stopreformom 31.10.14, 11:51 Oddajecie krew? Pomyślałam, że może warto byłoby się wybrać kiedyś, ale nigdy tego nie robiłam i trochę się szczerze mówiac się boję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stopreformom Re: krwiodawstwo 31.10.14, 20:33 słyszałam, że niektórzy później są osłabieni, albo nawet czasem mdleją i się obawiam tego głównie Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: krwiodawstwo 03.11.14, 08:15 Jeśli jestem zdrowa (a musisz być podczas oddawania krwi) i masz odpowiedni stosunek wagi do wzrostu, to nie ma czego się bać. Przecież nie oddasz połowy krwi, ale tylko mała część. Odpowiedz Link Zgłoś
anikssa Re: krwiodawstwo 03.11.14, 17:16 oddawałam już wiele razy i nie ma się czego bać! tylko zjeść porządne śniadanie czy i obiad (zalezy o której tą krew bedziesz oddawać), zabrać ze sobą kogoś, żeby w razie czego mieć pomoc i ogólnie dla lepszego samopoczucie i fru do punktu krwiodawstwa Odpowiedz Link Zgłoś
stopreformom Re: krwiodawstwo 07.11.14, 18:54 dzieki a jakieś zakażenie czy coś na pewno sie nie wda przy takim oddawaniu krwi? Odpowiedz Link Zgłoś
anikssa Re: krwiodawstwo 10.11.14, 17:01 nie ma szansy, wszystkie używane sprzęty są jednorazowe i otwierane przy tobie, bardzo dbają by było sterylnie, musiałabyś mieć wyjątkowego pecha, żeby cos sie wydarzyło Odpowiedz Link Zgłoś