ma do tego fakt, że mieszkasz w UK ? Wierz mi w UK nie leczą jak w Aftghanistanie.
      Jak chcesz i masz kasę do wydania to leć prywatnie.
      • natalia2080 Re: okres 02.07.12, 12:51
        to znowu ja.krwawienie nie ustalo,okres byl bardzo obfity,po okresie przez dwa dni nie krwawilam a dzis na nowo.dzwonilam do szpitala by przyspieszyc wizyte z gin ale nie ma wolnych terminów.jutro ide do GP znowu i chyba sklamie ze krwawienie sie nasililo to moze to pomoze.
        a u polskiego gina nie bylam jednak.
    • m_olka Re: okres 05.07.12, 16:49
      Wygląda mi to na polip. Lekarz zreszta przeciez wstępnie zdiagnozował Ci polipa. Ja miałam kilka miesiędy temu historie z polipem, tez krwawiłam miedzy miesiączkami. Piersza diagnoze zawsze trzeba potwierdzić tuz po miesiączce i jesli USG wykaże polipa to kieruja Cie na usunięcie. nierozumiem dlaczego Tobie kazali się zgłosic na USG dopiero po miesiącu a nie własnie po kolejnej miesiączce.
      • Gość: gość Re: okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 13:59
        Ja dla przykładu miałam już dwa razy usuwane polipy a krwawień (ani plamień) międzymiesiączkowych nie miałam.
        • natalia2080 Re: okres 20.07.12, 21:44
          to znowu jasmile.wyslali mnie na histeroskopie.boje sie troche a to juz 31/07.miala ktoras z was ten zabieg??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka