karibe23 18.10.04, 18:05 Globulki czy kapsułki... które wybrać i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kobietka Re: .LACTOWAGINAL...??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.10.04, 18:34 z tego co ja wiem obecnie można kupić tylko kapsułki Odpowiedz Link Zgłoś
bea-tka Re: .LACTOWAGINAL...??? 18.10.04, 20:02 a jak one działają tak jak globulki czy połyka się je? i możecie mi napisać ile kosztują? Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: .LACTOWAGINAL...??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.10.04, 20:43 lactovaginal to globulki dopochwowe.. zawierają dobre bakterie które pomagają odbudować (np. po kuracji antybiotykowej) naturalną florę bakteryjną kobiety (dobre środowisko kwaśne).. można ich też używać profilaktycznie ..lub podczas różnych stanów zapalnych.. Odpowiedz Link Zgłoś
kj121 Re: .LACTOWAGINAL...??? 19.10.04, 15:44 Witam, są to pałeczki kwasu mlekowego;z tego co wiem, to nie podczas stanów zapalnych tylko po ich wyleczeniu, bo jeśli użyjesz ich podczas to zostaną pożarte przez grzyby/bakterie/niewiadomocojeszcze, mnie lekarze zawsze kazali brać po kuracji w celu odbudowy flory bakt. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: .LACTOWAGINAL...??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.10.04, 19:37 nie wiem nic o tym zeby grzyby i złe bakterie pożerały pałeczki kwasu mlekowe :000 w końcu kwaśne środowisko właśnie chroni organizm kobiety przed zagnieżdżeniem się tych złych bakterii.. a gdyby grzyby się nimi żywiły to byłoby niebezpieczne stosować "dobre bakterie" kiedykolwiek.. stosowanie lactovaginalu według mojej wiedzy wspomaga leczenie ja podczas terapii antybiotykowych zawsze je sobie aplikuję (zarówno w trakcie leczenia jak i po)..właśnie po to żeby na bieżąco uzupełniać braki pałeczek i nie dopuścić do rozwoju grzybów czy bakterii na które akurat dany antybiiotyk może nie zadziałać i mogłyby wykorzystać okazję "czystki" antybiotykowej Odpowiedz Link Zgłoś
kj121 Re: .LACTOWAGINAL...??? 20.10.04, 11:13 pożeranie to był taki żart,one je niszczą po prostu;wiadomo,że jak stosujesz zapobiegawczo to jest ok, wtedy kiedy nie masz jeszcze grzybicy ale jeśli już ją masz to trzeba się najpierw wyleczyć lekami przeciwgrzybiczymi a lactovaginal takowym nie jest, więc moim zdaniem przed grzybicą i po, nigdy w trakcie; ale może miałam niedouczonych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: .LACTOWAGINAL...??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 11:23 czy mogłabyś podać mi jakieś źródło w którym jest napisane że bakterie czy grzyby niszczą te pałeczki? a nawet jeśli je niszczą to tym bardziej warto je na bieżąco uzupełniać żeby zawsze były i żeby środowisko było kwaśne..tak przynajmniej mówi mi zdrowy rozsądek.. jeżeli pojawia się grzybica lub zakażenie bakteryjne to oczywiście należy się leczyć..ale dla mnie to także objaw że równowaga w pochwie została zachwiana i nalezy wesprzeć naturalne mechanizmy ochhronne tego miejsca..czyli właśnie sobie zaaplikować lactovaginal plus np. jeść więcej jogurtów.. to nie może zaszkodzić a może pomóc..zwłaszcza gdy "złe bakterie" źle się czują w środowisku kwaśnym lekarzem nie jestem więc może jest coś o czym nie wiem ale to co czytałam na temat lactovaginalu prowadzi mnie do powyższych wniosków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: .LACTOWAGINAL...??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 14:54 a oto co na ten temat pisze producent: "LACTOVAGINAL® stosuje się w celu przywrócenia lub uzupełnienia prawidłowej flory bakteryjnej pochwy. Preparat zaleca się stosować : - profilaktycznie, w stanach zapalnych narządów rodnych; po leczeniu lekami przeciwbakteryjnymi, przeciwrzęsistkowymi lub przeciwgrzybiczymi, przy występowaniu upławów." (www.lactovaginal.pl/lekarz9.html) oraz "Preparatu LACTOVAGINAL® nie należy stosować w czasie podawania leków przeciwbakteryjnych, przeciwrzęsistkowych lub przeciwgrzybiczych, ponieważ zabijają one pałeczki kwasu mlekowego lub hamują ich wzrost. " jak widać można lactovaginal brać zawsze.. tyle że podczas leczenia antybiotykami pałeczki zginą (to dość oczywiste) - ja jednak postępuję zgodnie z zasadą jaką od dziecka stosuję podczas brania antybiotyków..wtedy łykałam tylko lakcid a teraz starsza i "mądrzejsza" dbam także o pałeczki w bardziej intymnym miejscu i naprawdę nie widzę żadnych przeciwskazań do tego..przeciwnie jest spora szansa że to zapobiegnie pojawienie się np. grzyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytrusowa Re: .LACTOWAGINAL...??? IP: *.kolonia.lan / *.kolonianet.pl 20.10.04, 16:57 kobietko, czyli w takim razie w trakcie kuracji antybiotykiem lykasz lakcid i stosujesz kapsułki lactowaginal? czy wystarczy jedno? pytam, bo niedlugo bede brala antybiotyk i chcę sie zabezpieczyc przed kolejnymi stanami zapalnymi pochwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: .LACTOWAGINAL...??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 18:44 lakcid łykam gdy biore antybiotyk ogólny..albo zamiast lakcidu jem wtedy więcej jogurtów (tu bardziej chodzi o bakterie w układzie pokarmowym) lactovaginal biorę przy leczeniu antybiotykiem ogólnym jak i przy jakichś problemach intymnych - choć muszę przyznać że od ponad 2 lat lekarz nie dopatrzył się TAM niczego co wymagałoby leczenia antybiotykiem..więc generalnie biorę obecnie lactovaginal tak profilaktycznie od czasu do czasu gdy mnie "najdzie ochota" no a kiedyś brałam go także przy leczeniu problemów intymnych.. biorę zarówno w trakcie brania antybiotyku jak i jakis czas potem.. może rzeczywiście najlepiej zapytać o to ginekologa skoro są tu takie rozbiezności 0 w każdym razie ja postepuję w ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: .LACTOWAGINAL...??? 20.10.04, 20:48 Witam! A jesli mam bakterie (streptococcusy) i teraz brac antybiotyk, a dzis skonczylam lactovaginal. To moge od razu aplikowac sobie antyb.? Czy nie pojdzie na marne to dzialanie Lactovaginalu? Ania Odpowiedz Link Zgłoś