Dodaj do ulubionych

dziwne objawy po usunięciu nadżerki

IP: *.via.zamek.net.pl 09.07.12, 23:11
Witam dziewczyny,
Prawie tydzień temu miałam usuniętą nadżerkę poprzez tzw. "wypalanie". Gin mówiła, że mogę mieć upławy, nawet brązowawe, ale ja po kilku dniach po prostu czymś wręcz "sikam". Zwykłe wkładki nie wystarczają, chodzę w podpaskach, które po kilku godzinach są wręcz mokre. Chodziłam ostatnio w te upalne dni bez bielizny w domu, to po udach spływała mi bez kontroli "to coś - woda, mocz?". Jest to bardzo rzadkie i właściwie bez koloru.
Czy miałyście kiedyś podobne doświadczenie? Jeżeli tak - to po jakim czasie ustąpiło?
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Re: dziwne objawy po usunięciu nadżerki IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 10.07.12, 11:01
      Nigdy w życiu nie pozwoliłabym sobie na taki przedpotopowy zabieg jakim jest "wypalanka". Doświadczeń więc nie mam- najlepiej jak pójdziesz to normalnego ginekologa na konsultację dowiedzieć się "co i jak", a nie do tej pseudolekarki.
    • emila.dudek Re: dziwne objawy po usunięciu nadżerki 10.07.12, 20:08
      Miałam tak samo, upławy - mega upławy, ale ja wiedziałam, że tak będzie. Trwało to może do 3 tygodni. Po drugiej miesiączce po zabiegu kontrola u gin.
      Ja miałam zabieg wykonywany w szpitalu pod pełną narkozą, a Ty?
      • Gość: bebe166 Re: dziwne objawy po usunięciu nadżerki IP: *.via.zamek.net.pl 10.07.12, 23:41
        Emila, wielkie dzięki za informację. Uspokoiłaś mnie. Trochę mi lepiej, że nie jestem jakimś odosobnionym przypadkiem. Mam już wrażenie, że te"upławo-sikanie" trochę się już zmniejszyło...
        Zabieg miałam robiony w przychodni, trwał bardzo krótko-kilka minut, bez jakiegoś specjalnego znieczulenia (zdaje mi się, że było miejscowe), ale w ogóle nic nie czułam. Za chwilę wsiadłam w samochód i odjechałam.

Co do postu Emki:
        Prosiłam o opinie dziewczyn/kobiet które miały podobne objawy, a nie pouczenia kogoś kto będzie mi po fakcie doradzał coś czego nigdy nie doświadczał i mówił o moim "ciemnogrodzie".
        Tak w ogóle to miałam potoczną "wypalankę" już drugi raz (pierwsza po 1 ciąży) i obecnie po 2 ciąży. Za każdym razem doradzał i robił inny gin. Nie było żadnych zachęt do innego typu pozbycia się nadżerki, poza informacją, że "ten" sposób jest finansowany przez NFZ, a pozostałe kosztują. Nawet za 1 razem gin zachęcał do tego sposobu, pomimo, że na innym mógł zarobić.
        Mając 2 dzieci i w perspektywie wydatki wakacyjne - mieć, a nie mieć 400 zł. może dla innych nie ma znaczenia. Dla mnie ma.

"Wypalanka" to nic strasznego, poza opisem. Tyle że za 1 razem, nie miałam moich "dziwnych" objawów.
        Pozdrawiam dziewczyny nie dajcie się zaszczuć, że "wypalanka" to już przeżytek i jakieś cierpienie naszych mam i babć.
        • Gość: emka Bzdury IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 11.07.12, 10:58
          "Mając 2 dzieci i w perspektywie wydatki wakacyjne - mieć, a nie mieć 400 zł. może dla innych nie ma znaczenia. Dla mnie ma.
          "Wypalanka" to nic strasznego, poza opisem. Tyle że za 1 razem, nie miałam moich "dziwnych" objawów.
          Pozdrawiam dziewczyny nie dajcie się zaszczuć, że "wypalanka" to już przeżytek i jakieś cierpienie naszych mam i babć. "

Nie rozsiewaj takich bzdur, że to nic strasznego bo przeczyta to ktoś nieświadomy jak ty i da sobie taki zabieg zafundować. Poczytaj sobie co wypalanka robi z szyjką macicy i jakie to może mieć konsekwencje dla donoszenia ciąży. I owszem to jest PRZEŻYTEK.
          Na pewno nie miałaś zrobionej kolposkopii i pobranych wycinków z szyjki żeby się dowiedzieć co masz wypalane i nie wiesz czy to była tylko zwykła ektopia której się nie wypala czy może już stan rakowy i żyjesz sobie z błogą nieświadomością, że jest już po wszystkim i ok.

Na prawdę wakacje są dla ciebie ważniejsze niż zdrowie ? no to gratuluję i nie życzę żeby się okazało, że 400 zł zaoszczędziłaś kosztem własnego zdrowia. Ja bym wolała wydać te 400 i mieć pewność co mi jest i być spokojną o to, że dzieci będą miały matkę, a nie super wakacje.

No i tak się składa, że w Pl jest wielu lekarzy konowałów co to zlecają wypalankę i nie sugeruj się tym, że to jest fajne i normalne bo dwóch różnych lekarzy ci ją zleciło.

Dla rozjaśnienia umysłu tu sobie poczytaj

www.kolposkopia.com/index.php/__Nadzerka_-_mity._legendy_i_cala_prawda/
          • aaaniula Re: Bzdury 11.07.12, 14:15
            A najgorsze jest to, ilu lekarzy jeszcze w tym ciemnogrodzie żyje. Jak bardzo trzeba się nie douczać, żeby żyć w takiej przeszłości? Aż strach chodzić do takich lekarzy.
          • emila.dudek Re: Bzdury 11.07.12, 15:12
            Ja przed takim zabiegiem miałam robioną cytologię, pobrany wycinek do analizy. W trakcie zabiegu (tuż przed) również miałam wykonywane te badania. Wszystko odbyło się w szpitalu, był lekarz, położna, anestezjolog. Nic nie czułam, żyję, mam się dobrze.
            Wyniki były ok.
            • Gość: kamila Re: Bzdury IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.12, 16:09
              co więc sugerowało koniecznosc wykonania zabiegu skoro "wyniki byly ok"?
              Z czytej ciekawosci pytam, bo sadzilam ze wskazaniem do leczenia nadzerki jest zly wynik cytologii/kolposkopii
              • emila.dudek Re: Bzdury 11.07.12, 17:30
                Bo chciałam mieć założoną wkładkę, a przy nadżerce jest niewskazana.
                • Gość: emka Jeszcze lepiej IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 12.07.12, 12:39
                  Skoro wycinek był ok to nie miałaś nadżerki tylko ektopię, której się nie wypala, nie wymraża, nie wycina- nie stosuje się żadnego inwazyjnego zabiegu tylko się leczy. To potwierdza tylko to jaki konował z tego lekarza- wypalić pacjentce ektopię bo ta chce mieć wkładkę założoną....
                  Ektopię się leczy, a kobiecie dobiera taką formę antykoncepcji żeby było ok i mogła ją stosować. Antykoncepcja tak- ale nie za wszelką cenę- są kobiety co żadnej nie mogą stosować właśnie ze względów zdrowotnych- smutne ale prawdziwe i trzeba się z tym pogodzić niestety bo jednak zdrowie najważniejsze.
                  A co zrobisz jak znowu pojawi się ektopia- znowu wypalanka aż z szyjki nic nie zostanie ?
                  Skoro to twoja druga wypalanka z tego samego powodu to kto wie- może taka twoja uroda i ektopia to normalka u ciebie- pojawia się co jakiś czas, możliwe, że wkładka tylko ten proces przyśpieszy.
                  • emila.dudek Re: Jeszcze lepiej 12.07.12, 15:08
                    Badanie histo potwierdziło,że była to nadżerka ale bez zmian nowotworowych i to miałam na myśli, że wyniki są ok.
                    Co do wkładki to niestety nie było mi dane jej długo nosić ale to inna historia nie związana z nadżerką.
                    Zmiana była leczona farmakologicznie, bez rezultatów. Smutne ale też prawdziwe.
                    I dziękuję za dobre rady, w teorii wszystko jest jasne i piękne...
                    • Gość: emka Re: Jeszcze lepiej IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 12.07.12, 18:54
                      Czy to była nadżerka czy nie to stwierdza się za pomocą kolposkopii.

"I dziękuję za dobre rady, w teorii wszystko jest jasne i piękne..."
                      Nie- to my dziękujemy za cudowne stwierdzenia, że wypalanka jest ok.
                      • emila.dudek Re: Jeszcze lepiej 12.07.12, 19:57
                        W którym miejscu napisałam, że jest ok????????????
                        • Gość: emka Re: Jeszcze lepiej IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 13.07.12, 12:17
                          "Nic nie czułam, żyję, mam się dobrze. "

Jaka jest konkluzja tej wypowiedzi ?
            • Gość: emka Cudownie IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 12.07.12, 12:33
              No to trafiłaś na wyjątkowego konowała co to sobie jeszcze chciał poćwiczyć wypalanie- skoro wycinek był ok to po co ta wypalanka się pytam ?
              To tak jakby na prześwietleniu zęba wyszło, że ząb nadaje się do leczenia, a lekarz decyduje o wyrwaniu, a ty się jeszcze cieszysz.
    • carmita80 Re: dziwne objawy po usunięciu nadżerki 15.07.12, 16:06
      Emka ma racje. Kolposkopia to podstawa. Wypalanie to juz dawno nie stosowana metoda, sredniowiecze. Tez nie rozumiem po co zabieg (i to taki (!)) jesli wyniki badania wycinka byly ok. W przypadku nie wykonania kolposkopii a wypalania rak moze sie rozwijac a kobieta zyc w nieswiadomosci az bedzie za pozno. Co do antykoncepcji to maz moze poddac sie wazektomii to nie jest nielegalne w pl.
    • Gość: Musix Re: dziwne objawy po usunięciu nadżerki IP: *.ajc.com.pl 08.09.13, 18:45
      Hej ja właśnie też miałam niedawno wypalaną nadżerkę i również mam dziwne upławy i bez kontroli sikam czymś ;/ Też mnie to dobija i jest dla mnie dziwne bo "bez kontroli" to robię !
      Ale dla mnie to dopiero 4 dzień jest po wypaleniu bo 5 września miałam wypalaną ;/
      Mam nadzieje ze szybko to sie skończy ... bo czuje sie z tym dziwnie crying
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka