Dodaj do ulubionych

dziwny język

IP: *.tktelekom.pl 15.07.13, 13:38
Witam
ostatnio zwróciłam uwagę na swój język.
Po wysunięciu z ust zauważyłam, że nie jest on identyczny po bokach z obu stron. Z jednej ma jakby 2-3 mm wężej niż w tym samym miejscu z drugiej strony. Ponadto wygląda po obu stronach po bokach jakby miał małe falbanki.Również czubek jak się mu przyglądam wygląda z jednej strony troszkę dłuższy. Czy to normalne że język zdrowy może nie być idealnie kształtny? Też tak macie? Bardzo mnie to martwi.
Obserwuj wątek
    • agalans Re: dziwny język 15.07.13, 16:24
      Hmmm a wcześniej jaki był? Az spojrzałam sam do lustra, moj język też nie jest do konca symetryczny.. po lewej wiecej bialawego nalotu (takich kłączków, mikro farfocli - sorrry za obrazowy opis). no ale człowiek nie jest idealnie symetryczny - twarz i w ogole (ja mam na przykład rozne piersi troche). Ja bym sie nie martwila za bardzo na twoim mejscu,tym bardziej że nie piszesz nic o stanach zapalnych, wiec wnioskuję,że ich nie ma.... Ale na pewno zrobila bym jedno gdybym była Tobą: poszłabym do lekarza ogólnego (albo laryngologa), przeciez to nie wstyd!!! idź dolekarza, zeby sie uspokoic...
      • Gość: mistresonline Re: dziwny język IP: *.tktelekom.pl 16.07.13, 06:50
        tzn nie chodzi o nalot tylko o kształt. czubek ma jakby mniej "mięsa" z jednej strony. Martwi mnie to, bo obejrzałam w rodzinie wiele języków i każdy ma w zasadzie symetryczny,tzn jedna połowa taka sama i druga tez. Jak po którejś stronie jest wężej to i z drugiej strony w tym samym miejscu też jest wężej. Ja sobie ubzdurałam ... kiłe języka. Wiem że byłyby jakieś kilaki gdybym np miała kiłe, ja nic takiego nie miałam, ale moje lęki są silniejsze niz rozsądek. Dodam że robiłam nawet vdrl i wyszedł ujemnie, ale ja dalej swoje. Stanów zapalnych nie ma żadnych. nawet nalotu zbytnio nie bo nie jem na noc, jem mniej słodyczy a więcej owoców, bo jak kiedyś miałam nalot to też schizowałam.
        • kasiak37 Re: dziwny język 16.07.13, 12:53
          psycholog?
          • Gość: KTO WIE.. Re: dziwny język IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.13, 11:42
            Może coś ssałaś , cukierki, lizaki, tabletki ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka