azalia1 08.05.02, 22:01 tydzień przed miesiączka zaczynają mnie bolec piersi, a tuż przed okresem bol ustępuje.Czy tak powinno być, czy coś nie jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beauty1 Re: ból piersi 08.05.02, 22:28 Według mnie wszystko jest jak najbardziej ok. Przynajmniej w moim przypadku jest dokładnie tak samo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: ból piersi 11.05.02, 23:43 Jeśli to jakoś nie przeszkadza , to w zasadzie można potraktować jako fizjologię, choć ta mastodynia cykliczna może też być objawem cykli bezowulacyjnych lub niedomogi lutealnej( ewentualnie hyperprolaktynemii czynnosciowej Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: ból piersi 21.05.02, 04:12 Myślę,że podobne objawy dotycza około 20% kobiet i mogą być tez częścią składowa zespołu napięcia przedmiesiączkowego. Warto zbadać piersi u lekarza, i przyjrzec się swojemu organizmowi- na przykład przeprowadzic pomiar podstawowej temperatury ciała , co pomoże zdiagnozować, czy mo Pani cykle owulacyjne. W razie gdyby dolegliwośc ta bardzo przeszkadzała można oznaczyc stęzenie prolaktyny we krwi - wydzielanie podstawowe i po przyjęciu tabletki metoclopramidu, można też zalecić preparat ziołowy MAstodynonN. Odpowiedz Link Zgłoś