Dodaj do ulubionych

macmiror- 10 na raz?!

27.08.04, 10:29
prosze niech mi ktos odpowie, gin zapisal mi globulki macmiror, kazala je
wziasc 10 na raz! no i ja sie zastanawiam, pomijajac ich wielkosc wink, (i to
ze wizelam je tydzien temu na raz faktcznie) czy tak mozna robic, i czy nie
lepiej wyleczylabym sie aplikujac codziennie 1...
pytam sie, bo zastanawiam sie czy to mialo sens zaplikowanie tylu na raz,
skoro i tak wieksza czesc wyplynela zaraz po rozpusczzaniu a ja mam znowu
paranoje ze cos mnie swedzi i piecze...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nikasob Re: macmiror- 10 na raz?! 27.08.04, 10:37
      Bzdur Ci ten lekarz nagadał. Dlaczego nie napisałaś wątku wcześniej?
      Trzeba było przeczytać ulotkę w razie wątpliwości...

• Gość: kar0la Re: macmiror- 10 na raz?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 10:49
        hmm, przeczytalam, dawkowoanie jest 1 dziennie, ale lekarz moze zalecic inaczej
        z tego co pamietam, nie ma mozliwoscie przedawkowania itp...
        kurcze, za duzo wpadek ma juz ten lekarz... czas go zmienic,
        pozatym to oznacza ze musze leciec do zaprzyjaznionej apteki i blagac o kel bez
        recepty..ehhh
        • kicia_simba Re: macmiror- 10 na raz?! 27.08.04, 11:00
          Wydaje mi sie to nieprawdopodobne. Wlasnie jestem w trakcie kuracji macmirorem,
          biore jedna globulke dziennie (na noc), a i tak spora czesc wyplywa. Mam wziac
          cale opakowanie (12), ale nie na raz.. O ile na pewno dobrze zrozumialas sposob
          dawkowania (moze chodzilo mu o to, ze bez zadnych przerw, na raz w znaczeniu
          cale opakowanie, chociaz to bez sensu..wink, to chyba powinnas przemyslec zmiane
          lekarza.
          pozdrawiam
    • Gość: agga1976 Re: macmiror- 10 na raz?! IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 27.08.04, 10:56
      chyba jednak cos zle zrozumialas, nie sadze, zeby lekarz dal takie bzdurne
      zalecenie

pozdrawiam
      A.
      • Gość: kar0la Re: macmiror- 10 na raz?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 11:04
        hehe, nawet napisala wink
        niestety czesto sie jej zdarzaja pomylki, pierwsza wersja w ogole to bylo 20
        doustnych, "0 pani wezmie na raz, 10 pani zostanie na przyszlosc";p, po liscie
        na forum zadzwonilam do niej, no i sorry wielkie, -"zaraz pani recepte wypisze,
        pomylilo mi sie 12-scie z 20-stoma"... ehhhh, tak czy inaczej...
        to chyba nie zrobie sobie 7 dniowej przerwy na okres tylko od dzisiaj przez 10
        dni bede sie leczyla... mam do wyboru albo dzis rozpoczac opakowanie nowe, albo
        poczekac do pon na okres, teraz juz nie wiem...

• maretina Re: macmiror- 10 na raz?! 27.08.04, 15:15
        moim zdaniem lekarz mial na mysli to, zebys zaczela brac w takim dniu cyklu,
        zeby na RAZ zastosowac cala terapie. czyli minimum 10 dni przed @ powinnas
        zaczac stosowac globulki.
        ja bym tak to zrozumiala, bo antybiotki bierze sie ciagniem a nie przerywa.
        • Gość: kola Re: macmiror- 10 na raz?! IP: *.acn.pl 28.08.04, 07:59
          przecież to oczywiste - na raz, czyli ciągiem. Moja lekarka też tak mawia, ale
          to chyba nie ta sama. No i pacjentki ma inteligentniejsze...
    • very_martini Re: macmiror- 10 na raz?! 28.08.04, 09:49
      Pomijam całą otoczkę tego zamieszania, ale jedno mnie zaciekawiło - czy da się
      wsadzić 10 globulek na raz? Bo ja jestem ewidentnie modelem przewidzianym na
      jeden wkład, jak się uprę, to może na dwa, ale mie chcę się upieraćwink

16%VOL
      22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
      • Gość: kalinosia Re: macmiror- 10 na raz?! IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 11:10
        Ja tez bym zrozumiała, że na raz znaczy ciągiem przez 10 dni, bez żadnej
        przerwy! 10 na raz wsadzić jednego dnia????? Toz to chyba, za przeproszeniem, i
        krowie było by ciężko wsadzić big_grin. Mi tez chyba wlazłyby góra 2! Sorry, ale
        czasem trzeba pomyśleć zanim coś głupiego się zrobi a w razie wąptpliwości
        zapytać lekarza, czy nawet kogoś TU na forum np.. Szczerze mówiąc, to ja nie
        wiem, czy wsadzenie tylu tabletek nie jest szkodliwe. I Macmirror to chyba
        raczej nie antybiotyk , jak wcześniej napisała jakaś koleżanka. Pozdrawiam - aga
    • Gość: szok! Re: macmiror- 10 na raz?! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 20:40
      od rana mam lekka depresję, a teraz się uśmiałam po pachy.no fakt forum jest po
      to , zeby się poradzić.Miałam kiedyś te piguły, one są tak duże!!!dwie bym
      upchneła, może trzy....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka