Dodaj do ulubionych

wisi po cesarce brzych

11.11.04, 12:35
czesc dziewczyny, brzydko mi "WISI" brzuch po cesarce, co poradzise( a ma 40
lat, miesni nie te...)moze jakies swiczenia?
Obserwuj wątek
    • evil_princess Re: wisi po cesarce brzuch 11.11.04, 15:40
      Hallo,

po pierwsze: cierpliwości!!! Jak się tak ładnie mówi: dziewięć miesięcy
      przychodzi - dziewięć miesięcy odchodzi. Nie rób sobie stresu, bo organizm i
      równowaga hormonalna po prostu muszą się znormalizować a to jest niemożliwe z
      dnia na dzień.

Po około ośmiu tygodniach po cesarce (no i oczywiście dopiero po całkowitym
      zagojeniu się szwów) możesz zacząć gimnastykę poporodową przy czym coraz więcej
      basenów oferuje takie kursy. Pływanie jest ogólnie świetne po porodzie. Poza
      tym dość skutecznie działają konsekwentne masaże brzucha (najlepiej z olejkiem).

Pozdrawiam

Renee
      • Gość: poszukiwaczka1 Re: wisi po cesarce brzuch IP: 83.168.75.* 11.11.04, 23:58
        Ja już 4 miesiące cisnę się takim specjalnym pasem po porodzie,kupiłam w
        aptece.Nie powiem jednak,żebym była zachwycona efektami.No ale cóż,mam teraz
        większy apetyt niż w ciąży.....
    • Gość: magda Re: wisi po cesarce brzych IP: *.skwer / 217.153.142.* 13.11.04, 15:38
      Nie martw się. Dużo spaceruj, pływaj i ćwicz mięśnie brzucha. Najlepsze są
      zajęcia grupowe np. ABT. Ale każde aerobowe zajęcia fitness pomogą. Możesz też
      wybierać się do siłowni i pod okiem specjalisty regularnie ćwiczyć. Pozdrawiam
      i optymizmu życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka