Dodaj do ulubionych

niskie HCG

IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 17:36
Na poczatku sierpnia odbylam stosunek. 3o sierpnia dostalam normalny okres .cykle ok 32 dni. po nim zaczelam odczuwac powiekszenie i wrazliwosc piersi ktore utrzyuje sie do teraz z rozna intensywnoscia w rozne dni.
zrobilam w miedzyczasie 3 sikane testy-negatywnie. Po dacie spodziewanej pod koniec wrzesnia miesiaczki kolejny-znow negatywny ( wszystkie poranne)
dzis wykonalam test Beta HCG

wynik na pozimie 8
gdzie norma dla lab wynosi ; do 5 poza okresem ciazy a 16-156 1-2 tydz Dodatkowo wlasnie dzis zaczal sie mi chyba okres.

Co to moze oznaczac? jutro ide do gina.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: niskie HCG 08.10.12, 19:45
      skoro dzisiaj dostałaś miesiączkę, to nie wiem po co jutro idziesz do ginekologa.
      wkręcasz się i szukasz dziury w całym.
    • Gość: s Re: niskie HCG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 19:48
      Raczej nie ciąze - tyle testów, dwa okresy, beta tez wskazuje na to ze w ciazy nie jestes. Nie brałas jakis leków, ktore mogły ta bete podwyzszyc nieznacznie??
      • Gość: Iga Re: niskie HCG IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 23:30
        Nie biore zadnych lekow. moja mama ma zdiagnozowana niedoczynnosc tarczycy-ja sie jeszcze nie badalam. A do ginekologa nie zaszkodzi isc. nigdy wczesniej nie bolaly mnie piersi przez caly cykl i nie powiekszyly sie srednio o rozmiar.
        • rotkaeppchen1 Re: niskie HCG 08.10.12, 23:52
          Zbadaj ft3, ft4, tsh i przeciwciała hashimoto.
          • Gość: Iga Re: niskie HCG IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.12, 00:20
            Zbadam. czy mozesz mi wyjasnic jak to wszystko ma sie do siebie?
            • rotkaeppchen1 Re: niskie HCG 09.10.12, 11:02
              Po pierwsze twoja mama ma niedoczynnosc tarczycy. Jezeli z powodu choroby hashimoto, to moze byc dziedziczne. Dlatego warto sprawdzic - potwierdzic lub wykluczyc.
              Tarczyca produkuje tyroksyne (ft4), zostaje zamieniana na aktywna forme - trojjodotyronine (ft3). TSH to hormon przysadki, ktory reaguje na poziom ft4. Jezeli jest go malo, TSH rosnie, jezeli duzo - spada. Nie zawsze jednak tak jest, ja mialam TSH powyzej gornej normy a reszta hormonow byla calkiem ok. Mimo to mialam bardzo wiele objawow niedoczynnosci.
              W ciazy kobieta potrzebuje wiecej tyroksyny, poniewaz od samego poczatku korzysta z niej rozwijajace sie dziecko, ktore wlasna tarczyca dysponuje dopiero po 3 miesiacu. Dlatego zdrowym kobietom podaje sie jod, aby tarczyca produkowala wiecej tyroksyny a kobietom z leczona niedoczynnoscia zaleca sie znaczne zwiekszenie dawki branego juz hormonu, plus dodatkowo czeste kontrole.
    • rotkaeppchen1 Re: niskie HCG 08.10.12, 20:36
      To mogla byc ciaza biochemiczna. Podwyzszony wynik HCG moze o tym swiadczyc, inaczej nie bylby podwyzszony - zakladam, ze nie chorujesz na nic, co podwyzsza ten hormon - sa takie choroby. Ja mialam podobnie, tylko ze test wyszedl mi pozytywny plus wczesne objawy ciazy, niestety usg nic nie wykazalo, nastepne testy tez nie i test krwi byl juz tylko lekko podwyzszony. Dodatkowo drastycznie spadl mi ft4, prawie o polowe, mimo ze nawet zwiekszylam dawke hormonu, jak tylko wyszedl mi pozytywny test. Ciaze biochemiczne zdarzaja sie bardzo czesto i nie sa niczym nienormalnym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka