Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:20 znacie moze jakis skuteczny srodek na afty w buzi?Ja juz sama nie wiem co to jest i od czego to sie robi.Takie jakby male ranki, bardzo bolace. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sara Re: sposob na afty w buzi IP: *.icpnet.pl 29.07.04, 21:51 Może to śmieszne, ale małym dzieciom afty leczy się ich własnym moczem. Nie wiem jak to jest w przypadku dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 Re: sposob na afty w buzi 30.07.04, 14:01 Witam1 Ten problem wciąż wraca do mnie ja stosuje taki płyn VAGOTHYL niewiem jest prawdopodobnie na receptę ja dostałam go od znajomej pomocy dentystycznej Jest naprawdę super wiem że stosują go stomatolodzy Pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: sposob na afty w buzi 30.07.04, 14:11 Z domowych sposobow - woda mineralna z babelkami. Co jakis czas przeplukac buzie. Jest tez do kupienia w aptece Aftin. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
monika29 Re: sposob na afty w buzi 03.08.04, 12:11 To jest tez mój problem. Ja stosuję Tymsal (szałwiowo-tymiankowy aerozol) lub Dentosept (do płukania). Oba bez recepty monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: sposob na afty w buzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 18:39 Juz sie dowiedzialam od czego mam te afty, ktore zaczely sie pojawiac od jakis 6 miesiecy.Bylam dzis u lekarza z wynikami badan krwi i okazalo sie , ze mam anemie.Jesli wiec macie afty i nie wiecie od czego sie robia-pojdzcie do lekarza.Byc moze to tez to. Odpowiedz Link Zgłoś
merci_beaucoup Re: sposob na afty w buzi 03.08.04, 20:41 Spróbuj "potraktować" afty wodą utlenioną lub innym preparatem(najlepiej ziołowym np.TYMSAL),polecam też PROPOLIS...Możesz nakładać te substancje na bolące miejsce np. wacikami do uszu...po pewnym czasie afty powinny zniknąć... Odpowiedz Link Zgłoś