joannal1 06.04.02, 14:13 Bardzo proszę o wskazówki od Was, jakie mogą być najwcześniejsze objawy ciąży? Dziękuję! Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xena_ Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 06.04.02, 16:21 Wykonaj test ciążowy. Bodajże najlepszy jest Quick Vue, działa bowiem już w 7 dni po zapłodnieniu - czyli w zasadzie już po 10 dniach od niezabezpieczonego/ryzykownego stosunku można go użyć. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja25 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 08.04.02, 13:52 u mnie najwcześniejszymi objawami była bolesność piersi, częste oddawanie moczu, zmęczenie, rozdrażnienie. Robiłam test QV (patrz wyżej) i wynik miałam negatywny, mimo, że byłam już w ciąży, a test robiłam ponad 7 dni po owulacji. Tydzień po terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam test na stężenie beta HCG w surowicy krwi - moim zdaniem najbardziej wiarygodny... Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 08.04.02, 14:28 U mnie był to nagły wstręt do kawy, którą wcześniej uwielbiałam. Moze jeszcze lekki "niepokój" żołądka, coś jakby mała niestrawność, ale bez mdłości. Pozdrawiam AgaT Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 07:31 tuz po obudzeniu mierzy się temperaturę w pochwie - jeżeli jest poniżej 37 stopni to ciązy NA PEWNO nie ma, temperatura wyższa niz 37 może wskazywać ciązę ( możę, ale nie musi). Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.ar Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 11.04.02, 13:15 Skąd ta pewność, że tak właśnie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 17.05.02, 18:13 iwona.ar napisał(a): > Skąd ta pewność, że tak właśnie jest? z literatury medycznej pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
trewa Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 16.04.02, 02:34 quba napisał(a): > tuz po obudzeniu mierzy się temperaturę w pochwie - jeżeli jest poniżej 37 > stopni to ciązy NA PEWNO nie ma, temperatura wyższa niz 37 może wskazywać ciązę > Czy Ty się nie mylisz ,temperatura w pochwie jest wyższa o 0,5 st C , czyli prawidłowa powinna wynosić 37,1 -sumując . > ( możę, ale nie musi). Odpowiedz Link Zgłoś
nimfomalinka Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 10:57 ja nie wiem. nigdy nie byłam w ciąży i ni będe. to ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
roma52 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 12:18 To nie prawda,że temperatura poniżej 37 stopni oznacza brak ciąży, nasz koleżanka z forum w dniach kiedy zrobiła test i wyszedł pozytywny miała temperaturę 36.9, lekarka na forum wypowiadała się,że 38 w początkach ciąży to minimum, natomiast moja siostra miała 36,6 i szczęśliwie jest już matką Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 27.05.02, 21:49 roma52 napisał(a): > To nie prawda,że temperatura poniżej 37 stopni oznacza brak ciąży, nasz > koleżanka z forum w dniach kiedy zrobiła test i wyszedł pozytywny miała > temperaturę 36.9, lekarka na forum wypowiadała się,że 38 w początkach ciąży to > minimum, natomiast moja siostra miała 36,6 i szczęśliwie jest już matką U około 5% Pań nie ma reakcji organizmu ( warostu temperatury ciała) na progesteron Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 15.06.02, 14:48 monika.antepowicz napisał(a): > roma52 napisał(a): > > > To nie prawda,że temperatura poniżej 37 stopni oznacza brak ciąży, nasz > > koleżanka z forum w dniach kiedy zrobiła test i wyszedł pozytywny miała > > temperaturę 36.9, lekarka na forum wypowiadała się,że 38 w początkach ciąż > y to > > minimum, natomiast moja siostra miała 36,6 i szczęśliwie jest już matką > > U około 5% Pań nie ma reakcji organizmu ( warostu temperatury ciała) na > progesteron moze termometr był popsuty? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_76 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 15:07 nimfomalinka napisał(a): > ja nie wiem. nigdy nie byłam w ciąży i ni będe. to ohyda Pewnie dlatego, ze jestes nimfomanka? Odpowiedz Link Zgłoś
nimfomalinka Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 15:23 a ty masz 26 lat i juz myslisz o ciazy; wstyd! 26lat to sie nalezy bawic, a nie dzieciakiem brzuszek sobie rozpychac! Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 10.04.02, 15:50 to po co weszłaś do tego wątku, nie przeszkadzaj nam jeśli cię to interesuje. Jest więcej ciekawych tematów dla pustych głów :-0 ! Odpowiedz Link Zgłoś
nimfomalinka oczywiscie... 11.04.02, 14:54 oczywiscie, na dzieci decyduja sie tylko "pelne" glowy Odpowiedz Link Zgłoś
kachna0 Re: oczywiscie... 02.06.02, 12:07 Chciałabym mieć tak głębokie przeczucie jak Ty, że nidgy nie będziesz miała dzieci.W każdym razie mam nadzieję, że ani ja, ani moja córka nie będziemy miały z Wami do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_76 Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 14.04.02, 17:25 Bawic to ja sie zamierzam cale zycieZ dzieckiem, czy bez. Odpowiedz Link Zgłoś
nimfomalinka Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 14.04.02, 21:56 zabawa z dzieckiem? ql........ ale jak? oswiec mnie, dla mnie to zbior rozlaczny Odpowiedz Link Zgłoś
trewa Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 16.04.02, 02:38 nimfomalinka napisał(a): > a ty masz 26 lat i juz myslisz o ciazy; wstyd! 26lat to sie nalezy bawic, a nie > > dzieciakiem brzuszek sobie rozpychac! Oczywiście ,dziecko jak najpóźniej gdy myślisz o sobie , ale kiedy Ci się odmieni ,jak większości i zaczniesz myśleć o dziecku to zobaczysz że będziesz miała żal do siebie że byłaś egoistką.Nie wypieraj się tak dziecka bo tylko ponoć krowa nie zmienia poglądów , a ty jesteś kobieto a ja wierzę w kobiety i pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
clariette debilizm 22.05.02, 15:01 a jaki wg ciebie jest dobry wiek?? 26 to bardzo dobry wiek na dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.ar Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 11.04.02, 13:17 Ciąża to ohyda? To przykre kiedy ktoś twierdzi, że narodził sie z ohydy. Po co w ogóle żyjesz, mając takie przeświadczenie. Poczatek wszystkiego ma być ohydą? Dziewczyno Ty chyba nie rozumiesz tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
grzmot Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 12.04.02, 15:14 Moim zdaniem dziecko jest najpiekniejszym cudem na swiecie i nie moge sie doczekac kiedy zajde w ciaze. Joasia Odpowiedz Link Zgłoś
aanniiaa Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 15.04.02, 15:47 moje objawy: bolesność i nadwrażliwość piersi ich dziwna pełność okropne zmęczenie-spałam po pracy, choć to nie w moim stylu czułam wszystkie smrody świata brak apetytu ból w dole brzucha i od początku takie dziwne przeświadczenie, że coś jest inaczej, ale nie przypisywałam tego ciąży ale jest super!! pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
mercedess Re: Jakie najwcześniejsze objawy ciąży!!!!!!!!!!!! 19.06.02, 14:12 Droga aanniiaa, Powiedz mi, kiedy najwcześniej miałaś takie objawy???? W jakim czasie po "zblizeniu"??? Bardzo bym chciała zajść w ciążę (mam 25 lat) i nie wiem, czy doszło u mnie do zapłodnienia. Minęło półtora tygodnia od zbliżenia podczas owulacji, czuje delikatne bóle w dole brzucha, których nigdy przedtem nie czułam i lekką boleść piersi. Nie chcę się za bardzo nastawiać, zeby nie było rozczarowania, ale czy to możliwe, że w tak krótkim czasie mogę już cokolwiek odczuwać??? Czy przypadkiem te objawy mogą być wynikiem innych dolegliwości? Na test ciążowy chyba jest jeszcze za wcześnie. Dziewczyny - dajcie proszę znać! mercedess Odpowiedz Link Zgłoś
cieplutka Re: Dziewczyny! Jakie najwcześniejsze objawy ciąży! 15.04.02, 19:12 Teraz moge to opowiedziec ze smiechem, ale wtedy...upps bylam przerazona. Wyobraz sobie nie moglam wsiasc do tramwaju lub autobusu!! Zaraz dostawalam mdlosci i musialam wysiasc. A gdy wysiadlam sino - blada nigdy nie zapomne wzroku ludzi - Boze w tym wieku i pijana! Co za wstyd! I wtedy postanowilam skierowac swoje kroki do lekarza i teraz jestem najszczesliwsza mamusia na Swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
clariette ;((( 22.05.02, 15:09 ja juz bym tez chciala miec dzidziusia (bo mam juz 26 lat) ale nie mam meza, pracy, z ktorej by sie udalo wyzyc i w ogole wielkiego dola (( Poki co rozpieszczam dzieciaki przyjaciolek ) Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: ;((( 22.05.02, 15:56 Nic się nie martw, ja zawsze bardzo chciałam mieć dzieci, a synka urodzilam mając 30 na karku, ale jest cudowny, mam dla niego więcej czasu niż miałabym wcześniej i żałuję tylko, że musiałam po macierzyńskim wrócić do pracy. Na pewno niedługo spotkasz tego wymarzonego księcia, ojca Waszych dzieci i będziecie mieli całą gromadkę rozkosznych bobasków Pozdrawiam AgaT Odpowiedz Link Zgłoś
clariette Re: ;((( 22.05.02, 16:49 niby "ksiaze" juz jest)) ale jakos sie nie sklada. wolalabym, zeby byl moim mezem, a dopiero potem zeby byl dzidzius. No a poza tym nie ma kupy innych warunkow czasami mam jeszcze ochote ma szalenstwa, wiec moze to dobrze, ze poki co mama nie jestem. dola nie mam z powodu braku dziecka,a raczej ze sie cala reszta nie uklada... Odpowiedz Link Zgłoś
andzia23 Re: ;((( 29.05.02, 08:00 Dziewczyny a od kiedy widać ciążę "gołym okiem", brzuszek itp. Czy mozliwe jest bycie w ciazy, gdy sie bierze tabletki i okres wystepuje, ale slabszy. (Zmienialam tabletki i boje sie, ze cos poplatalam). Odpowiedz Link Zgłoś
aanniiaa Re: andzia23 29.05.02, 08:42 andzia23 napisał(a): > Dziewczyny a od kiedy widać ciążę "gołym okiem", brzuszek itp. U MNIE WIDAĆ OD OKOŁO 15 TYGODNIA (KOLEŻANKI WIDZĄ ZAOOKRĄGLENIE, SIOSTRZYCZKA ) ALE PRAWDĘ MÓWIĄC JA SAMA WIDZIALAM INNY BRZUSZEK DUŻO, DUŻO WCZEŚNIEJ Czy mozliwe > jest bycie w ciazy, gdy sie bierze tabletki i okres wystepuje, ale slabszy. > (Zmienialam tabletki i boje sie, ze cos poplatalam). Z ODPOWIEDZI UDZIELANYCH NA TYM FORUM PRZEZ PANIĄ DOKTOR WNIOSKUJĘ ŻE MOŻNA, ALE POSZUKAJ SAMA DOKŁADNIE JEJ ODPOWIEDZI TABLETKI NALEŻY BRAĆ O JEDNE PORZE ALE OPÓŹNIENIE NAWET DO KILKU GODZIN MIEŚCI SIĘ W GRANICACH ICH SKUTECZNOŚCI POCZYTAJ DOKŁADNIE ULOTKĘ JAK JEST W PRZYPADKU TWOICH TABLETEK POZDRAWIAM ANIA Odpowiedz Link Zgłoś
andzia23 Re: andzia23 29.05.02, 08:59 Nadal biore tabletki i mam okres. Czy to znaczy ze nie jestem w ciazy, czy ten okres moze byc spowodowany tabletkami a byc w ciazy i tak moge? Pewnie zaczelam panikowac, ale tak ostatnio spojrzalam na swoj brzuszek... mam nadzieje,ze to tylko tluszczyk Odpowiedz Link Zgłoś
malwi18 Dosyć kłopotliwe 15.06.02, 15:06 Mam 18 lat, mam taki problem, że kiedy mam pełen pęcherz moczowy to czuję przyjemny ucisk na łechtaczkę. Jest to dosyć kłopotliwe, bo zawsze kiedy chce mi się oddawać mocz mam prawie orgazm. Wcześniej tego nie miałam, trwa to gdzieś tak od roku. Czy jest to jakaś choroba? Czy powinnam iść na badania??? Odpowiedz Link Zgłoś