Dodaj do ulubionych

obniżone narządy rodne

21.11.12, 21:01
Jestem 2 m-ce po drugim porodzie siłami natury i zauważyłam znaczne obniżenie narządów rodnych.Czy ktoś spotkał się z tym problemem?Czy można to jakoś leczyć?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: obniżone narządy rodne 21.11.12, 21:43
      masz jeszcze czas zeby wszystko wrocilo do normy.Pytanie tylko ile masz lat.Bo naturalne jest ze z wiekiem obniza sie polozenie narzadow rodnych u kobiet.
      Czy tak czy siak,cwiczyc trzebawink
      • 1dora78 Re: obniżone narządy rodne 22.11.12, 18:39
        Ale czy są jakieś inne ćwiczenia oprócz tych na mięśnie Kegla?
    • doral2 Re: obniżone narządy rodne 22.11.12, 19:08
      1dora78 napisała:

> Jestem 2 m-ce po drugim porodzie siłami natury i zauważyłam znaczne obniżenie
      > narządów rodnych.Czy ktoś spotkał się z tym problemem?Czy można to jakoś leczyć?.."

a lekarza pytałaś?
      bo zdaje się, że od niego powinnaś zacząć, a nie od rad cioci-kloci na forum.
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: obniżone narządy rodne 23.11.12, 01:25
        No, i grzecznie byloby odpowiedziec ile masz lat, skoro ty sama tu prosisz o pomoc na forum....

Minnie
        • 1dora78 Re: obniżone narządy rodne 23.11.12, 10:28
          Nie jestem już taka młoda, mam 35 lat
    • Gość: emka Re: obniżone narządy rodne IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 24.11.12, 21:08
      Dwa miesiące po porodzie to tyle co się połóg skończył. Obniżenie narządów to raczej lekarz może stwierdzić na pewno, a nie ty.
      A- i nie ma "mięśni Kegla"- są ćwiczenia Kegla na mięśnie dna miednicy. Można samej ćwiczyć, a można sobie pomóc kupując jakiś fajny aparat EMS (broń boże TENS) do ćwiczeń. Jeśli masz problemy z nietrzymaniem moczu to na to trzeba poćwiczyć trochę dłużej niż 2 miesiące.
      Tak czy siak do lekarza marsz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka