Dodaj do ulubionych

PCOS - no nie mogę już

IP: *.echostar.pl 19.11.12, 18:37
Płakać mi się chce codziennie. Nie radzę sobie z tym co dzieje się z moim ciałem i wcale nie chodzi tu o próby zajścia w ciążę! Mam dwójkę dzieci i więcej nie chcę (urodziłam w wieku 23 i 25 lat). To dlaczego muszę się jeszcze na co dzień z tym gównem męczyć? Mam 29 lat i jestem już prawie łysa... Muszę truć się tabsami, bo okresu nie miałam 3 lata, a do tego mnóstwo innych dolegliwości od których nie chce się żyć.

Czy któraś sobie z tym wszystkim poradziła? Pokonała to przekleństwo robiące z kobiety paskudną czarownicę? Nie pytam o próby zajścia w ciążę sad
Obserwuj wątek
    • rotkaeppchen1 Re: PCOS - no nie mogę już 19.11.12, 19:53
      A tarczyce badalas? PCOs jest czestym problemem osob chorujacych na chorobe hashimoto - moim tez.
      • devilyn Re: PCOS - no nie mogę już 20.11.12, 09:06
        Też od razu mi się nasunął problem z tarczycą...zbadaj ft3, ft4, tsh, oznacz ferrytynę, B12 i zrób usg tarczycy.
        • Gość: antuania Re: PCOS - no nie mogę już IP: *.echostar.pl 23.11.12, 09:12
          Dzisiaj rano zrobiłam wszystkie badania + morfologie. Jutro będą wyniki
    • Gość: gość portalu Re: PCOS - no nie mogę już IP: *.sds.uw.edu.pl 23.11.12, 02:40
      Tego się nie da wyleczyć, to się zalecza. Wiem, bo mam i się leczę, i żyję z tym od 10 lat.
      Jakie tabletki bierzesz?
      • Gość: antuania Re: PCOS - no nie mogę już IP: *.echostar.pl 23.11.12, 09:13
        Yasmin.

Ale mi nie chodzi o wyleczenie. Wiem o tym. Tylko co zrobić z dolegliwościami na około? Mnie one doprowadzają do depresji sad
        • kozica111 Re: PCOS - no nie mogę już 23.11.12, 13:01
          A jak twoja waga? Często hormony mocno reguluje ładne schudnięcie.
          • Gość: antuania Re: PCOS - no nie mogę już IP: *.echostar.pl 23.11.12, 13:28
            ważę 64 przy wzroście 178, ale chcę schudnąć jeszcze 5kg (tyle ważyłam jeszcze 1,5 roku temu, ale przytyłam ok 5 kg)
    • Gość: antuania Re: PCOS - no nie mogę już IP: *.echostar.pl 26.11.12, 10:20
      To nie tarczyca.

TSH 1,9176
      FT4 1,19
      anty-TPO 0,2

wszystko w normie smile
      • rotkaeppchen1 Re: PCOS - no nie mogę już 26.11.12, 11:43
        Tsh jest faktycznie ok, podaj normy do ft4, bo to wazne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka