Dodaj do ulubionych

Ból pod lewym żebrem

IP: *.9.175.46.ng.pl 29.01.14, 16:09
Od dłuższego czasu mam bóle pod lewym zebrem. Do tego dochodzi takie dziwne uczucie przelewania. Czuję się tak, jak bym miała biegunkę, ale tak naprawdę jej nie mam. Nie wiem, czy wiecie, o co mi chodziwink ból promieniuje do pleców. Co to może być? Słyszałam o jakimś zagięciu sledzionowym. Czy w czasie koloniskopii to by wyszło? Bo w trakcie kolonoskopii stwierdzono mi tylko opuszczone jelito. Czy pasy rehabilitacyjne pomagają? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Ból pod lewym żebrem 30.01.14, 16:31
      moze byc trzustka, moze byc nerka, moga byc jelita.Zrob usg brzucha , badania krwi i moczu.
      • Gość: Omenna Re: Ból pod lewym żebrem IP: *.9.175.46.ng.pl 30.01.14, 19:39
        Robiłam usg brzucha, nic nie wykazało. Robiłam gastro i kolonoskopię, wyszły zrosty pooperacyjne, opuszczone jelito, helico bacter i refluks. A mnie wykańczają bóle brzucha, biegunki na zmianę z zaparciami, głośne i bolesne skręty jelit, kłucie i ból pod lewym zebrem. Jestem cały czas na diecie , jem ryż i gotowane warzywa i i tak jest do kitu. Celiakii nie mam, bo tez się badałam, z jajnikami tez ok, a ja już nie mam pojęcia jak sobie pomóc. Dziś np tak mnie wykrecalo, ze prawie cała noc nie spałam... Kolka, ból pod lewym żebrem, a od rana cały dzień biegunka. I tak mam prawie codziennie. Jak nie kolki, to biegunki, ból praktycznie cały czas, przelewanie w brzuchu, ucisk w brzuchu itp. I tak w nieskończoność. Apetytu brak, waga niska.
        • lisia312 Re: Ból pod lewym żebrem 31.01.14, 09:34
          prawdopodobnie masz zespół jelita drażliwego:
          forum.gazeta.pl/forum/f,13008,Zespol_Jelita_Nadwrazliwego.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka