Dodaj do ulubionych

ZAPALENIE PRZYDATKÓW

IP: 62.29.138.* 30.08.04, 13:57
PYTANIE GŁÓWNIE DO PANI DOKTOR:
LEKARZ STWIERDZIŁ ZAPALENIE PRZYDATKÓW.UWAŻAM, ŻE CHYBA TO NIE JEST ANI
PRZEWLEKŁE ANI OSTRE, BO FUNKCJONUJE NORMALNIE, CZASEM TYLKO PRZY WSTAWANIU
MAM OGROMNY BOL JAJNIKOW, A PRZY BADANIU ICH MYSLALAM ZE SPADNE Z FOTELA.
TEMPERATURY NIE MAM, NUDNOSCI, BIEGUNKI ITP TEZ NIE. LEKARZ WYPISAL MI
DICLOFENAC DOODBYTNICZY I TO WSZYTSKO. CO PANI / WY DZIEWCZETA NA TO? CZY TO
POWINNO WYSTARCZYC? A CO PO KURACJI? WYCIAGNAC SKIEROWANIE NA USG GIN.?CO
WARTOBY JESZCZE PRZEBADAC W TAKIM PRZYPADKU?KREW?POSIEW Z SZYJKI MACICY?
Obserwuj wątek
    • Gość: kalinosia Re: ZAPALENIE PRZYDATKÓW IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:15
      Pani doktor nie ma TU już od 3 mcy, to już nie jest forum eksperckie - pozdro
      • Gość: aa Re: ZAPALENIE PRZYDATKÓW IP: 62.29.138.* 30.08.04, 15:41
        buuu szkoda sad
    • Gość: Adani Re: ZAPALENIE PRZYDATKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 19:55
      Niewiele napisalas, ale po tym co przeczytalam to raczej jest to zapalenie przydatkow. Mialam podobnie, opisuje to na tym forum pod linkiem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=14450671&a=14450671
      Poczytaj sobie, moze znajdziesz jakies zbierznosci.
      Radze sie leczyc, to powazna przypadlosc, szczegolnie gdy jest przewlekla, bo utajona nie daje takich znakow i nie skolania do szybkiego i intensywnego leczenia.
      Z innej beczki, po szpitalnych antybiotykach dostalam pokrzywki idiopatycznej, koszmar. Jesli masz problemy z uczuleniami (szczeglonie czeste sa dla antybiotykow nowej generacji), popros o zrobienie testow alergicznych. Jak sie zbiore napisze nowy post na ten temat. Narazie znow sie lecze uncertain
    • Gość: Adani Re: ZAPALENIE PRZYDATKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 19:59
      Czesc dalsza temat w poscie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=14753781&a=14753781
      Acha, co do badan, to nie wiem czy pisalam w tych watkach... USG nie wyjarze ci ztanu zapalenego. Najlepszym badaniem pozostaje tradycyjne "wymacanie". Pamietam ze podczas badania tez zwijalam sie w bolu, choc pozornie bol na codzien byl czasem tylko ledwo wyczuwalny.
      W szpitalu zrobili mi posiew moczu (bo mialam tez problemy z pecherzem), usg dopochwowe (tak na wszelki wypadek, widac chyba ewentualne zrosty i zmiany w przydatkach niezapalene ale juz takie na stale), poza tym rutynowe badanie krwi. Wzrost bialych krwinek o ile pamietam wskazuje na stan zapalny w organizmie. Wymazow z pochwy nie brali.
      • Gość: Adani Re: ZAPALENIE PRZYDATKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 20:01
        Przepraszam, ze tak brzydko pisze, ale mam zalorzony wenflon i mnie boli reka bo dostaje hydrokortizonum na ta pokrzwyke, a ten srodek obkurcza naczynia krwionosne. O skuktach ubocznych nie wspomne uncertain
        • Gość: aaa ADANI DZIĘKI :) IP: 62.29.138.* 31.08.04, 10:33

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka