1dora78 21.11.12, 21:01 Jestem 2 m-ce po drugim porodzie siłami natury i zauważyłam znaczne obniżenie narządów rodnych.Czy ktoś spotkał się z tym problemem?Czy można to jakoś leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: obniżone narządy rodne 21.11.12, 21:43 masz jeszcze czas zeby wszystko wrocilo do normy.Pytanie tylko ile masz lat.Bo naturalne jest ze z wiekiem obniza sie polozenie narzadow rodnych u kobiet. Czy tak czy siak,cwiczyc trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
1dora78 Re: obniżone narządy rodne 22.11.12, 18:39 Ale czy są jakieś inne ćwiczenia oprócz tych na mięśnie Kegla? Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: obniżone narządy rodne 22.11.12, 19:08 1dora78 napisała: > Jestem 2 m-ce po drugim porodzie siłami natury i zauważyłam znaczne obniżenie > narządów rodnych.Czy ktoś spotkał się z tym problemem?Czy można to jakoś leczyć?.." a lekarza pytałaś? bo zdaje się, że od niego powinnaś zacząć, a nie od rad cioci-kloci na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: obniżone narządy rodne 23.11.12, 01:25 No, i grzecznie byloby odpowiedziec ile masz lat, skoro ty sama tu prosisz o pomoc na forum.... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
1dora78 Re: obniżone narządy rodne 23.11.12, 10:28 Nie jestem już taka młoda, mam 35 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: obniżone narządy rodne IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 24.11.12, 21:08 Dwa miesiące po porodzie to tyle co się połóg skończył. Obniżenie narządów to raczej lekarz może stwierdzić na pewno, a nie ty. A- i nie ma "mięśni Kegla"- są ćwiczenia Kegla na mięśnie dna miednicy. Można samej ćwiczyć, a można sobie pomóc kupując jakiś fajny aparat EMS (broń boże TENS) do ćwiczeń. Jeśli masz problemy z nietrzymaniem moczu to na to trzeba poćwiczyć trochę dłużej niż 2 miesiące. Tak czy siak do lekarza marsz. Odpowiedz Link Zgłoś