Dodaj do ulubionych

Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży!

06.04.02, 14:13
Bardzo proszę o wskazówki od Was, jakie mogą być najwcześniejsze objawy ciąży?
Dziękuję!
Pozdrowienia!
Obserwuj wątek
    • xena_ Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 06.04.02, 16:21
      Wykonaj test ciążowy. Bodajże najlepszy jest Quick Vue, działa bowiem już w 7
      dni po zapłodnieniu - czyli w zasadzie już po 10 dniach od
      niezabezpieczonego/ryzykownego stosunku można go użyć.

• alicja25 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 08.04.02, 13:52
      u mnie najwcześniejszymi objawami była bolesność piersi, częste oddawanie
      moczu, zmęczenie, rozdrażnienie.
      Robiłam test QV (patrz wyżej) i wynik miałam negatywny, mimo, że byłam już w
      ciąży, a test robiłam ponad 7 dni po owulacji.
      Tydzień po terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam test na stężenie beta HCG
      w surowicy krwi - moim zdaniem najbardziej wiarygodny...
      • agat1 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 08.04.02, 14:28
        U mnie był to nagły wstręt do kawy, którą wcześniej uwielbiałam. Moze jeszcze
        lekki "niepokój" żołądka, coś jakby mała niestrawność, ale bez mdłości.
        Pozdrawiam
        AgaT
    • quba Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 07:31
      tuz po obudzeniu mierzy się temperaturę w pochwie - jeżeli jest poniżej 37
      stopni to ciązy NA PEWNO nie ma, temperatura wyższa niz 37 może wskazywać ciązę
      ( możę, ale nie musi).
      • iwona.ar Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 11.04.02, 13:15
        Skąd ta pewność, że tak właśnie jest?
        • quba Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 17.05.02, 18:13
          iwona.ar napisał(a):

> Skąd ta pewność, że tak właśnie jest?

z literatury medycznej
          pozdr

• trewa Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 16.04.02, 02:34
        quba napisał(a):

> tuz po obudzeniu mierzy się temperaturę w pochwie - jeżeli jest poniżej 37
        > stopni to ciązy NA PEWNO nie ma, temperatura wyższa niz 37 może wskazywać ciązę
        > Czy Ty się nie mylisz ,temperatura w pochwie jest wyższa o 0,5 st C , czyli
        prawidłowa powinna wynosić 37,1 -sumując .
        > ( możę, ale nie musi).

• nimfomalinka Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 10:57
      ja nie wiem. nigdy nie byłam w ciąży i ni będe. to ohyda
      • roma52 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 12:18
        To nie prawda,że temperatura poniżej 37 stopni oznacza brak ciąży, nasz
        koleżanka z forum w dniach kiedy zrobiła test i wyszedł pozytywny miała
        temperaturę 36.9, lekarka na forum wypowiadała się,że 38 w początkach ciąży to
        minimum, natomiast moja siostra miała 36,6 i szczęśliwie jest już matką
        • monika.antepowicz Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 27.05.02, 21:49
          roma52 napisał(a):

> To nie prawda,że temperatura poniżej 37 stopni oznacza brak ciąży, nasz
          > koleżanka z forum w dniach kiedy zrobiła test i wyszedł pozytywny miała
          > temperaturę 36.9, lekarka na forum wypowiadała się,że 38 w początkach ciąży to
          > minimum, natomiast moja siostra miała 36,6 i szczęśliwie jest już matką

U około 5% Pań nie ma reakcji organizmu ( warostu temperatury ciała) na
          progesteron
          • quba Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 15.06.02, 14:48
            monika.antepowicz napisał(a):

> roma52 napisał(a):
            >
            > > To nie prawda,że temperatura poniżej 37 stopni oznacza brak ciąży, nasz
            > > koleżanka z forum w dniach kiedy zrobiła test i wyszedł pozytywny miała
            > > temperaturę 36.9, lekarka na forum wypowiadała się,że 38 w początkach ciąż
            > y to
            > > minimum, natomiast moja siostra miała 36,6 i szczęśliwie jest już matką
            >
            > U około 5% Pań nie ma reakcji organizmu ( warostu temperatury ciała) na
            > progesteron

moze termometr był popsuty?

• kasia_76 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 15:07
        nimfomalinka napisał(a):

> ja nie wiem. nigdy nie byłam w ciąży i ni będe. to ohyda
        Pewnie dlatego, ze jestes nimfomanka?

• nimfomalinka Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 15:23
          a ty masz 26 lat i juz myslisz o ciazy; wstyd! 26lat to sie nalezy bawic, a nie
          dzieciakiem brzuszek sobie rozpychac!
          • dasia1 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 15:50
            to po co weszłaś do tego wątku, nie przeszkadzaj nam jeśli cię to interesuje.
            Jest więcej ciekawych tematów dla pustych głów :-0 !
            • nimfomalinka oczywiscie... 11.04.02, 14:54
              oczywiscie, na dzieci decyduja sie tylko "pelne" glowy
              • kachna0 Re: oczywiscie... 02.06.02, 12:07
                Chciałabym mieć tak głębokie przeczucie jak Ty, że nidgy nie będziesz miała
                dzieci.W każdym razie mam nadzieję, że ani ja, ani moja córka nie będziemy
                miały z Wami do czynienia.
          • kasia_76 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 14.04.02, 17:25
            Bawic to ja sie zamierzam cale zyciewinkZ dzieckiem, czy bez.
            • nimfomalinka Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 14.04.02, 21:56
              zabawa z dzieckiem?
              ql........
              ale jak? oswiec mnie, dla mnie to zbior rozlaczny
          • trewa Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 16.04.02, 02:38
            nimfomalinka napisał(a):

> a ty masz 26 lat i juz myslisz o ciazy; wstyd! 26lat to sie nalezy bawic, a nie
            >
            > dzieciakiem brzuszek sobie rozpychac! Oczywiście ,dziecko jak najpóźniej gdy
            myślisz o sobie , ale kiedy Ci się odmieni ,jak większości i zaczniesz myśleć o
            dziecku to zobaczysz że będziesz miała żal do siebie że byłaś egoistką.Nie
            wypieraj się tak dziecka bo tylko ponoć krowa nie zmienia poglądów , a ty jesteś
            kobieto a ja wierzę w kobiety i pozdr.

• clariette debilizm 22.05.02, 15:01
            a jaki wg ciebie jest dobry wiek??
            26 to bardzo dobry wiek na dzidziusia
      • iwona.ar Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 11.04.02, 13:17
        Ciąża to ohyda? To przykre kiedy ktoś twierdzi, że narodził sie z ohydy. Po co
        w ogóle żyjesz, mając takie przeświadczenie. Poczatek wszystkiego ma być ohydą?
        Dziewczyno Ty chyba nie rozumiesz tego słowa.
      • grzmot Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 12.04.02, 15:14
        Moim zdaniem dziecko jest najpiekniejszym cudem na swiecie i nie moge sie
        doczekac kiedy zajde w ciaze. Joasia
        • aanniiaa Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 15.04.02, 15:47
          moje objawy:
          bolesność i nadwrażliwość piersi
          ich dziwna pełnośćsmile
          okropne zmęczenie-spałam po pracy, choć to nie w moim stylusmile
          czułam wszystkie smrody świata
          brak apetytu
          ból w dole brzucha

i od początku takie dziwne przeświadczenie, że coś jest inaczej, ale nie
          przypisywałam tego ciąży
          ale jest super!!

pozdrawiam ania
          • mercedess Re: Jakie najwcześniejsze objawy ciąży!!!!!!!!!!!! 19.06.02, 14:12
            Droga aanniiaa,
            Powiedz mi, kiedy najwcześniej miałaś takie objawy????
            W jakim czasie po "zblizeniu"???

Bardzo bym chciała zajść w ciążę (mam 25 lat) i nie wiem, czy doszło u mnie do
            zapłodnienia.
            Minęło półtora tygodnia od zbliżenia podczas owulacji, czuje delikatne bóle w
            dole brzucha, których nigdy przedtem nie czułam i lekką boleść piersi. Nie chcę
            się za bardzo nastawiać, zeby nie było rozczarowania, ale czy to możliwe, że w
            tak krótkim czasie mogę już cokolwiek odczuwać???
            Czy przypadkiem te objawy mogą być wynikiem innych dolegliwości?

Na test ciążowy chyba jest jeszcze za wcześnie.

Dziewczyny - dajcie proszę znać!

mercedess
    • cieplutka Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 15.04.02, 19:12
      Teraz moge to opowiedziec ze smiechem, ale wtedy...upps bylam przerazona.
      Wyobraz sobie nie moglam wsiasc do tramwaju lub autobusu!! Zaraz dostawalam
      mdlosci i musialam wysiasc. A gdy wysiadlam sino - blada nigdy nie zapomne
      wzroku ludzi - Boze w tym wieku i pijana! Co za wstyd! I wtedy postanowilam
      skierowac swoje kroki do lekarza i teraz jestem najszczesliwsza mamusia na
      Swieciesmile
      • clariette ;((( 22.05.02, 15:09
        ja juz bym tez chciala miec dzidziusia (bo mam juz 26
        lat) ale nie mam meza, pracy, z ktorej by sie udalo
        wyzyc i w ogole wielkiego dola sad((
        Poki co rozpieszczam dzieciaki przyjaciolek wink)
        • agat1 Re: ;((( 22.05.02, 15:56
          Nic się nie martw, ja zawsze bardzo chciałam mieć dzieci, a synka urodzilam
          mając 30 na karku, ale jest cudowny, mam dla niego więcej czasu niż miałabym
          wcześniej i żałuję tylko, że musiałam po macierzyńskim wrócić do pracy. Na
          pewno niedługo spotkasz tego wymarzonego księcia, ojca Waszych dzieci i
          będziecie mieli całą gromadkę rozkosznych bobasków
          Pozdrawiam
          AgaT
          • clariette Re: ;((( 22.05.02, 16:49
            niby "ksiaze" juz jestwink)) ale jakos sie nie sklada.
            wolalabym, zeby byl moim mezem, a dopiero potem zeby
            byl dzidzius. No a poza tym nie ma kupy innych warunkow
            czasami mam jeszcze ochote ma szalenstwa, wiec moze to
            dobrze, ze poki co mama nie jestem.
            dola nie mam z powodu braku dziecka,a raczej ze sie
            cala reszta nie uklada...
            • andzia23 Re: ;((( 29.05.02, 08:00
              Dziewczyny a od kiedy widać ciążę "gołym okiem", brzuszek itp. Czy mozliwe
              jest bycie w ciazy, gdy sie bierze tabletki i okres wystepuje, ale slabszy.
              (Zmienialam tabletki i boje sie, ze cos poplatalam).
              • aanniiaa Re: andzia23 29.05.02, 08:42
                andzia23 napisał(a):

> Dziewczyny a od kiedy widać ciążę "gołym okiem", brzuszek itp.
                U MNIE WIDAĆ OD OKOŁO 15 TYGODNIA (KOLEŻANKI WIDZĄ ZAOOKRĄGLENIE, SIOSTRZYCZKAsmile )
                ALE PRAWDĘ MÓWIĄC JA SAMA WIDZIALAM INNY BRZUSZEK DUŻO, DUŻO WCZEŚNIEJ

Czy mozliwe > jest bycie w ciazy, gdy sie bierze tabletki i okres wystepuje, ale
                slabszy.
                > (Zmienialam tabletki i boje sie, ze cos poplatalam).
                Z ODPOWIEDZI UDZIELANYCH NA TYM FORUM PRZEZ PANIĄ DOKTOR WNIOSKUJĘ ŻE MOŻNA, ALE
                POSZUKAJ SAMA DOKŁADNIE JEJ ODPOWIEDZI
                TABLETKI NALEŻY BRAĆ O JEDNE PORZE ALE OPÓŹNIENIE NAWET DO KILKU GODZIN MIEŚCI
                SIĘ W GRANICACH ICH SKUTECZNOŚCI
                POCZYTAJ DOKŁADNIE ULOTKĘ JAK JEST W PRZYPADKU TWOICH TABLETEK
                POZDRAWIAM
                ANIA
                • andzia23 Re: andzia23 29.05.02, 08:59
                  Nadal biore tabletki i mam okres. Czy to znaczy ze nie jestem w ciazy, czy ten
                  okres moze byc spowodowany tabletkami a byc w ciazy i tak moge? Pewnie
                  zaczelam panikowac, ale tak ostatnio spojrzalam na swoj brzuszek... sad mam
                  nadzieje,ze to tylko tluszczyk
    • malwi18 Dosyć kłopotliwe 15.06.02, 15:06
      Mam 18 lat, mam taki problem, że kiedy mam pełen pęcherz moczowy to czuję
      przyjemny ucisk na łechtaczkę. Jest to dosyć kłopotliwe, bo zawsze kiedy chce
      mi się oddawać mocz mam prawie orgazm. Wcześniej tego nie miałam, trwa to
      gdzieś tak od roku. Czy jest to jakaś choroba? Czy powinnam iść na badania???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka