Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:57 Tabletki castagnus. czy ktoś używał i czy pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ixigrek Re: tabletki Castagnus IP: 217.153.15.* 13.10.04, 13:59 Tak. Zdecydowanie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: tabletki Castagnus IP: 195.94.200.* 13.10.04, 14:22 Ja biorę ok. miesiąca po 2 tabl, nie widzę jeszcze poprawy. Ale podobno trzeba co najmniej przez 3 miesiące. Do Ixigrek: po jakim czasie czułaś poprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: tabletki Castagnus 13.10.04, 14:23 Zależy na co. Bo jeśli na napięcie przedmiesiączkowe, to dosyć szybko pomagają. A jeśli chodzi o zajście w ciążę, to różnie bywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: tabletki Castagnus IP: 195.94.200.* 13.10.04, 14:29 Ponawiam pytanie: na PMS po jakim czasie stosowania odczułyscie poprawę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ixigrek Re: tabletki Castagnus IP: 217.153.15.* 13.10.04, 14:36 Mnie pomogły po jakichś 2 m-cach stosowania i bardzo sobie chwalę, zarówno złagodziły PMS jak i miesiączki były jak gdyby mniej bolesne. Zdecydowanie lepsze to niż chemiczne środki farmakologiczne (o ile można się bez nich obejść, oczywiście). Tylko trzeba uważać, bo w ulotce jest napisane, że po jakimś czasie należy zastosować przerwę w kuracji Castagnusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: tabletki Castagnus IP: 195.94.200.* 13.10.04, 14:47 Jeszcze pytani: czy jeszcze stosujecie Castagnus pomiomo poprawy, jeżeli nie to ile czasu łącznie stosowałyście? Czy tylko 2 miesiące do poprawy i odstawiłyście - czy jeszcze przez jakiś czas brałyście? Ile czasu mineło od nie brania Castagnusu, czy stan zdrowia SIĘ NIE POGORSZYŁ PO PRZERWANIU BRANIA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ixigrek Re: tabletki Castagnus IP: 217.153.15.* 13.10.04, 14:58 Jeszcze pytani: czy jeszcze stosujecie Castagnus pomiomo poprawy, jeżeli nie to > > ile czasu łącznie stosowałyście? - trudno powiedzieć, co pewien czas wznawiam kurację, bo mam taką potrzebę. Czy tylko 2 miesiące do poprawy i > odstawiłyście - czy jeszcze przez jakiś czas brałyście? - odp.jw Ile czasu mineło od nie > > brania Castagnusu, czy stan zdrowia SIĘ NIE POGORSZYŁ PO PRZERWANIU BRANIA? - na pewno się nie pogorszył, ale trudno mi to stwierdzić naprawdę, gdyż stosuję jescze inne leki hormonalne. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Re: tabletki Castagnus IP: *.eurocom.olkusz.pl / 83.238.85.* 11.01.05, 11:27 Mnie wogóle nie pomogły ważę 60 kilogramów i nie wiem ile mam brać tych tabletek 1 czy 2. Do 60 kg pisze jedną, a ponad 60 -2. Jadłam po jednej i żadnej poprawy nie stwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: tabletki Castagnus IP: 195.94.200.* 13.10.04, 15:08 Acha, dziękuję za odpowiedź Ixigrek. Ale może ktoś by się jeszcze na ten temat wypowiedział? Czy może ktoś wie jeszcze, czy można je stosować z pigulkami any. W ulotce piszą, że Castagnus może wzmagać (czy też nasilać) działania hormonów, ale może ktoś kontynuował branie Castagnusa z tabletkami anty? Jakie byly skutki, czy też objawy? Pozdrawiam i mam nadzieję, że jeszcze ktoś się podzieli doświadczeniami z niedoświadczoną Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_roza Re: tabletki Castagnus 19.10.04, 00:10 hej, bardzo mnie to interesuje bo aktualnie biore tabletki anty i bromergon, ale zastanawiam sie nad zmiana na cos ziolowego. myslalam wlasnie o castagnusie. moze cos wiecie na ten temat? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: tabletki Castagnus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:18 dziewczyny, a czy odczuwacie nudności w trakcie kuracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: tabletki Castagnus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 18:55 Castagnus biorę prawie 3 misiące i widzę wyraźną poprawe..więc warto!naprawd! miesiączki są znacznie,znacznie mniej bolesne!!!! )))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ninka25 Re: up 11.01.05, 14:58 Brałam pigułki i Castagnus, nic się nie działo, więc chyba można, skoro gin zalecił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doerotka Re: tabletki Castagnus IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.05, 21:14 zaczelam brać Castagnus, a potem przestawiłam sę na Perionorm (hyperprolaktynemia)na początku byłam zadowolaon , bo zaczełam miec normalne cykloe a nie jak wcześniej krótkie z plamieniami i ku mojemu zdziwieni mimo , iż już nie boiorę cykle nadal się wydłużają obecnie prawie 60 dni...na początku się cieszyłam a teraz się martwię.wybieram sie do lekarza,ale chciałasm zrobić prolaktynę, to ma być 5 dc...co myślicie na ten temat może jakiś lekarz tu jest?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: tabletki Castagnus IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 11.01.05, 21:51 Mnie pomogły. Biore juz druga serie. Łagodza napiecie przedmiesiaczkowe i zawroty głowy spowodowane prawdopodobnie lekko podwyzszonym poziomem prolaktyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isu Re: tabletki Castagnus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:46 Czy tabletki Castagnus są tabletkami antykoncepcyjnymi? czy działają tylko na zaburzenia cyklu miesiączkowego...niedoświadczon a jestem a mam zacząć to brać...więc prosze o wytłumaczenie ewentualnej różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik27 Re: tabletki Castagnus 26.01.05, 16:14 Witam! Ja mam pewną wątlpliwość co do tabletek Castagnus. Moja lekarka kazała mi je brać , gdyż mam bardzo wysoką prolaktynę , aż 93 czegoś tam i nie mogę zajść w ciażę. Te tabletki mają mi obniżyć prolaktynę i umożliwić zajście w ciaże. Ale w ulotce pisze, że nie można ich stosowac w okresie ciaży. A jak się pytałam lekarki to ona powiedziała , że mogę się starać o dziecko. Wiec teraz jestem w kropce, bo nie wiem co mam robić. Czy przez ten 3 miesieczny okres brania tabletek darować sobie próby zajścia w ciążę, czy nie. Proszę o poradę, może ktoś jest lub był w podobnej sytuacji. Zdezorientowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doerotka Re: tabletki Castagnus IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.05, 20:57 nie bój się.ja brałam swego czasu Parlodel i zaszłam.po zrobieniu testu stopniowo go odstawiłam.jest to lek na podwyższoną prolaktynę, a Castagnus jest ziołowy.weź pod uwagę, że po zapłodnieniu zanim ciąża się zagnieździ w macicy i zacznie pobierać składniki mija parę dni ile nie pamiętam, ale to sobie uzgodnij z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś