Dodaj do ulubionych

biegunki !!!

IP: *.9.175.181.ng.pl 22.02.13, 09:30
Witam. Mam do Was kochani pytanie. Otóż od zawsze miałam problemy z brzuchem, większe bądź mniejsze, bo cierpię na zrosty pooperacyjne jelit. Ostatnio jednak objawy się nasiliły: mam okropne wzdęcia, wrażenie rozrywania brzucha od środka, uporczywe biegunki, wrażenie przelewania w brzuchu, bóle brzucha. Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, bo słyszałam, że one nasilają tego typu objway, ale poprawy nie widać. Byłam u gastrologa, powiedział mi że zrosty zrostami, ale jego zdaniem przyczyna jest inna i dał mi antybiotyk na bakterie jelitowe. Zauważyłam też, że w okresach nasilenia biegunek i tych pozostałych objawów puchną mi powieki. Ostatnio ktoś mi zasugerował, że to mogą być robaki. Co o tym sądzicie? kolejki do gastrologa są długie, mój prywatny bierze 100 zł za godzinę, a szczerze mówiąc nie za bardzo mi pomógł. Czy ktoś z Was ma podobne objawy? co sądzicie o babcinej metodzie z pestkami dyni? z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Anika Re: biegunki !!! IP: *.9.175.181.ng.pl 22.02.13, 20:07
      Dodam jeszcze, że brzuch boli mnie z lewej strony pod żebrami
      • Gość: Pauliśka Re: biegunki !!! IP: *.cust.telenor.se 23.02.13, 12:54
        Skąd ja znam te problemy? Boli mnie dokładnie z lewej strony właśnie, żadne leki nie działają. Biegunki zamienne z zaparciami, ogólnie katastrofa. Ja mam zrosty po CC i endometriozę. Miałam masę badań, byłam u kilku lekarzy, przepisywali jakieś leki rozkurczowe itp, nic to nie dało. Ginekolog mówi,że powinnam zajść w ciąże albo brać antyki. Zrób sobie badania na pasożyty, ale nie sądzę, żeby to było powodem Twoich problemów. Ja już odpuściłam badania i leczenie, czekam jeszcze trochę i będę starała się o dzidziusia. Może to coś pomoże smile A jakie miałaś badania robione?
        • Gość: zenobia Re: biegunki !!! IP: *.elblag.vectranet.pl 23.02.13, 13:28
          co prawda nie mam żadnych zrostów, ale walczyłam z biegunkami prawie rok.
          Pomogła kuracja lekiem, który kupiłam bez recepty (nifuroksazyd). Wcześniej szukano robaków, których nie było.
          Moja znajoma miała wielotygodniowe biegunki, po badaniach okazało się, że ma polipy jelita grubego- po usunięciu spokój.
          Każdy przypadek jest inny- dobry lekarz to jedyna rada.
          • Gość: Anika Re: biegunki !!! IP: *.9.175.181.ng.pl 23.02.13, 21:47
            A mogłabyś mi napisać ile trwała Twoja kuracja nifuroksazydem i w jakiej dawce?
            Ja miałam laparoskopię z usunięciem części zrostów, oprócz tego jestem pod kontrolą gastrologa, który wypisuje mi masę leków, w tym m.in. antybiotyk na bakterie jelitowe, ale póki co wydałam kupę kasy , a poprawy nie ma. Ataki mam co jakiś czas. Czasem tydzień spokoju, a kolejny tydzień katastrofa. W następnym tygodniu będę robiła badania na lambię, pasożyty i krew utajoną, oraz badania krwi pod kątem trzustki. Nie wiem od czego zależą moje ataki, bo czasem odżywiam się bardzo zdrowo i jest tragedia, a czasem przesadzę z jedzeniem, zjem coś smażonego czy ciężkiego i nic się nie dzieje. Strasznie boję się gastroskopii i kolonoskopii, ale nie wiem, czy w końcu się nie odważę...
            • goodman41 Re: biegunki !!! 24.03.13, 08:08
              Okresowe bole wskazuja na isnienie pasozytow. Trzeba miec duzo szczescia zeby probka kalu trafila do badania podczas cystowania lamblii. Szansa wykrycia pasozytow w kale jest w granicach 12-15%. Probowac trzeba. Lamblia jest trudnym pasozytem do zniszczenia, a na dodatek jest nosicielem wirusow.
              Powloczka cysty lamblii sklada sie z trzech warstw i moze przelezec w jelitach w stanie utajonym przez 6 miesiecy. Kwas laurynowy w oleju kokosowym niszczy lamble i powloczke cysty lamblii.
        • Gość: Pp Re: biegunki !!! IP: *.dab.02.net 14.05.13, 10:31
          Takie problemy z biegunkami jelitami i ogólnym złym stanem zdrowia może powodować CELIAKIA czyli nietolerancjia/alergii na gluten zawarty w produktach z pszenicy, zyta, jeczmienia i owsa. Czy ja masz można się dowiedzieć najpierw z badania krwi a potem ewentualnie trzeba potwierdzić gastroskopia z biopsia jelita. Cieżko ja rozpoznać bo może mieć dużo objawów pasujacych do wielu chorób. Biegunki lub zaparcia, problemy ze skóra, niskoroslosc u dzieci, osteoproze, utratę masy ciala, bóle stawów i niestety bezplodnosc. Jedynym leczeniem jest stosowanie diety z całkowitym wykluczeniem produktów zawierających każda ilośc glutenu. Nie wiem jak wyglądają takie badania w Polsce ponieważ ja mam ja zdiagnozowana w Anglii ale przy takich problemach warto nacisnąć na lekarza żeby zrobił na to badanie bo z tego co czytałam sami się nie kwapia do tego za bardzo. Pozdrawiam i nie odpuszczaj zwłaszcza jeśli chcesz mieć dzidziusia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka